Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Max Mercer zůstane o Vánocích sám, udělá cokoli, aby ochránil svůj domov před vetřelci. (Disney Channel)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

korok 

všechny recenze uživatele

Dalším filmům v pořadí, ze série Sám doma, škodí neustálé srovnávání s původními prvními dvěmi kultovními klasikami s Macaulayem Culkinem, v roli Kevina McAllistera. Když si to člověk odmyslí a bere toto jako samostatný film, tak si to možná tu 1-2 hvězdy zaslouží. :-) Existují rozhodně tragičtější rádoby komedie. Filmu, dle mého, škodí hlavně výběr "záporáků" ve stylu slušňáckého a nijak směšného manželského páru, který se snaží dostat do domu a kteří vlastně žádnými záporáky nejsou. Měli tam normálně šoupnout, po starém vzoru, nějaké dva směšné a pitomé zloděje, ve stylu Marfa a Harryho, kteří by měli vyloženě nekalé úmysly. To by filmu rozhodně prospělo a určitě se to dalo vyřešit mnohem lépe. Takhle je to bohužel pouze jak vyšité pro děcka z prvního stupně a školky. Potěšila účast Buzze McAllistera v roli policisty a jeho vzpomínky na Kevina a původního Sám doma, plus taktéž soundtracková spojitost. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Nebol som vôbec prekvapený, keď som sa dočkal ďalšieho mizerného pokračovania, dokonca remaku. Je to na podobnej kvalitatívnej úrovni ako predchádzajúce diely. Čiže nulovej. Vianočný špeciál, ktorý len parazituje na slávnej značke bez toho, aby sa posnažil nejako inovovať známu zápletku pre moderné publikum. Nestrachujem sa o dlhodobú relevantnosť. Ako poznám internet, čo sa nerieši jeden deň, ako keby už ani neexistovalo. Ja sám už ani neviem, prečo to sem vlastne píšem. V túto chvíľu si už ani poriadne nepamätám o čom to vlastne bolo. To o kvalite vypovedá dostatočne. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trojku, čtyřku i pětku, takže moje hodnocení se tak trochu odvíjí od toho co za peklo jsem před tím viděl. A i když vlastně nerad, tak tu jednu * týhle šlamastice rád musím. Je totiž filmovější a člověk nemá tak moc chuť si vypálit oči. Jasně, nudí to, jasně, je to pitomý, hloupý a hnusný. Ale tak nějak jsem to přežil, aniž bych chtěl všechny na place pohlavkovat. To o čtyřce, pětce říct nemůžu. Jediné hezké, funkční scény jsou jen díky originální hudbě z původních filmů. To by se jeden skoro dojmul. ()

Harfenik odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejsem jeden z lidí, kteří na něco nadávají jen proto, že to je předělávka původní klasiky, kterou mají všichni od dětství rádi. Naopak si myslím, že když remake přinese něco nového a přijde po nějaké rozumně dlouhé době, tak nemusí být vůbec na škodu. Jako příklad se dá uvést první Jumanji. V tomto případě jde ale o úplnou katastrofu. Můžeme začít scénářem. Zatímco v originále fandíme Kevinovi, aby se ubránil zlodějům a přejeme jim jejich útrapy, tak zde jde o rodiče dětí, přičemž tátu zrovna vyhodili z práce a musí prodat střechu nad hlavou. Kluk, který zůstane sám doma je ale okrade o jedinou cennou věc, kterou mají a tak se jí celý film snaží dostat zpět, aby nemuseli dům prodat. A tak jim vlastně divák fandí, aby od toho zloděje věc zpátky dostali a utrpení jim nepřeje. Herecky to bylo taky dost slabě a mrzí mě, že se mi zprotivil Archie, který mě tak okouzlil v Jojo Rabbitovi. Jediný světlý moment bylo napojení na původní filmy skrze Buzze a jeho dvě scény ušly. Každopádně jsem si projel svoje odpady a s klidným srdcem musím říct, že tohle je ten nejhorší film, který jsem kdy v životě viděl. Jediné, co se mu povedlo, bylo zprznit původní hudbu Johna Williamse. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení této židovské vánoční lumpačiny (oxymoron ještě nikdy nebyl tak smysluplný) bych se rád odkázal na reálná “pokračování” Sám doma 3 až 5. Všichni si sáhněme do svědomí a položme si otázku, jestli je tohle opravdu horší? Protože zatímco Sám doma 3-5 jsou tím nejhorším, co může na poli volných pokračování a reimaginací vzniknout a je vám z toho fyzicky zle, tohle je “jen” povrchní spotřební produkt, který nepříliš šetrně exhumuje ostatky. Předchozí pokračování jsou tupou a bezduchou vykrádačkou, která slepě kopíruje už několikrát použitou šablonu, jen pokaždé s horšími herci, horším scénářem a horším režisérem, až jsme se nakonec dostali na absolutní dno. Tato verze se alespoň snaží výchozí koncept nějak obměnit a variovat ho. Na pošesté tu konečně kráčíme jinou pěšinkou. “Zloději” tak najednou nejsou jen karikaturami, které čekají na čočku, a malý nesympatický britský chlapeček není tím ultimátním dětským symbolem jako Kevin McCallister. Je tu pak samozřejmě otázka, pro koho ten film tedy je? Troufnu si tvrdit, že pro nikoho, protože v něm není nic moc dobře, ale už jen ten nápad “otočme zápletku naruby a dejme tomu jiný směr” si zaslouží plusové body (což se o předchozích verzích říct nedá). Herci ukrutně přehrávají, humor tu není nebo je extrémně laciný a v nepříliš důsledné snaze obcházet původní zápletku je film v mnoha pasážích strašně utahaný a opakuje totéž stále dokola, v důsledku čehož se vytrácí přirozené tempo, a člověk se u toho většinu stopáže úspěšně nudí. Nemluvě už o tom, že sama zápletka je vratká a nedůsledná jak Batman v Superman. Ale zase je tu pár lidí se silným britským akcentem, takže za dvě, ať nežeru. 3/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama