Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotia filmy podľa kníh pretože sa od nich často neviem odosobniť. Oceňujem, že sa režisér okrem záveru držal takmer do bodky predlohy a neviem či by sa dala sfilmovať lepšie. Avšak divákovi, ktorý nie je ovplyvnený Cujovou písanou formou môže prísť najmä úvod dosť nudný a množstvo postáv zbytočných a nepochopených. Otázkou teda zostáva nakoľko by ma snímok (ne)zaujal nebyť podstatne lepšej knihy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenného románu Stephena Kinga. CITÁT - Opravdové příšery neexistují, jsou jen v pohádkách, krom té mé v šatníku......... Někdy to tak prostě je, osud si s námi pohraje a do cesty životem nám nastraží psa ze vzteklinou a umístí nás na liduprázdné místo. A když selže i věrný přítel člověka, tedy auto, je na malér zaděláno. Napínavé, ale chvalkama mi lezl na nervy Tadův (Danny Pintauro) vřískot. Jinak pes Cujo je nádherně namaskovaný. CITÁT - Neboj se přijede pošťák a pak půjdeme domů......... ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Cujo mě příjemně překvapil. Sice první polovina filmu se zaobírá spíše rodinou Trentonů a jejich vztahy. Ale zato druhá polovina je doslova nášláplá velmi dobře zvládnutými scénami útoků bernardýna Cuja, který pod vlivem vztekliny rozsévá smrt v okolí vesnického domku opraváře aut. Tam také přijíždí nic netušící Donna Trentonová se svým synem nechat opravit staré, dezolátní auto. Cujo je kvalitně namaskovaný a dost přesvědčivý. Snímek je obzvlášť v druhé půli příjemně napínavý a dočkáme si i trošku krve, takže podtrženo sečteno dávám čtyři hvězdy. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že je to podle povídky a tady čtu, že podle knihy. Co? Tenhle příběh přece není tak nosný, aby to zaplnilo celou knihu? Upřímně řečeno bych měl problém si představit i povídku, protože celý film se skoro nic neděje. Jedna nevěra a jeden problém v práci a jedno dítě vystrašený z bubáků pod postelí. To je všechno. Posledních čtyřicet minut nastupuje uvěznění v autě. Navíc si teda nejsem jistej, jestli by vzteklina působila zrovna takhle. Co vím, tak vzteklina má inkubační lhůtu nejméně několik měsíců a ne dnů nebo maximálně dva týdny a pokud to v tom filmu trvalo dýl, nikdo to nedal najevo. A po propuknutí nemoci umře zvíře do týdne. Pak jsem si zjistil taky pár drobností, jako že jakýkoliv pohyb je doprovázen ukrutnou bolestí, malátnost, sliněním a hydrofobií, virovým napadením mozku a míchy dochází k odumírání nervových buněk a tak k motorickým problémům atp. Takže pochybuju, že by ten pes vyhledával oběti a dokonce čekal u nějakýho auta, až bude moci zakousnout jeho obsah. Spíš by si zalezl někam do kouta a když by ho nerušili, v klidu by zdechl. To jen tak k logickým chybám. Postavy jsou dost popsaný, takže nepřipadají plochý. Je to takovej průměrnej rodinně dramatickej film, podprůměrnej horror a tristní adaptace Kinga. Přesto, podle mě (protože jsem viděl věšinu filmů na motivy SK) neexistuje opravdu špatná adaptace nějakýho jeho díla. Prostě jenom ve výsledku průměrný a nebo naopak nadprůměrný film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bernardýn Cujo je takové dobrácké psisko, co by mouše neublížilo. Až do doby, kdy ho prchající králík zavede ke své noře, v níž přespávají netopýři. Jedno kousnutí a z dobráka se stane vraždící bestie. Naplno jeho zuřivost pozná Donna se synem Tadem, když přiveze porouchané auto k opraváři, jehož rodině Cujo patří. Uzavřeni v autě čelí psovi, který by je nejraději roztrhal. Útoky bernardýna jsou tvrdé a brutální. Pochválit je třeba práci se psem a také masky. V předloze byl S. King k postavám nemilosrdnější. V úvodu, kdy sledujeme Teda bojícího se spát v pokoji, kde jsou nejspíše bubáci v šatníku i pod postelí, účtoval King (jako v mnohých dalších knihách) se svými nočními můrami z dětství. Kdysi mi vadilo, že konec se od předlohy natolik liší. Po letech oceňuji především scény se zuřivým bernardýnem, a tak přidávám k původnímu hodnocení hvězdu navíc. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Film je natočen podle knižní předlohy Cujo, kterou napsal Stephen King. (Pumiiix)
  • "Cujo" je starý indiánský výraz pro "nezastavitelnou sílu". (akisha)

Reklama

Reklama