Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

SONYAGENT 

všechny recenze uživatele

Hezká romantická komedie, která neomrzí. Originální zápletka Vás do příběhu vtáhne již na začátku a pouze sledujete, kdy bomba vybuchne a vše se po...e Jenže to nebyla Sandra Bullock, kdyby se neusmála, nezakroutila zadkem a nedala vše do pořádku. Já bych se sice do nudného Pullmana nezamiloval, jelikož jeho humor mi přijde až moc držící se scénáře, ale jinak zdatně sekundoval díky tomu, že to je prostě Pullman :) ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Je mi naprosto jasné, že spousta (většina) lidí tenhle film spíš odepíše a zařadí jej do nepřeberné směsi amerických romantických ptákovin... Pro mě osobně má však dočista jiný význam. Zatímco jsi spal byl jeden z prvních romantických filmů, které jsem kdysi dávno viděla a ačkoliv jsem schopná odříkat vám všechny repliky, nikdy se mi neomrzel a pouštím si ho pokaždé, když je mi mizerně a potřebuju si zvednout náladu. Příběh plaché Lucy, která má možnost všechno ve svém životě (aspoň na okamžik) změnit, když jako velká voda vlastně naprosto nechtěně vpadne do rodiny, která zase působí jako jedna velká lavina, mě pokaždé něčím dostane. Souboj dvou bratrů, z nichž jeden "spí", je prostě vánoční příběh, který v zimě zahřeje a v létě ochladí. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Klasická milá romantická komédia, v ktorej najzábavnejšie sú paradoxne vedľajšie postavy, najmä Joe junior, najlepšou scénou poslíček, ktorý s pribehom nijako nesúvisí a životná láska hlavnej hrdinky nie je ten, ktorý spal. Napriek tomu a možno práve preto film baví, je úplne ľahký a na konci sú proste bošky bošky. Navyše Kým si spal má pre mňa aj nostalgickú hodnotu chlapca vyrastajúceho s tromi ženami. Videl som multikrát, ale dobrovoľne som si to pustil po prvýkrát až dnes. Dávam štyri, lebo takéto filmy je potrebné točiť. Make love not war. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening 2. Peter's Family 3. Love Theme 4. An Untimely Accident 5. Phone Tag 6. Dreaming of Florence 7. He's Alive 8. Riverside Walk 9. A Testacular Situation 10. Jack and Lucy 11. Leave It to Sol 12. The Dream Is Over 13. Sound Advice 14. Tear Jerking Tale 15. Bumpy Encounter 16. A Happy Ending ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na první pokus jsem to nedala. Nevím, tyhle filmy se záměnou nemám moc ráda. Tentokrát zvítězila spíš lenost než zvědavost, prostě se mi nechtělo hledat něco jiného, tak jsem to nechala běžet. Z mého pohledu to bylo celé postavené na uculování Sandry Bullock a Billa Pullmana. Od začátku je celkem jasné jak to dopadne, žádný zajímavější okamžik sjem nenašla. Myslím si, že je pro mě romantických filmů škoda, nějak je nedokážu ocenit. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)
  • Sandra Bullock sa úlohy zhostila s tým, že sa s ňou vie stotožniť, keďže sa práve rozišla zo štvorročného vzťahu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama