Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Hororová bizarnost, jež dala vzpomenout na groteskní DeepFake video, ve kterém Sylvester Stallone propůjčil svou tvář tělu Macaulaye Culkina. Režisér zodpovídá za to, aby jím konstruovaný fikční svět působil věrohodně a v tomto ohledu bohužel William Brent Bell naprosto selhal. Zřejmě se domníval, že publikum nerozezná zralou ženu od devítileté dívky, a proto do role Esther znovu obsadil Isabelle Fuhrman. Není mi jasné, proč vůbec využívá principů nucené perspektivy a pracuje s úhly záběru kamery ve snaze navodit iluzi, že se jedná o dětskou postavu, když diváka neustále rozptyluje její dospělý obličej. Nejsem příznivcem technologie de-agingu, ale v tomto případě se jeho užití vysloveně nabízelo. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Orphan: First Kill uděluji pouze jednu silnější hvězdu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak. Ač se kameraman snažil sebevíc (hlavně optickými efekty, detailními záběry či rovnou dosazováním jiné dětské herečky), zakamuflovat skutečný věk hlavní hrdinky se mu zkrátka vůbec nepovedlo. Místy to totiž vypadá opravdu blbě. Pokud bych se od téhle skutečnosti dokázal oprostit (nedokážu, bije to do očí), stejně mi z tohodle prequelu vychází jen průměrný psychothriller, který si svou existenci obhájí pouze tím zábavným twistem v polovině filmu. Téměř geniální originál měl radši zůstat sám, bez pokračování. 50% ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Orphan z roku 2009 som videl 2krát, ale úplne presne si nepamätám záver. Práve si sťahujem film, aby som si ho opäť 3krát pozrel a dal do súvislosti s týmto filmom "Sirotek: První oběť". Aj keď z toho ako som ohodnotil prvý film ide evidentne o čosi slabší počin, ale prižmúrim oči a dám 4* aj preto, lebo si to pýta ešte pokračovanie. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ester vypadá i po 13 letech stejně - sakra, jak to ta Isabelle dělá? Než jsem si pustil dvojku, podíval jsem se ještě jednou na jedničku z roku 2009 a udělal jsem dobře, protože ten, kdo ji neviděl, vůbec nemůže chápat oč jde. Škoda jen, že se to tady trochu zvrtlo, protože já více fandil Esther, než rodině ....a tím film přestal být horrorem. ⭐⭐⭐ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, od dvojky jsem neočekával vůbec nic. Kouzlo je přeci v zápletce, říkal jsem si. A tam již bylo vše důležité odhaleno. I tak jsem se na výsledné dílo celkem těšil a neváhal je co nejdříve pustit. Kvalitu potvrzují hned zkraje scény z blázince a následuje záběh do předpokládaných kolejí. Holčička nachází novou rodinu a vše proběhne jako posledně. Nebo snad ne? Ani takový námět by ostatně nebyl špatný, ale něco by tomu přeci jen scházelo. To vytušili i tvůrci a vytasili nečekané eso z rukávu. To diváka nejen šokuje, ale vyvolá rozporuplné pocity, kdy rázem netuší komu má vlastně fandit. I když podstatně méně hororové, nakonec šlo stále o příjemné překvapení a nadprůměrný výkon povětšinou prokletých filmových druhých dílů. 72% PS: Je vidět, že se moc snažili, ale i tak již Isabelle Fuhrman v obličeji dávno nevypadá jako mála holčička. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama