Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film se skládá ze 3 příběhů: Příběh 1 je o holce co trpí misofonií (slyší zvuky hlasitěji než ostatní), která vysadila léky a rodiče ji chtějí dat do ústavu. Což se jí nelíbí, okrade je a uteče k jiné rodině, která má zvrácené způsoby léčení. Příběh 2 je o ženě, které zemře syn na leukémii a po čase ji navštíví chlápek a řekne jí, že mluví s mrtvýma a má vzkaz od jejího syna. Tak mu uvěří a pak zjistí, že skutečnost je jiná tak ho aspoň potrestá Příběh 3 je je pokračování úvodního příběhu kdy dva chlápci kohosi sejmou jelikož jim dlužil prachy on jim stačí říct, že jim dá knihu, která je drahá tak tam jdou a něco se jim stane. Tento příběh má spojitosti aj k 1 aj k 2 . Celkově podařený horor, který není z neznámých důvodů v červených číslech což nechápu , když je tady v červených číslech kdejaká sračka. 80 procent ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cliva Barkera považuji za jednoho z nejlepších a nejoriginálnějších tvůrců hororů (promiň Stephene Kingu, také jsi dobrý, ale Clive má více fantazie). Samozřejmě převáděni jeho děl do filmové podoby je vždy poněkud ošemetné, pokud tak nečiní sám. Na Knihy krve jsem se těšil. Povídkové filmy mají totiž jednu výhodu, při sledování máte naději, že alespoň jedna z povídek bude stát za to. První povídka o Jenně má pomalejší rozjezd, ale od první noční můry v cizím domě se příběh rozjede. Oblíbený motiv domu v domě je zde nápaditý. Hostitelka v promluvě k dívce řekne, že svět je hrozné místo a že ona se snaží poskytovat druhým klid a bezpečí. To, co se následně zdá děsivým, se nakonec ukáže jako přijatelné. Druhá povídka má námět typický právě pro Barkera a dobré je připomenout Knihu krve (2009). Třetí je spojnicí obou a uzavírá kruh, který započala. Krvavý úsměv knihovníka napověděl, že osud postav bude děsivý. Spokojenější budou nejspíš Barkerovi fanoušci, i když se film předloze nevyrovná. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Books Of Blood" je pre mňa trošku mix. Nemôžem filmu uprieť jeho kvality, no súčasne mám pocit, že nie všetko dopadlo tak, ako by som si predstavoval. Príbehy ako také sú zaujímavé, vizuálne to ponúka niekoľko skutočne strašidelných momentov a rovnako sú na tom aj zvukové časti. Všetko zvládnuté skvele. Mne však vadí len jedna vec, a tou je to, že by som chcel asi vedieť viac o príbehu Jenny. Asi by som chcel spracovať prvý príbeh ako samostatný film. Len neviem či sa dočkal uspokojivého zakončenia. Keď som videl posledné minúty filmu, tak som skutočne nevedel či im to žerem. Skôr som sa cítil, že všetko čo sa počas prvej časti budovalo bolo vlastne zbytočné. Nebudem to vysvetľovať, no koniec mi to proste celé pokazil. Čakal som niečo silnejšie. Príbeh Mary a Simona je tiež celkom zaujímavý a na konci sa dočkáme dobrého zvratu, no chvíľkami pôsobil trošku monotónne. Najlepšia časť na ňom je práve ten spomínaný záver. No a záverečná časť je skôr len bonus na to, aby sa nám príbehy prepojili a nejako sa to celé uzavrelo. Oceňujem hercov v tomto filme, vizuálne a zvukovo super, no čakal som, že ma príbeh dostane trošku viac. Každopádne ak ste fanúšikom hororov, prídete si tu podľa mňa na svoje. Hodnotenie: C+ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Barker je na zfilmování pekelný oříšek, ale tady se to výjimečně povedlo. Mám rád horory složené z několika příběhů či povídek, navíc když se v určitém momentě protnou a jednotlivé příběhy utvoří celek. Pokud bych to měl vzít odděleně nejkvalitnější je povídka první. I přes její šílenou předvídatelnost která už mě začíná trochu unavovat (jasně. je těžké být po 120 letech točení filmů originální, ale když si člověk řekne pointu po pěti minutách, prostě to už nasere), je první příběh nejlepší. Je znepokojující a řádně úchylný. Je to i tím, že mu tvůrci daly hodinu a nejvíc prostotu. Jenže když se vše protkne vychází jako vítěz jednoznačně druhá povídka s třetí dohromady, protože prakticky působí jako schopný celek a první povídku na sebe děj potom šroubuje už jen pro oko a finální pointový efekt. Ony dva příběhy bych spíš rozepsal a udělal z nich jeden víc děsivý horor plný duchů. To opuštěné město mělo sakra atmosféru. Není to bůhví jak strašidelné, ale herecky, produkčně i scénáristicky je to kvalitní a při akutním nedostatku hororů v letošním i minulém roce to výtečně zabavilo. i proto mírně zaokrouhlím hodnocení nahoru. Barker je prostě dobrej. 68%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tři vzájemně propletené příběhy, které nejen že jsou zajímavé a scénaristicky poutavé, ale jsou sakra atmosfericky hutné, vizuálně působivé a napínavé. Švábi, krysy, duchové i psycho maniaci - originální nápady s pořádným hororovým duchem, který přesně v současných hororech chybí, možná právě proto jsem z Books of Blood tak odvařený. Slušný hit a Clive Barker potvrzuje, že v hororovém žánru je jeho jméno na vrcholu právoplatně. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)
  • Natočeno na motivy „Books of Blood“, série hororových sbírek beletrie, kterou napsal britský autor Clive Barker v letech 1984 a 1985. Celkem existuje šest knih. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama