Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme vraždy, máme tu pomerne otrepaný príbeh o kamarátstve a láske outsiderov, akých sme videli tony. Lenže tie vraždy tu sú a treba ich brať ako východisko hodnotenia. Fungujú v takto nalinkovanom príbehu? Ako humorná vsuvka áno, ale vďaka nim tu máme dvoch regulérnych psychopatov, ktorým máme držať palce v ceste za ich snom. V podstate by sa dal takto nakrútiť aj film o Breivikovi a vtipné by to potom nepripadalo nikomu. Ale fajn záležitosť, ktorá nie je žiaden art, Jensen chce najmä pobaviť a ako je jeho zvykom, byť aj pekelne cool a in. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Skvělou úvodní dvacetiminutovku pro mě pocitově vystřídal rozvláčnější a míň táhnoucí celej další zbytek filmu, i proto ostatní (chronologicky pozdější) Jensenovy filmy řadim vejš než Řezníky. I tak jde ale o film, kterej si samozřejmě užijou všichni, komu Jensenův styl sedne - idiocie a nesvéprávnost hlavních "hrdinů" je odzbrojující a občas až frustrující, a celej ten bizarní příběh vyznívá ještě líp díky skvěle formulovanýmu facepalmovýmu konci a zjištění, že (POZOR, TROLEJ) všechny ty vraždy byly tak trochu zbytečný, protože celou dobu nešlo ani tak o maso jako spíš o marinádu, která lidem tak chutnala, nad čimž se kluci předtim prostě jenom nějak nezamysleli. "-Sakra, co to mělo bejt?! -Mě tyhle kecy nebavěj. -No ale nemusel jsi do ní kopat. -To si myslíš ty!" / "Já ho nechtěl zabít. Zpanikařil jsem, jasný? Stalo se, no, byla to nehoda. -Prodal jsi jeho stehno, pitomče! Možná jsi ho zabít nechtěl, ale potom jsi ho naporcoval!" / "Svende, zase máš na hlavě klobásu." ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Anders Thomas Jensen je dosti osobitým tvůrcem, jehož Blikající světla považuji za jednu z nejlepších černohumorných komedií. Ale Řezníci už na tom tak dobře nejsou. Ne, že by nebyli vtipní, to jsou, ale celkově mi film tak nesedl. Základním příběhem Řezníků je snaha dvou, řekněme lehce zaostalých lidí, osamostatnit se v řeznickém umění. Jejich šéf totiž není ideálním šéfem (což tak většinou bývá) a není uplně vstřícný k zákazníkům. To se rozhodnou právě dva hlavní hrdinové změnit a otevřou si své řeznictví. Jak to tak také bývá, tak se jim moc nedaří a až díky následné náhodě, kdy naleznou tajnou přísadu a předvedou svůj um na místním banketu. Tou přísadou je lidské maso. Takže místní se stanou kanibaly a v novém řeznictví už mají navždy plno. Pojídání lidského masa ve filmu má bohatou historii. Stačí si vzpomenout na Anthonyho ,,hannibala” Hopkinse či jiné podivné osoby. Ovšem zde mi to uplně nesedlo. Byť myšlenka filmu je velmi zajímavá, zbytek filmu je poněkud divný. Jsiu zde hodně vtipné scény, ale také i nudné. Možná by film potreboval druhé shlédnutí k tomu, abych si ho oblíbil, ale nevím zda se na to dostane. Film ve výsledku špatný není vůbec, jen je znatelně o pár tříd horším než-li jiné filmy tohoto dozajista talentovaného tvůrce. Prostě průměr. 5/10. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Líp už jsem si načasovat projekci Řezníků fakt nemoh, za tři hodinu jdu na žranici vepřovýho do mé milované nálevny a teď budu mít v hlavě tady ten černohumornej balzámeček. O hercích nemá cenu se bavit ja si nevybavuju kdy mě severský kluci a holky z hereckýho hlediska někdy zklamali. Film v sobě má prvky černýho humoru, ale současně nepůsobí nějak zábavně. Třeba na vztahu Bjarneho se svým retardovaným bráškou jsem vskutku nic směšnýho neviděl. Navíc jsm ezjistil, že prostředí řeznictví mě není až tak sympatický jako třeba prostředí z mnoha holkama nebo s mnoha pivama. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že jde o mix žánrů, který moc nejdou skloubit do sebe. Komedie a drama. Tomuhle kousku se to ale povedlo dokonale. Ačkoliv jde o hodně černý humor, takže chápu, že to nemusí sednout každýmu. Já jsem se u filmu bavil. Především díky povedeným hláškám kterých tu není zrovna málo a některý z nich mi určitě utkví v paměti. No a to kopání do nohy. Asi to taky začnu používat když mě někdo nasere. Pochválit musím i herecký obsazení. Tady není co řešit. Plnej počet. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama