Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 1
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by mě to neoslovilo, ani že by se mi to líbilo. Ztotožňuji se s některými recenzemi, které nechápu použití daného vizuálu. Když si vzpomenu třeba na Valčík s Bašírem, tam mě to trhalo oči mnohem méně. Nevím, nemohu se rozhodnout, jestli bych něco takového chtěl vidět znovu. Spíš ale asi ne. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová a hodně zkratkovitá variace na Band of Brothers. Není to vůbec špatné a polo-animovaný formát bylo asi mnohem snadnější dokončit během součaného stavu (pandemie). Pokud jste neviděli Band of Brothers, není důvod se na toto koukat. Pokud ano a máte absťák po válečných filmech z WW2 tak tohle celkem funguje. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uživatel AppleCore má naprostou pravdu. Seriál ode mě dostane pouze jednu pochvalu, a to za jeho zvolené dějiště. Stále neexistuje moc filmů či seriálů zabývající se působením v Itálii či operaci Dragoon. Z kladů je to ale nejspíš vše. Až na postavu Felixe L. Sparkse si nemáte ke tomu vytvořit nějaké pouto. Každý protagonista je přinejlepším načrtnutý a opustí obrazovku dřív než ho dokážete rozpoznat. Děj je chaotický, nudný, povrchní. Když už mám tu šanci připravit "animák" tak se sakra pokusím o prokreslení svých hrdinů. Dát jim charakter a odlišit od ostatním. Nic takového se neděje. Zvolená vizuální stránka je korektně řečeno směšná a spíše urážející. I první hry Telltale Games měly lepší technické zpracování. Navíc po závěrečných titulkách je jasné, že seriál chtěl být poctou 157. pluku což vrcholně nezvládl. Nezvládnuté, neosobní a vykalkulované. Tohle nemělo projít procesem schválení ještě před počátkem preprodukce. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se podíval především jako někdo, kdo se zajímá o vše, co je o druhé světové válce. Nic jsem v podstatě nečekal a taky se žádný zázrak nestal - jde o čistý průměr. Nestihnete si v podstatě ani nějak vybudovat vztah k postavám, jako třeba v bratrstvu neohrožených. Styl vizuálu někomu sedne a jinému zase ne - to už je zcela individuální. Za mě 5/10. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Animace, animace. Je zajímavá a vidím v ní velké pozitivum. V jiných novodobých "po Raynovských" válečných filmech a seriálech je spousta krve a spousta brutálností. Díky animaci jsme tomu u Liberatora ušetřeni. Místy působí až pohádkovým dojmem. I bez brutálností mají příběhy ale neskutečnou sílu. V prvním dílu jsem si vážil jedné jediné scény se střeleckým instruktorem. Přišla mi neotřelá a hodně prohloubila vztah k jednotlivým postavám. To přesně si na této miniserii cením oproti mnohem slavnějšímu Bratrstvu neohrožených. Další díly měly už mnohem více silných momentů a hlavně Anzio jimi bylo přímo protkané. Když dojde na osvobozování koncentráku, které bylo vidět už tolikrát, zase se seriál zaměří na něco trochu jiného, co jinde k vidění nebylo. Jestli měl být seriál delší, je škoda, že nevyšly peníze. Jestli měl být celý hraný, mě možná ani tolik nemrzí, protože by v jiném vizuálu možná zapadly postavy a jejich osudy. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Celých 500 dní 157. pluku 45. divize bylo zmapováno a detailně popsáno z pamětí veteránů v knize „The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau“, ze které tvůrci čerpali. (UncleMorty)
  • Celý seriál mapuje skutečné události, kterých byl 157. pluk 45. divize z Oklahomy přítomen. (UncleMorty)
  • V epizodě je uvedeno, že 45. pěší divize byla začleněná do 6. armády, to je však chybné, jelikož se 6. armáda v Evropě nenacházela, nejspíše byla zaměněná se 7. armádou, pod kterou byla 45. pěší divize začleněna. (liebgott)

Reklama

Reklama