Reklama

Reklama

Svět mimozemšťanů

(seriál)
  • Velká Británie Alien Worlds
Trailer
Velká Británie, 2020, 2 h 56 min (Minutáž: 41–47 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Seriál, který aplikuje zákony života na Zemi na zbytek galaxie a kombinací vědy a fikce si pohrává s různými představami o životě na jiných planetách. (Netflix)

Recenze (21)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dokumenty nesleduji, ale tenhle mě tématem zaujal a trošku mě mrzí, že tvůrci klamou tělem a nedostal jsem to, co jsem si objednal. Většinu stopáže se bohužel dokument odehrává v naší planetě a ikdyž se zde navštěvují velmi zajímavé lokace ( Etiopie, area 51, Trinidad, SIerra Nevada, Jeskyně v Mexiku) tak těch nových planet tu bylo na můj vkus trošku málo. Záběry fiktivního mimozemského života byly sice úchvatné, ale často se záběry opakovaly, jakoby tvůrci neměli rozpočet a když jednu scénu ukážou v jednom díle 3x akorát s jiným popiskem, tak se cítím ošizen. Přesto zhlédnutí nelituji, pár zajímavostí jsem se dozvěděl. 7/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Okolo zhruba desetiminutové, vizuálně poutavé mimozemské sekvence je nabalený klasický pozemský dokument o nejrůznějších vrtoších matičky Země. Někdy jsou to informace zajímavé jindy ne. Nejlepší je planeta Atlas a pak poslední Terra, která může (ale nemusí) ukazovat budoucnost naší hroudy bláta. Mozky v nádržích! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Jen dvě věci jsou nekonečné - výše čerpání dotací Agrofertem, a první kontakt exoplanety se Zemí. Ale u toho druhého si nejsem jist." - Albert Einstein ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tato dokumentární minisérie Vás zaujme především tím, že některé aspekty způsobu života zvířat na zemi aplikuje i na jiných planetách a na tamním životě, na kterém se fantazie tvůrců vážně “vyřádila”. Je ale ovšem na škodu, že těchto momentů je velmi málo, přičemž se mnohokrát některé záběry dokonce opakují - byť s jiným popiskem. Ve finále tedy dostaneme průměrnou edukativní záležitost na jedno volné odpoledne, z níž se dle mého názoru dalo vykřesat o mnoho více. Potenciál zde vážně byl. (Netflix) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkné a na docu seriál hodně detailní CGI animace, které ale krom toho, že se dost recyklují, nejsou až tak nápadité a promyšlené, jak by asi mohly být. A i jako dokument je to dost bída. Přišlo mi to neuspořádané, nepříliš dobře pointované a z hlediska informací jako taková hodně popcornová všehochuť, která místy spíše docela nudí. ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Na to že mi to Netflix čtvrt roku cpal pod nos, to je dost tragédie. V tomto žánru se najde stokrát lepší produkce i mezi youtubery (např. Isaac Arthur). Digitální záběry jsou ok, ale v každym díle jsou tak tři a pořád se točej dokola. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety bych z toho byl asi víc na větvi, ale i tak je to celkem snesitelná oddechovka pro příznivce vesmírných polemik. Jedinou větší výtkou jest asi jen neustálé opakování video-sekvencí, z nichž některé uvidíte během jednoho dílu více než třikrát a po chvíli to začne být lehce otravné - grafikům se asi sdělilo, že na každý čtyřicetiminutový díl bude stačit zhruba 15 minut videosekvencí a případně se to tam hodí několikrát po sobě - opakování jest přeci jen matkou moudrosti. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Vesmír mě od mala fascinoval. A po celou tu dobu mi přišlo intuitivně logické, že při množství hvězd a tím pádem i planet je téměř jisté, že vselikde ve vesmíru je mnoho forem života. Což nám vzhledem ke vzdálenostem může být putna, páč vzhledem k nicotné délce lidského života v kontextu vesmíru je stejně tak téměř jisté, že důkazů se nedočkáme. Ovšem styl, kterým pojal nabízející se spekulace o eventuální podobě takových životů na obydlených planetách seriál Alien Worlds mi je protivný. Bezuzdný mišmaš CGI fantasmagorií s monology populizátorů z řad vědců pro mě není o nic stravitelnější jen proto, že má mnohem lepší grafiku než předchozí pokusy na toto téma. Proč si nepohrát, ale 'hraný' scifi seriál bych přijal mnohem ochotněji než 'dokumentární' halušky na vědeckých představách.... ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Ty jo mě to bavilo. Myslím, že jsem pochopil, o čem to bylo a co nám chtěl dokument sdělit. Poslední díl je top! ()

