Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já fakt musím dát *****. Takhle na mě dlouho žádný film nezapůsobil. Tolika silnými a skvěle natočenými momenty, které vás donutí zatnout pěsti (nebo zuby), moc filmů nedisponuje. A hlavně ..... téměř všichni tady o tom psali, různá ocenění to potvrdila, ale když to člověk vidí na vlastní oči ... výkon Charlize Theron je fakt neuvěřitelný ! Dovolím si tvrdit, že Oscar za ženský herecký výkon ještě nikdy nebyl v tak správných rukou. ...... A ještě - skvěle vybraná hudba ! Já tu písničku od Journey miluju, ale takhle na mě ještě nedolehla ... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teda! Udělat z nádherné Charlize prostitutku Aileen a to tak, že jsem z toho odulého, flekatého a umaštěného zjevu prakticky celý film úpěl, to se hned tak nevidí. Sama Charlize pak svojí postavu ,,padlé ženy'' dokonale dokreslila těkáním očí i specificky rozmáchlými pohyby a gesty. Ztvárnila nervózního vystrašeného člověka, který svoji zranitelnost skrývá za nadávky a afektované výstupy... Prostě tu prostitutku zahrála s naprostým přehledem a dokonalým outfitem a mně zprvu Aileen bylo skutečně líto. Já nemám moc rád filmy o masových vrazích. Často si říkám, proč vlastně vznikají? Proč se točí film o nějakém úchylovi co zabil často brutálně X lidí a který se už před lety v některé z amerických věznic usmažil na křesle, nebo udávil kyanidem v komoře? Tento příběh je však něco jiného. Aileen není (a asi nebyla dá-li se filmu věřit) klasickou masovou vražedkyní. Byly to okolnosti co ji k tomu dohnaly. A byly to zcela jistě i špatně rozdané karty už při jejím narození v divné rodině s mnoha sourozenci a také prostředí a okolnosti jejího rychlého dospění... Poté co musela své tělo od raného mládí prodávat, byla vlastně sama obětí okolností... A že při tom narážela na divné týpky u výpadovek se asi není co divit. Normální chlap tenhle způsob uspokojení asi nevyhledává... Po seznámení se Selby se sice Aileen snažila setřást minulost a začít znovu, ale nebyla schopná se zkrátka integrovat do normální společnosti. Zřejmě asi ani nebyla moc inteligentní a tak nakonec zvolila cestu vraždění všech co si ji jako ,,couru'' stopli... Sice se ještě snažila rozeznávat zlé od hodných, ale to už měla v patách policii a vraždit musela i jen z prostého důvodu zametání stop či z potřeby získat auto a peníze.... Konec tedy skončil zcela logicky tak jak musel. Charlize i Christina si tu skvěle sedly a jejich výkony byly vynikající! Kdo měl doposud zafixovanou Charlize za pohlednou blondýnku (a tedy blbku, co se do filmů dostává jen díky pohledné tvářičce) asi bude mrkat. Tady totiž není ani pohledná a jasně ukazuje, že hrát kurva umí ! Pět nábojů do kolťáku . * * * * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Silný film s dobrými momenty a skvělou zrůdou Theron, na druhou stranu to ale působilo místy dost amatérsky udělané (zastřelení) a taky je to na můj vkus trochu zdlouhavé (některý scény bych tam vypustil). Jedná se o film, který dokáže na člověka zapůsobit, ale mně osobně se z hlavy vykouří velmi rychle, takže to na vyšší hodnocení nevidím. 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Pro milovníka krásných žen není nic horšího, než vidět tohle. Z andílka Charlize se stalo koště, které rozmetá každičký život, co se mu přimotá pod nohy. A je vcelku jedno, jestli ten život miluje, nenávidí nebo od něho jen chce prachy. Z pohledu sympatií bych musel po Zrůdě hodit tuplovaný odpad a ještě se tomu odpadu omluvit, ale jinak film je to silně oslovující. Jen si tak říkám, že kdyby si všichni ti nadržení chlápci na Aileen nejdřív posvítili dálkovými světly, v životě by ji nemohli pustit do auta... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Snímek podle skutečných událostí debutoval v amerických kinech 26. prosince 2003 jen ve čtyřech kinech a odnesl si za první tři dny 86 831 dolarů. Po půlroce, kdy už samořejmě zasáhl více promítacích ploch, vydělala 8-milionová produkce 34,5 mil. dolarů. (imro)
  • Role Selby (Christina Ricci) byla původně nabídnuta Kate Hudson, ale ta ji odmítla. (Martinibaby)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama