Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (398)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Cestou z města se uzavřela klasické éra Tomáše Vorla. Všechno bylo ještě na svém místě, Hanák v hlavní roli, krásná Bára Nimcová-Schlesinger zdobila a byla stejně éterická jako Hana Tallerová. Písničky byly miloučké, zábavné i poučné. Frustrace z přetechnizovaného světa se vyřešila poměrně snadno, bohužel ne definitivně. Ale tak už to v životě chodí. Kolem roku 2000 se nedělo nic zvláštního, snad právě jen to, že jsme věnovali své životy a umělecká díla na oltáře věku své technické reprodukovatelnosti. Dva skřítci jdou lesem. Trávou, mechem, vřesem. Lesem plným hub. Lejnem plným much. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Čo scéna, to tragédia. Buď vulgárna alebo vidlácka. Keď sa herci snažili spievať, tak to vyzeralo ako konkurz do hviezdnej roty v Superstar. Čistý trapas. Celkovo by to Vorel starší aj mladší mohli zabaliť a venovať sa radšej niečomu užitočnejšiemu. Napríklad vojenskej rozviedke. Nech si zoberú vysielačky, drbnú sa niekde do lesa a hrajú sa na vojakov. Potom už im stačí len jedna replika s obmenami: "Tady Vorel", "Tady taky Vorel", "Ale přece tady Vorel!" A takto sa môžu hrať donekonečna. Len nech netočia filmy. Hlavne synátor s mimikou vyplašenej lamy to nedáva. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* když už mám komentář k pokračování tohoto filmu, tak musím ze vzpomínek vyplodit něco i pro tento, který jsem viděl asi dvakrát. Jde o lehký příběh, který láká na návrat k přírodě. To téma ve mě dlouho rezonovalo a svou poetikou a možná i písničkami mě dostalo. Navíc tu byla výborná Luba Skořepová, které snad její role byla psána na míru. Prostě starší filmy staršího Vorla se mi líbili. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby nebyly počítače, tak se svět zhroutí." No tak určitě, ale je to dobře nebo špatně? Já jsem tedy v mládí preferoval velkoměsto, se slábnutím nervů spíše město, s přibývajícími potomky městečko a jednou svůj pobyt na tomto světě zakončím asi offline na vesnici. Tento snímek to vzal rychleji, což je samozřejmě zdrojem zábavy, a poučil mě o tom, že telefonovat za jízdy na koni se nevyplácí. Už to nikdy nebudu dělat. Ovšem úvahu o to, že s kukuřicí mezi nohama je život snadnější, si ještě budu muset nechat něčím projít. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Další z velmi poedených, relativně nových filmů z české scény... Snímek na mě zapůsobil jistě proto, že mám k příběhu velmi blízko. 3. tisíciletí = počítače, technika... a bez ní se nikde neobejdeme, a už vůbec né v přírodě, na cestě z města :) Celý film provází Otec a dítě, kteří jsou oba silně poznamenáni prostředím kde vyrůstali, tzn neustále používají anglicko-české zkomoleniny. Opravdu to někdy zní až uplně nesmyslně, doporučuji vidět. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se v městečku Rabštejn nad Střelou v Plzeňském kraji, v Doubravici u Nečtin, v Třeboni a na Manětínsku. (Sinecod)
  • Bláznivá husopaska je ve skutečnosti plzeňská rodačka a učitelka na penzi žijící v Rabštejně nad Střelou. (sator)

Reklama

Reklama