Reklama

Reklama

Cold Creek Manor

  • USA Cold Creek Manor (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Tilsonovi touží po klidnějším životě na venkově. Proto se i s dětmi odstěhují z New Yorku do domu, který nedávno koupili. Při vyklízení domu naleznou velké množství fotografií a videonahrávek rodiny, která tu žila před nimi. Venkovskou idylu naruší příchod podivného muže, který je původním majitelem domu. Banka mu dům zabavila poté, co přestal splácet hypotéku. Muž se tváří, že chce rodině pomoci s opravou domu, později se ukáže, že veškeré jeho snažení směřuje k tomu, aby je z domu vyhnal. Tilsonovi brzy zjistí, že kdysi honosné panské sídlo se postupně stává jejich noční můrou a začíná odhalovat svá hrůzná tajemství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutina s jasně nalajnovaným dějem, která si poklidně jede po jasně vymezené cestě. Předvídatelnost by ani tak nevadila, pokud by vypjaté okamžiky měly šťávu a pokud by se herci do svých rolí trochu více položili. Ale ani jednoho jsem se nedočkal a navíc Sharon Stone tady byla opravdu příšerná. Kouknout se na to dá a na průměr se film vyšplhá, ale nic víc. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller, který uděluje lekci především v čitelnosti děje a s naprostým nezájmem se dopouští mnoha žánrových klišé v podobě "nenápadných" náznaků, postupně odhalovaného dávného zločinu, záhadné minulosti domu, snahy očernit titulní postavu a nechybí ani vskutku "napínavé" finále. Stephen Dorff má sice na záporáky ksicht, jenže byla mu napsána ta nejnudnější a nejprůhlednější role, kterou jsem poslední dobou ve filmu viděl. Adrenalinovější scény jsou křečovité, poněkud naivně splácané a příběh samotný neustále našeptává co se stane, v důsledku čehož je titulní linie odhadnutelná minimálně s půlhodinovým předstihem. Kapitolou sama pro sebe zůstává závěr. Jeho podoba je tušená prakticky od začátku, avšak chování všech postav v jeho průběhu je slušně řečeno prapodivné. Něco málo bodů nechávám za nádhernou lokaci a sympaticky obsazenou rodinu (Dennis Quaid, Sharon Stone, Kristen Stewart...). ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo já se bavil a to díky hercům, do tohohle filmu se seběhla hned čtveřice mých oblíbených Quaid, Dorff, Lewis, Stone... Tihle jsou prostě borci, a ústřední duo padouchů(nebo spíše jen jeden) jsou prostě parádní, Dorff jako bývalí majitel domu a jeho mastný vlasy je prostě parádní. Figgise nějak moc neznám, ale tohle mi sedlo. Navíc nádherná hudba celý film podtrhává, je pravda že atmosféra je parádní a mohlo být více lekaček ale co už. To jsou jen malé vady. Jediným výrazným nedostatkem je Stewart která fakt hrát neumí ani kdyby se sebevíc snažila. Ale jinak palec nahoru. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kam sakra jde ??" - "Zpátky do lochu.." ;) Jojo, tohle je trestuhodné mrhání potenciálem, který končí s rozmlácenou lebkou v ďáblově chřtánu, i velkými hereckými jmény.. Obecně mám skutečně velký problém s filmy, jejichž finální zvrat dává naprosto jednoznačně zapomenout na samotnou cestu k rozuzlení, která navíc jednoho skutečně nadchne, zvlášť v případě, kdy i výborné řemeslo vypadá jako úplně zbytečně vynaložené úsilí.. Multinadaný režisér Mike Figgis, byť si sice rád zaexperimentuje, tentokrát šlápl hodně vedle, když v rukou s nablblým hloupými klišé po okraj plným scénářem tragického Richarda Jefferiese dělá na diváka nakonec hodně dlouhý nos, myslím totiž, že mu nejvíce sluší naopak žánrově čisté projekty.. Zvláště snaha tradičně lahůdkového živočišného Stephena Dorffa s tím jeho magorem jednoho zamrzí, tenhle velký sympaťák by si snad konečně zasloužil nějakou skutečně dobrou roli.. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mě nalákalo obsazení a Mike Figgis. Bohužel premisa, že se bude jednat o kvalitní kousek, protože ho má na svědomí režisér Leaving Las Vegas, nebyla na místě. Cold Creek Manor je standardem, který neurazí, ale málokoho taky zřejmě nadchne. Takový mix Strašáků, Posledního domu nalevo a Mysu hrůzy, což jsou ale samozřejmě o třídu lepší filmy. Největším problémem tohoto thrilleru je pak předvídatelnost. Záhadu točící se kolem celého domu divák po půl hodince rozluští a na nějaký zvrat v průběhu může zapomenout. Na druhou stranu, kde je psáno, že film musí být za každou cenu originální, aby dokázal pobavit. A snad to bylo atmosférou, prostředím, herci nebo možná kombinací všeho, že mě i přes veškeré nedostatky tento rutinní thrillerek dokázal zaujmout natolik, abych ho dokoukala do konce. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Daleho (Stephen Dorff) zranění mění své pozice a množství krve. (Terva)
  • Christopher Plummer své scény natočil za dva dny. Jeden den filmoval s Dennisem Quaidem, druhý pak se Stephenem Dorffem. (Terva)
  • Jeep Grand Cherokee, který rodina vlastní, je nové řady. Při požáru je však možné poznat, že byl použit vůz řady starší. (Terva)

Reklama

Reklama