Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

Renton 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborná pohádka. Největší klad je v obsazení. Král a jeho dvorní šašek jsou skvěle sehraná dvojka, princezna na české poměry už nemohla být lepší a charismatický záporák dodává zlu hutný temný nádech. Princ je sice třasořitka, ale naštěstí má o koho se opřít během své nelehké cesty za záchranou princezny. Bezchybně působící pohádková záležitost, kterou korunuje Václav Lohniský. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá a neobvyklá pohádka s nadmíru realistickými scénami - pitka v hospodě a především konflikt se skupinou tuláků."Inteligentní" dvojici tu tvoří král Vladimíra Menšíka se svým šaškem Františkem Filipovským. Pro svou roli možná až moc nevinná a jemná Libuše Šafránková, tři spíš zbyteční pánové Slunce, Měsíce a větru v podání Petra Svobody, Alexeje Okuněva a Oldřicha Táborského a nesympatický Juraj Ďurdiak jsou zastíněni démonickým Mrakomorem Radoslava Brzobohatého, jehož smích, mluva a smrt jsou výrazným obohacením občas trochu upadající pohádky. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Výpravná pohádka s vynikajícími herci (Menšík, Brzobohatý, Šafránková, Filipovský), ale pro mě nesympatickým hlavním "hrdinou". Princ všechno zpacká a pak jen napravuje svoje chyby, obtíže s tím spojené ale bez pomoci švagrů nezvládá. On bez nich nepozná ani svou lásku. Navíc je to jen zkouška a výchovná lekce. Zato záporák je jako z učebnice, tak zlého protivníka jen tak v žádné další pohádce nepotkáte :-) Tomu se prostě říká charisma = srovnejte Mrakomora a prince... Scény ze záchrany Večernice jsou natáčeny na hradě Krakovci u Rakovníka, královský zámek jsou Ploskovice, ale zahrada Hrádek u Nechanic. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Radoslav Brzobohatý si Mrakomora doslova vychutnává. Záporák, jak má být. K tomu perfektní a vtipné dialogy, nějaké to poučení, krásná Libuše Šafránková, i ten princ Velen si dovoluje nebýt takový jeliman, takže mu člověk jeho odhodlání i docela věří. K tomu napínavý souboj mezi hrdinou a záporákem o Večernici na konci - prostě pohádka jak má být. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale Princa a Večernicu považujem po všetkých stránkach za nevydarenú rozprávku. Tak nevydarenú, že sa mi ani nechce rozpisovať o omyle pri obsadzovaní hlavnej postavy, množstve hluchých scén (chodenie, lezenie, jazdenie), trápnych dekoráciách, nenápaditých kostýmoch, nezáživných dialógoch, ani o tom, prečo časť komentátorov vyzdvihuje krásu Libuše Šafránkovej ako hlavný klad tohto filmu. Má odo mňa dve hviezdičky a pripadám si celkom štedrý. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Slunečník má korunu z dikobrazích bodlin. (prapralu)
  • Roli Měsíčníka (hrál ho Alexej Okuněv) nadaboval Miroslav Masopust. (tytyna95)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama