Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný osmnáctiletý student Radek Klán se chce věnovat pantomimě. Ve středu jeho zájmu je pantomimické představení, jež právě zkouší v amatérském souboru, a půvabná dívka Renata. A to vše k nelibosti matky, která by byla raději, kdyby se připravoval k blížící se maturitě. Člověk míní a život mění. Brzy se totiž Radek ocitne ve zcela jiném prostředí. Stane se pacientem doktorky Koutné, která má podezření na těžké onemocnění. I zdánlivé maličkosti tak najednou nabývají mimořádného významu… Televizní film z roku 1987 natočila podle scénáře J. Klímy režisérka V. Jordánová, která do hlavních rolí obsadila F. Renče (Radek Klán), M. Vančurovou (doktorka Koutná), D. Syslovou (Radkova matka) a L. Zedníčkovou (dívka Renata). (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo. 1) Přitažlivý 22letý Filip Renč předvedl pár pantomimických etud, ale jinak to bylo všechno příliš - příliš unylé, jaksi televizně inscenační, příliš tezovité a křečoidní._____ 2) Chvílemi až amatérské herecké výkony taky dojmu nepřidaly. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Ty, a není to blbý hrát si takhle sám se sebou?" Stredoškolák pantomimik Renč trpiaci nedostatkom času, neúspechom v láske a navyše mu diagnostikujú nešpecifikovanú chorobu, vyznačujúcu sa zvýšenou únavou a nutnosťou dlhodobej hospitalizácie. Všeobecné opustenie sa a klesajúcu morálku sa pokúšajú zdvihnúť obetavá doktorka s neuspokojivým osobným životom a nábehom na alkoholizmus Vančurová, starostlivá matka Syslová, spolužiaci na návšteve, ale asi najlepšie výsledky dosiahne spolupacient/sukničkár/svetobežník Vinklář. Mládežnícka dráma z nemocničného prostredia, ktoré rovnako ako pantomímu príliš nemusím, ale malo to svoje momenty. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

...než zpackaný rok. Paní Jordánová si odskočila od pohádek k dramatu z nemocnice. Byť drama zařídil vlastně pouze umělecký výstup pana Vinkláře. Rozlítaný floutek, dělající pantomimu, se musí léčit a prožívá obvyklé stavy pacienta. Až na nadstandartní vztah s ošetřující lékařkou, který nám ale není až do konce vysvětlen. Pantomima mě opravdu nebavila, některé postavy jaksi postrádaly význam, ale celkem se dalo těch 80 minut přežít a občas se i pobavit. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Inscenace pro mládež, která plní své poslání. Bojovné, pozitivní osvětářství povznesené na kumšt. Dnes to všechno zoufale chybí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama