Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 2
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

luka4615 

všechny recenze uživatele

První věc, která Vás na tomto počinu zaujme je jeho nezvykle vtahující animace, jež mi po většinu času připomínala tu, co byla užita ve snímku "Spider-Man: Into the Spider-Verse". Dále je tu samozřejmě fakt, že celý seriál je založen na skutečných událostech a postavách, což ještě více prohlubuje divácký zážitek. Jediným nedostatkem zde tedy zůstává jen to, že série má pouze čtyři díly. Pokud se tedy zajímáte o události z Druhé světové války, tak je The Liberator pro Vás jako stvořený! (Netflix) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kreslené bratrstvo neohrozených to asi nazvať nemôžem, ako neviem čo si autori mysleli, mizerná animácia a nudný dej, neviem či to nejako nadväzovalo lebo som to pozeral a robil pri tom iné veci a človek ani o nič neprišiel. Ale netflix dobre vedel čo robí keď ponúkol iba 4 epizódy. Kto vie či to niekto sfúkol za jeden deň, ale ak si pozriem ostatné hodnotenie a percentá očividne sa to aj niekomu páčilo. Mne to stačilo na slabší podpriemer. 2* ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo je odkojen Bratrstvem a Pacifikem, bude první minuty provádět opakované restarty a mžikat očima. Ani mně se to zpracování nelíbí a nechápu co koho k tomuto obrazovému ozvláštnění vedlo. Jakoby jste koukali na rozpohybovaný komiks. Nicméně , když se budete snažit, nakonec se vám podaří tak nějak přijmout vizuál za svůj a přestane vás rušit. Někdy dokonce tam najdete zajímavě zpracovaná místa, například v odlescích reflektorů aut atd... Přiznívám se, že o operacích Torch a Husky něco vím, ale kolik v rotách bylo cowboyů, Indiánů a Mexikánců, to fakt netuším. Mně osobně se ten námět líbí i ta tužící linka bratrstva, které by za normálních okolností spolu do hospody nešlo. Jenže tohle je seriál Netflixu a tak je třeba se mít na pozoru. Osobně bych to s tou rasovou tolerancí v jednotkách US. army tak růžově a bratrsky neviděl. Přeci jen Amerika čtyřicátých let byla rasistická jako prase a řada kluků co šla do armády nebyla většinou dost vzdělaná na nějaké filozofické úvahy o tom jak jsme si všichni rovni. Znali to, co znali od sebe z farem a jak se k barevným chovali jejich rodiče. Moc si tu dobu neidealizujme. Každopádně jak jsem psal, mně se ten příběh docela líbí. Je to v podstatě taková seriálová obdoba Big Red One kdy s četou americké armády táhneme Evropou přes významná bojiště až do srdce Německa. Sem tam musí člověkpřimhouřit oko na bojovými scénami, třeba když minomet jednou ranou zruší německý tank Panzer III, ale budiž. Poslední díl se mi líbil hodně. ,,Tak kdo je tu sakra hrdina?''    ****         ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hm. Vlastne ma to príliš neoslovilo - ani tým akože animovaným vizuálom, ani príbehom. Mohlo to byť niečo ako realistické Inglorious Basterds, ale dej je rozhádzaný, epizodický, nedokáže vtiahnuť a dostatočne spojiť diváka s postavami, nemá to ten epický ťah ako napr. Bratstvo neohrozených. Paradoxne, naozaj zaujímavá dráma to začne byť až po ukončení bojových akcií - scény s objavením Dachau a postrieľaním nemeckých zajatcov sú najlepšie z celej série. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1) nechapu koho napadlo (když už museli natočené scény prohnat filtrem a hrát si na animaci) nacpat do obrazu efekt “špinavé sklo”. Veškeré záběry vypadají jako když se díváte na umatlanou TV. Obzvlášt tmavé záběry to doslova ruší. 2) občas jsem ml pocit že koukám na Pattona, občas na Tucet špinavců. Pak chvilku to byla Velká červená jednička a Bratrstvo neohrožených atd. Já chápu, že být originální je těžké. Tohle ale je buď nuda nebo pocit “kde jsem tohle už viděl”. 3) je celkem dobře vidět co je natočené a dopatlané filtrem a co dočmárané v PC. Úroveň detailu, stínování, kontrast se příliš lisí. prostě se šetřilo. 4) Znatelně patlané ve východní Evropě za minimální rozpočet... nejen díky faktu "made in Poland" ale i díky přítomnosti "zetkových" herců. Poznal jsem jen jedinou "povědomou" tvář - Vinzenze Kiefera (Německého velitele z Legenda jménem T-34) a i to není žádná superstar. Pokud nemáte prachy, tak se do něčeho podobného nepouštějte. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě je uvedeno, že 45. pěší divize byla začleněná do 6. armády, to je však chybné, jelikož se 6. armáda v Evropě nenacházela, nejspíše byla zaměněná se 7. armádou, pod kterou byla 45. pěší divize začleněna. (liebgott)
  • Celých 500 dní 157. pluku 45. divize bylo zmapováno a detailně popsáno z pamětí veteránů v knize „The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau“, ze které tvůrci čerpali. (UncleMorty)

Reklama

Reklama