Reklama

Reklama

Evropské kmeny

(seriál)
  • Německo Tribes of Europa
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tři sourozenci se v roce 2070 rozhodnou změnit osud Evropy, která se po globální katastrofě rozpadla na spoustu malých státečků soupeřících o nadvládu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

V posledních rádoby thrillerových dramatech (Behind her eyes, The mess you leave behind) Netflix celkem pohořel, no zato v postapo scifi sériích jako je Alice in borderland nebo právě Tribes of Europa Netflix boduje na plné čáře. ToE má doslova vše, co by podobný seriál měl mít (chybí mi snad jen nějaká větší řežba jako v GoT, kterou by si divák vryl do paměti) a naopak nemá žádne zbytečné vedlejší odbočky, které by stíhaly nudit. Postavy jsou slušné a poutavé a hlavně je jich dost, takže má divák velkou šanci si vybrat svého "oblíbence", herci kromě Olovera Masucciho (detektiv seriálu Dark) jsou neznámí, ale vlastně celkem šikovní. Děj je svižný, akční, často nápaditý a obrovské plusové body získává seriál za to, že působí jako teenagerovské série Divergence či Hunger games, takže podobné fandy rychle vtáhne. Na druhou stranu je zde dostatek akce, mnohdy krvavé a nečekaně brutální, ale prostor dostávají i vtipné, odlehčené a citlivé scény. Jednotlivé představené kmeny jsou rozmanité, každý jinak vyspělý (high-tech Atlanťané X zastaralí Origines v lesích), každý orientovaný na odlišnou stránku boje, s odlišnými vlastnostmí a počítám, že ve druhé sérii se ještě doodhalí zbytek a rozhodně ještě bude na co koukat (u mě jednoznačně vedou Vrány a jejich drsný systém hierarchie). No jedním slovem pecka - za tenhle kousek jsem ve výsledku hodně rád a už teď chci další řadu. Na německo sakra slušné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Obyčejné young adult béčko, které ničím nezaujme, ale ani zásadně neurazí. Občas zábavná, ale většinou vatová výplň televizního času, jaké se s trochu menšími rozpočty točí odjakživa - akorát v dobách kdy tohle vznikávalo přímo pro televizní stanice si nemohli dovolit zdaleka tolik tekoucí červené a sekání hlav i penisů jako na Netflixu. Ale zase se tehdy brali mnohem míň vážně. Samozřejmě je největší škoda že takové věci nenechá Netflix natočit rusáky (a ne s teenagery ve hlavních rolích), mohla by to být hodně fajn Stalkerovina. Ale tady je aspoň ten hezky zpostapený středoevropský prostor, Praha a okolí, obecně to povědomé prostředí, a pro mne i známé tváře (vtipné je že některé místa ani nemuseli zpostapovat, protože takhle to u nás vypadá normálně :D) Na druhou stranu - co by jsme za to dali, kdyby jsme takové věci točili my sami a ne jen Němci. Ať už pro kina, nebo pro některý z těch streamů. Pustina nebyla špatná, ale pořád v podstatě zase malá špinavá čecháčkovina, žádná akční žánrovka. 5/10 ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Evropské kmeny zatím po první sérii asi nejvíce připomínají filmovou sérii Labyrint. Do popředí se dostává parta mladíků, rozprostřena po území bývalého Německa. Na šest dílů je tu docela pomalu se rozjíždějící příběh. Postavy i herci jsou většinou tak nějak takový, jak od tohoto typu seriálů očekáváte, máme tu variaci na Evu Green, Jennifer Lawrence...Nejvíce to táhle rozjíždějící se hvězda Německého Netflixu Masucci, jsem zvědavý, kdy si ho všimnou i za oceánem. Postapo věcí se v posledních letech urodilo vcelku dost, a tahle toho zatím nepřináší až tak moc nového, ačkoliv potenciál do dalších řad tu určitě je, tak uvidíme, co přinese kostka. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ten seriál není moc dobrý a posbíral všechna klišé od arény, kde otroci bojují o život, až po divochy žijící v džungli v kmenu "The Little Praha". Ale je to kouzelně zábavné včetně vtipných českých lokací, jako když hlavní sídlo padouchů je přímo na Vítkově. Zábavný post-apokalyptický seriál plný klišé. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Německé apokalyptické sci-fi odehrávající se asi po rozpadu Evropské unie, kdy se národy rozpadly na jednotlivé kmeny, které proti sobě válčí, sleduje tři osudy členů jednoho poraženého kmene. Henrietta Confurius hledající sama svoji rodinu, jeden otrok kněžky agresivního kmene a jeden trouba s černou kostkou, po které všichni jdou. Námět dejme tomu, provedení je jakési spíš laciné, mdlé a s tragickým nudným prvním dílem. Víc jak dvě hvězdy nedám i za konec, protože to není otevřený konec série, ale snad seriál přerušený v polovině. Z českých tváří jsem postřehl jen Saru Sandevu jako služku oblékající kněžku a Zdenka Piškulu jako jejího otroka, co žere jídlo ze země jako pes a štěká. Seriál pro fandy postapo ... nenáročné fandy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně na hranici, kde se setkají Crimson Republic a Crows, můžeme vidět, že „Vrány“ mají české samopaly Scorpion EVO3. (UncleMorty)
  • Podle náznaků a map v seriálu se dá lehce vydedukovat, že kmen Origins sídlil na pomezí hranic Německa a České republiky. Ve scéně, kdy Voss (Robert Finster) ukazuje Liv (Henriette Confurius) trasu do Berlína, tak jejich trasa začína v oblasti sudet a následně je varuje před Lipskem. (UncleMorty)
  • V epizodě je jako dům Vavary použit upravený Národní památník na Vítkově. (matejinho94)

Reklama

Reklama