Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Quinn je nejlepším protiteroristickým agentem na světě. Přesto chce odejít do výslužby, aby se mohl věnovat manželce a synovi, který se jim zanedlouho narodí. Jeho poslední misí má být likvidace chladnokrevného teroristy Stavrose. V osudovém momentu Jack zaváhá a nestiskne spoušť, protože ani ten největší padouch si nezaslouží zemřít ve chvíli, kdy objímá v náručí svého malého synka. O zlomek vteřiny už je pozdě. Stavros s instinkty predátora zlikviduje celý protiteroristický tým a sám Jack stěží vyvázne životem. Ovšem i Stavrosovy ztráty jsou těžké. Při divoké přestřelce přišel o život jeho syn. Když Jack znovu nabude vědomí, je už v "kolonii". Na ostrov, ztracený uprostřed oceánu jsou deportováni tajní agenti, kteří sice selhali, ale jsou natolik cenní, že by byla škoda je zlikvidovat. s pomocí nejmodernější techniky tu analyzují teroristické útoky z celého světa. Stavros o "kolonii" ví a tak Jack jednoho dne najde na obrazovce svého monitoru šifrovaný vzkaz. Mám tvoji ženu a syna! Jack musí uprchnout z neprodyšně střežené "kolonie" a bojovat s pomstychtivým Stavrosem o životy svých nejbližších. Bez Yaze, překupníka zbraní se smyslem pro humor a dobrým srdcem, by se daleko nedostal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Víte co jsem si celý film říkal? Kdyby si Van Damme s Rourkem prohodili role, mohl ten film být mnohem zajímavější. Už úvodní honička s "futuristickým" náklaďákem napoví, že se to bude brát hodně vážně ale ve skutečnosti tomu nikdo z tvůrců nevěří a dál se to bude ubírat v úsměvně naivní rovince. Film sjem viděl kdysi před lety a zapamatoval di z něj akorát Rodmana a hrdinův útěk z ostrova. Teď už vím proč, protože více z toho filmu v paměti neulpí (možná ještě tak souboj s tygrem). Kamera nezajímavá, prostřihy podivné, zpomalování tak akorát k nasrání. Van Damme má filmy, které mu sežeru i po dvaceti letech, tenhle mezi ně ale nepatří. Taková akční pohádka, chlapská verze Padesáti odstínů šedi (tedy naivní blbost, která ale pobaví, když vás to baví). 2.5* ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ako vandamovka vinikajúce, ako Harkov film už menej. Vobec celá spolupráca Van Damma a ázijských režisérov je veľmi zvláštna. Pre Van Damma boli aziati darom z nebies, on pre nich zasa prekážkov. Kto vie, ako by Harkove, Wooove, či Lamove filmy vyzerali, keby mali pri natáčaní v amerike viac voľnosti, kto vie, ako by Van Dammova Kariéra dopadla bez nich. Kto vie. Tak či tak, Double Team je vydarený film. Klasicky slabý scénar vyvažuje kvalitná akcia, v tomto prípade aj vydarené herecké obsadenie obsadenie. (7/10) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážeš s tým zastreliť chlapa na dvesto metrov?“ – „S týmto odstrelím vtáka kolibríkovi.“ Úžasný bordel. V polovici 90. rokov zažil Hollywood vlnu ázijských prisťahovalcov, pretože dovtedy „slobodný“ Hongkong, Mekka akčného žánru, prešiel pod komunistickú správu Číny a to sa im nepáčilo. Mysleli si, že budú cenzurovaní a tak odišli do USA. Vďaka tomu "zrazu" uprostred Hollywoodu nakrúcali svoje hity John Woo (TVÁR TOHO DRUHÉHO), Chow Yun-Fat (VOJNA POLICAJTOV), Jackie Chan (RUŠNÁ HODINA), či Jet Li (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 4). Ich špecifický prístup k akčnému žánru následne infikoval i samotných Američanov (BLADE, MATRIX). DOUBLE TEAM je ďalšou (po drsnej wooovke ŽIVÝ TERČ) spoluprácou belgickej karate pumy JCVD s jeho obľúbenými ázijskými tvorcami, konkrétne s producentom Mosheom Diamantom a režisérom Tsui Harkom. S posledne menovaným sa neskôr stretli ešte na KONTRABANTE, ale to už bolo príliš besné aj na mňa. V DOUBLE TEAM je však celkové „bláznovstvo“ naočkované v správnom pomere vážna tragika a uveriteľné emócie verzus „halušky“ typu automat na Coca-Colu (alebo Van Damme v parochni na splašenom koňskom záprahu). Hoci sa to nezdá, ak má byť akčný film dobrý, nepotrebuje ani tak gigantický rozpočet, ale skôr šikovný scenár. A ten v DOUBLE TEAM je úžasný. Ešte diváka ani nezačne nudiť zábavný park a už prichádza osobná zápletka s mŕtvym 6-ročným (!) synom a tehotnou manželkou. Náhle snímka mení tempo a nastáva dlhá pasáž z Kolónie (v prvej verzii scenára mala podstatne väčší priestor), čo je skutočne originálny nápad... aby následne Hark nečakane preradil k buddy movie, kde sa Van Damme ukážkovo zráža s nádherne nehereckým a kontroverzným basketbalistom Dennisom Rodmanom („Si horší, ako môj kaderník.“). Nemáte šancu sa nudiť. Beztak maličká šanca na nudu sa ešte zníži s príchodom tigra, kyber-mníchov, parašutizmu, Kolosea (!), lebkou namiesto rozbušky, bitkou v hoteli a bitkou v taxíku. Niekedy sa pristihnete, ako na plátno valíte oči a nechápete, či si z vás niekto robí srandu, alebo to myslel vážne. Zábava je to každopádne veľká. Plus Mickey Rourke ako titulný svalnatý zlosyn. Diváci si však film zrejme vychutnali skôr až na VHS, v kinách veľký úspech napriek fajn recenziám neslávil, pri rozpočte 30 miliónov ich na celom svete zarobil len 36. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A presne tymto filmom sa zacinaju casy, ked belgicka mlatacka Van Damme spadol do najvacsej filmovej zumpy. Scenar je klasicky vyplach /protitenoristicky agent, tim...../, a ze Van Damme je herecka tragedia, som sa dozvedel uz vo filme Streetfighter. Film je nudny az strach, ale za tigra a akcny koniec nedam odpad, ale 9 %. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

No je to pořád spíše pěkné béčko, ale u JCVD je to určitě jeden z těch nejlepších filmů. Za to však vděčí velkou měrou režisérovy Tsuiovi a omalovánce jménem Rodman. JCVD kope, Rodman kecá a střílí, všechno to bouchá, jsou tam mniši a Řím, Micky Rourke jako padouch... No co chcete na žánrovku více? Oops. Air ball. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Filmem si protagonisté Van Damme a Rodman "vysloužili" několik ocenění Zlatou malinou. Rodman si připsal cenu za nejhorší novou hvězdu a nejhorší herec ve vedlejší roli. Společně pak získali cenu za nejhorší herecký pár. (Eldrick)
  • Yaz (Dennis Rodman) v průběho filmu celkem šestkrát změní styl účesu a barvu vlasů. (Chevees)

Reklama

Reklama