Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Des sleduje jeden z nejnechvalněji proslulých případů v historii britského zločinu, který se točí kolem sériového vraha Dennise Nilsena. Seriál, vyprávěný očima tří mužů – Dennise Nilsena (David Tennant), hlavního vyšetřovatele Petera Jaye (Daniel Mays) a spisovatele Briana Masterse (Jason Watkins) – zkoumá, jaké jsou osobní i profesní důsledky setkání s člověkem jako je Nilsen. Mezi lety 1978 a 1983 zavraždil Nilsen ve svém bytě řadu chlapců a mladých mužů. Pět let následně unikal odhalení. 9. února roku 1983 byl však vrchní inspektor Peter Jay vyslán na Cranley Gardens do domu s číslem popisným 23, aby prozkoumal zbytky lidské tkáně a kostí v ucpané kanalizaci. Právě tehdy si policie uvědomila, že má co dočinění s masovým vrahem. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (4)

Des (2020) 

Jsou filmy a seriály, které mají v žánru uvedeno i slovo horor, a já často nechápu, proč tomu tak je, Des v popisce tento termín nemá, ale vůbec bych se tomu nebránil. Na rozdíl od mnohých "hororů" tady tvůrci ignorovali krveprolévání a záběry na nakouskovaný lidský interiér, zato dobře napsanými dialogy a skvělým hereckým projevem Davida Tennanta zajistili až mrazivou atmosféru a taky to, že se mi na minisérii nedívalo příliš příjemně (v tomto případě je to ale rozhodně pochvala). Byl to zážitek. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Hned po shlédnutí první epizody minisérie mi bylo jasné, že si fanoušci thrillerových pátrání po sériových vrazích nepřijdou na své. Tvůrci se rozhodli jít na to trochu jinak, takže vrah je divákovi od počátku známý, akční scény zcela chybí, a všechno tak závisí na dialozích a hereckých výkonech. Mě (jako diváka, který právě absolvoval osmou a devátou sezónu AHS) úvodní díl nemálo potěšil; chyběla krev, vnitřnosti i oddělené končetiny, a přesto (nebo spíš právě proto) jsem si užíval skvěle tísnivou atmosféru. Díky hereckému výkonu Davida Tennanta mě chvílemi až mrazilo v zádech. 4*+ ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

:-D Vyvíjí se to přesně tak, jak jsem po první epizodě očekával- milovníci strhujících akčních scén zvolna propadají trudomyslnosti, zatímco si užívám solidního pohledu na skutečnou kriminalistickou praxi; místo honiček a přestřelek se spíše prosívala hlína a mě tenhle odlišný pohled na věc baví. ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Soudní proces mě opět nezklamal, a jako obvykle ve mně vzbudil celou řadu pocitů. Právě v takových chvílích si vždy uvědomím, že bych nikdy nemohl být soudcem. Já bych měl totiž zcela jistě k člověku, který rád vaří lidské hlavy a plní odpadní potrubí odřezky ze svých obětí, celou řadu předsudků, což by se s výkonem tohoto povolání asi neslučovalo. ()

Reklama

Reklama