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

Příjemný čtyřdílný mini-cyklus. Navzájem velmi rozličné světy jsou dechberoucí a nabízí relativně originální možnost se zamyslet, jak by mimozemský život vypadal na základě obecně platných pravidel. Scénáristé si s fiktivními světy dali záležet a snažili se vyřešit velmi obtížné problémy. Někdy se jim to dařilo báječně (například Terra) a někdy méně (koukám se na tebe Janus). Každopádně povídání bylo zajímavé a exkurz bych klidně doporučil dál. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco na styl Divoké budoucnosti, ale tady se i hodně zaměřují na zemské tvory a vysvětlení principu a poté na ty potencionální mimozemské, což jsem nečekal, ale nakonec proč ne, aspoň se dozvíme i něco opravdu reálného. Opakování "mimozemských" záběrů mě taky štvalo, ale chápu že jejich výroba musí být nákladná. Závěrečný díl je odlišný v tom že jde o teoretizování a spíš o nás než o mimozemšťanech ikdyž je samozřejmě neopomněli. Dobře to popsal uživatel EvilPhoEniX. Hodnocení: 61/100. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem zbytečně přísný, ale poté, co mne navnadily náměť a trailer, mě samotný seriál zklamal. Nejde o to, že by nepřinášel zajímavé myšlenky či že by vystupující učenci nevěděli, o čem hovoří (byť mluví o věcech, které průměrného fandu vědecké fantastiky neoslní), ale celá koncepce jaksi neodpovídá sama sobě: Tvůrci slibovali barevné a patřičně promyšlené výlety na jiné světy, na nichž by byl modelován život v souladu s fyzikou a biologií, avšak výsledkem je spíše nahození nápadu, který je naopak ilustrativně přizpůsobován tak, aby vyhovoval pozemské analogii. A jakmile si uvědomím, že si každý díl vystačí se třemi, čtyřmi digitálními záběry, které neustále opakuje, pak se cítím poněkud rozlazen. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Únavne slabé. Na zopár dokola opakovaných animáciách (krásne spracovaných, ale aj tak) nemôžete postaviť celý dokument. Vesmírne pasáže omrzia s prvou epizódou a zmieňované vedecké poznatky a teórie budú pre divákov, ktorí sa o podobné témy zaujímajú, nepostačujúce. ()

Kyrgyzstanec 

všechny recenze uživatele

Formát zobecňování "mimozemských koutů" našeho vlastního světa je super. Scény mimo Zemi jsou zábavné a nesvázané. Škoda, že ty zemské se většinou brodí ve vysvětlování věcí jako je fotosyntéza a extrémofilie, což určitě cílovka nepotřebuje. ()

Krnac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,2/10 ako dokument. V EP2 a 3 som nemal pocit snahy držania sa témy iných planét a a obe časti sú asi 2-krát dlhšie ako by mali byť. Celkovo má seriál problém so stopážou, biologické scény príliš dlhé a animované mimozemské sekvencie strašne krátke, čo s toho že sú animácie pekné keď majú dokopy len pár minút? EP1 je však dobrý úvod kde reálne dokázali pracovať s tou malou stopážou animácii a informácie boli k veci, škoda len bola že tak ako v EP2/3 bol svet plytký, v EP1 boli najzaujímavejšie tvory ale stále ich bolo málo a ekosystém v realite trochu nefunkčný (možno by na to prišli kebyže sa nepozerajú len na žijúce tvory ale aj na skameneliny). EP4 všetko bolo k veci, animácii stále málo ale tu to tak ako v jednotke veľmi nevadilo ale predstava o mimozemskej civilizácii s náskokom milióny až 4 miliardy rokov oproti nám minimálne trochu prízemná predpokladať že obývajú len jednu planétu a nie sú schopný navrhnúť loď s anti radiačným krytom. Alien planet od Discovery je aj po 15 rokoch iný level. ()

Reklama

Reklama