Reklama

Reklama

Tenkrát v Číně 2

  • Hongkong Huang Fei Hong II: Nan er dang zi qiang (více)

Obsahy(1)

V pokračovaní Hark Tsuiovej klasiky hlavný hrdina Wong Fei-Hung čelí fanatickej skupine Biely Lotos, ktorá sa snaží vyhnať Európanov z Číny aj za pomoci násilia, nedbajúc ani na krajanov, ktorí nasledujú západné zvyky. Wong musí pred armádou taktiež chrániť revolucionárku Dr. Sun Yat Sen. V stávke je budúcnosť Číny, preto musí Wong znovu použiť svoje bojové umenie, aby mohol zachrániť nevinných. (Jevo)

(více)

Recenze (38)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti ( u mňa slabej ) prvej časti je to výrazne zlepšenie, aj keď to tak na začiatku nevyzerá. Film sa opäť začne odvíjať v pomalom tempe a so závanom frašky. Postupne však na nej stráca a získava na vážnosti. Bojové scény sú opäť nadpozemské a výborne natočené a ako celok je to príjemná zábava, ktorá našla to východné filmové kúzlo, ktoré sa nepodarilo pôvodnému snímku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen versus Jet Li a prakticky není co dodávat. Sice bych víc uvítal jejich souboj ve stylu pěst na pěst, ale i ta tyčovaná byla dostatečně oku lahodící. Jinak je dvojka téměř imrvére to samý, i když přece jen s povděkem kvituji o ždibec menší míru "filmové číny" a Rosamunde Kwan to zase slušelo. O hvězdu výš. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvele pokracovanie. Nema sice ten svih a napatie ako prvy diel, avsak stale si drzi vysoku kvalitu a skvelu atmosferu nasadenu prvym dielom. Pribeh znova rozobera stret kultur, ale aj snahu o revolciu v Cine. Prva polovica filmu je na tom s akciou sice slabsie, zaver filmu to vsak vynahradzuje takym sposobom ze na pomaly rozbeh nechava absolutne zabudnut. Suboje su skratka dokonale, absolutne nedotknute zubom casu. Jeden zaber ma priam fascinoval, nic tak skvele som pred tym nevidel. Opisovat tu nic samozrejme nebudem, uzite si to sami! (9/10) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O poznání méně zábavnější, nudnější a přehnanější než první díl. Toto je "hardcore wu-xia". Skoky a lety ve vzduchu jsou zde normou, souboje na bambusových lešeních a ultrakrkolomné triky také. To já prostě moc nemusím. Navíc dost podstatnou část filmu se z počátku nic neděje, kromě připitomnělého čínského humoru, který nemusím... Vyloženě mě však potěšila přítomnost Donnie Yena a jeho duel s Jet Lim. Také se mi zdálo, že Jet Li zde dost polevuje v herectví a film buď tak nějak nezúčastněně prostojí nebo velmi zúčastněně probojuje. I tak dávám druhému dílu stejné hodnocení jako provnímu, protože jako celek si ho stejně zaslouží. A ten soundtrack už od prvního dílu je prostě boží!! ... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Wong Fei hung ji Yi : Naam yi dong ji keung /v nasich koncinach prelozene ako Tenkrat v Cine 2/ je druhym dielom uspesneho filmu z roku 1991. Oproti kvalitnej jednicke vsak pribudlo nudy, dementnych dialogov a reziser Tsui Hark tiez nema na povedzme Akira Kurosawu/viem, jeden je z Vietnamu, druhy Japonec/ - a to ani talentom, ani nadsenim. Kung fu bitka na zaver vsak film zachranila, ale stale je to len sedivy, sivy, matny a nevyrazny priemer. Nic viac. 60 % ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Kultovní ústřední melodii „A Man Should Better Himself“ nazpíval v čínské mandarínštině Jackie Chan. Kantonskou verzi pak nazpíval George Lam. (Rominator)
  • Počas natáčania poslednej scény zasiahla Donnieho Yena do oblasti oka tyč. Rana musela byť zašitá, a preto je väčšina detailov jeho tváre snímaná iba z jednej strany. (m.a.t.o.)
  • Závěrečnou píseň nazpíval Jackie Chan. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama