Reklama

Reklama

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (884)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Narazit v dnešní době na dobrý akčňák je jako potkat fata morgánu uprostřed pouště. Radostné a osvěžující. Bullet Train je akční pecka jak cyp. Na Brada Pitta se v jednom kuse valí jeden nájemný zabiják vedle druhého. A to v prostředí jednoho šinkansenu, který si brázdí japonskou krajinou. Kombinace akce, vtipu a japonské kultury se tu valí pod totálně tlakem. Takhle má vypadat pořádná filmová zábava se vším všudy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Letos se nám v kinech sešlo zajímavé vlakové kombo - Mimořádná událost a Bullet Train. Lokálka vs šinkansen, čecháčci vs zabijáci, český film vs Hollywood. Nepřekvapivě jsem dal přednost filmovému rychlovlaku a musím mu nechat, že má geniální název a zápletku. Šest zabijáků, jeden tajemný kufřík a jeden noční vlak - z toho mohla být atmosférická, stylová a intenzivní jízda a novodobá žánrová klasika. Prostě John Wick trojka ve vlaku. Jenže nerežíruje Stahelski, ale Leitch a ten to jede ve stylu svého Deadpoola 2, což znamená spoustu přiblblého humoru, kdy jsem se uchechtl zbruba každému padesátému fóru. Ne, že by to nemohlo fungovat jako asijsky zběsilá a crazy jízda, ale pak by to muselo být zběsilejší i rozjívenější a vyhodit pokusy o drama kolem asijské famílie. Atmosféru a stylovost (oboje přitom Leitch umí, viz. Atomic Blonde) zabíjí přebarvičkovanost filmu - celou dobu jsem měl pocit, že sleduju dění v nějakém dětském lego koutku a ne v nočním rychlovlaku. Největší zklamání je pak akce, v níž byl Leitch vždycky silný. To, co předvádí tady, je prostě málo. Tím nemyslím, že nepřekonává špičkového Wicka trojku, nebo že ho ani nedorovnává - on se mu ani vzdáleně neblíží. Pár nápadů a nějaký ten cool moment se najdou, výrazněji to ale rozsvítí až digi finále a člověk už je přitom od téhle party zvyklý na úplný jiný level. Postavy mě s výjimkou namachrované mastermind záporačky s vizáží školačky (Joey King z Princess) nezaujaly a nebavily, Pitta dělajícího ze sebe kokota jsem úplně neocenil, stejně jako hrubě nevyužitého Kojiho a Sanadu (a do půlky jsem netušil, že se koukám na Aarona Taylora-Johnsona). Z cameo rolí pobavil úchylný Tatum, Sandra mě naopak bolela a Reynolds tu byl naštěstí přesně tak dlouho, abych ho snesl (tj. dvě vteřiny). Celkově se na tomhle výplachu určitě spousta lidí dobře zabaví, ale já až do finále uvažoval o dvou hvězdičkách a pachuti z promarněné šance na (památnou) akční pecku se prostě nezbavím. Rád bych to viděl režírované Walterem Hillem v 70. letech. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu nepřekvapivě neznám, ale už samotný námět filmu je super. Bullet Train má humor z Deadpoola, ale je i citelně říznutý "Guy Ritchieovkami", jednak co se týče některých vtipných a absurdních scén, ale také i vzhledem k solidně propletenému příběhu s několika fungujícími zvraty. Jednotlivé detaily netřeba podrobovat logické analýze, tohle je parádní akční oddychovka s charismatickými postavami ve svém nejlepším zjevu... 8/10 ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem si zase pěkně naběhnul. Když už se skoro po půl roce podívám do kina, tak to skončí takovým průserem epických rozměrů. Takže co tu máme? Vlak plnej nesnesitelných debilů kteří se všichni unisono snaží tvářit drsně a přes držky cedit krutopřísně černohumorný hlášky, ale absolutně to nefunguje. Tady si prostě někdo hrál na Tarantina, ale neviděl ho ani ze šinkansenu. Všechny postavy absolutně na pěst včetně znuděnýho Brada Škyta co vypadá jak bezdéčko. Jestli fakt končí s hraním, tak nic horšího už na rozlučku udělat nemohl. Takže ok pojetí totálně retardovaný a srovnával jsem se s ním, ale může mi doprdele někdo říct proč tam není ani jediná akční scéna která není zpomalená nebo debilně sestříhaná? Krev stříká na všechny světový strany a celý je to samoúčelný. Jestli je tohle budoucnost akčního filmu tak to sbohem, ale většina je spokojená, takže mi můžete zase nablejt do pošty jak si nemám co namazat na chleba. Každopádně od Fast and Fekalious 8 mi nebylo v kině takhle stydno. Zatím jednoznačnej kandidát na odpad roku.5% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc Deadpool než Wick v takové té nejotravnější kombinaci, kdy je to sice brutální, ale naprosto infantilní, přesto se to na konci nestoudně tváří, že to celou dobu směřovalo k tomu, že jste se o tu sebranku měli nějak hlouběji zajímat a emocionálně její rodinná pouta a bratrské ztráty prožívat, přitom jste hlavně rádi, že tahle úmorná cesta nejrychlejším vlakem konečně končí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (38)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Vlak začíná svou cestu z Tokia v noci a do Kjóta přijíždí ráno. Ve skutečnosti všechny vysokorychlostní vlaky na lince Tokaido začínají jezdit v 6 hodin ráno a přestávají jezdit o půlnoci. Neexistují žádné jízdy přes noc. (mikki089)
  •  Joey King (Prince) strávila až tři hodiny denně zdokonalováním jejího britského přízvuku. (mikki089)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama