Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Koprska 

všechny recenze uživatele

Ten režisér je asi šílenec :-D Tohle je tak originální, ulítlé až neskutečné.. A opravdu jsem netušila, že něco tak nepopsatelného existuje.. Navíc v podání Deppa!!! Upímně mě překvapily jeho pohybové kreace a zpěv... Některé postavy jsou na hranici únosnosti vkusu a mohou odradit, ale není špatné vydržet to ,,ztrpět" celé do konce... ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Bláznivý muzikál, který byl nakonec moc dobrý. Na to, že muzikály rozhodně nejsou můj šálek kávy, mě Cry-Baby dost pobavilo. Je to díky ztřeštěným scénám, chytlavým písním, tak i samozřejmě osobností Johnnyho Deppa, který celý film táhne vzhůru. Hraje drsňáka a rockera Uřvánka (v českém dabingu to zní opravdu strašně, ale co už), co se zamiluje do slušné a vychované dívky Allison. Chemie, mezi těmito hlavními hrdiny docela funguje, zejména v kontrastu obou táborů, ze kterých oba milenci pocházejí, tedy Sekáčů a Sucharů, což zní v českém znění rovněž hodně zvláštně. Je také zajímavé sledovat, jak se Allison, v podání pohledné Amy Locane, dostane v jednu chvíli na stranu drsňaků, kde už vlastně zůstane až do konce filmu. Změnu vidíme jak povahovou, tak i vzhledovou, což je patrné třeba ve scéně ve vězení, kde jí to neskutečně sekne. Ačkoli je film jako takový dost jednoduchý a divný, já jsem se u něj dobře bavil. ()

Reklama

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Takoví Rebelové po americku. Rebelové jsou nám sice bližší, protože jsou čeští, ale tohle taky nebylo vůbec špatné. Navíc už dlouho jsem neviděl ve filmu tolik bizarních postav a příšerek. Kim McGuire s děsivou tváří a zkaženými zuby byla prostě úžasná. Strýčka Belvedera si zde s chutí vystřihnul Iggy Pop. ()

AnysekMel 

všechny recenze uživatele

Sladoučkej naivní muzikál napodobující Pomádu s dějovými zvraty bez zjevných příčiny, vyumělkovanými hereckými výkony a zastřenými hlasy zpěváků se pro mě po pár desítkách minut pro mě změnil ve skvost, podivnej kýč, u kterýho jsem doufala, že nikdá neskončí. Dokonce jsem se kála, jak jsem jej zvládla tak rychle odsoudit, a přála si, abych všechna má nařčení mohla vzít zpět, neb vše, co bylo v první chvíli nedostatkem, se obrátilo v pravé bohatství tohoto filmu. Celá ta nepopsatelná stylizace mě uchvátila, že jsem hltala každou vteřinu. ()

Ash_Black 

všechny recenze uživatele

Spíš hvězd 2,5, protože je to opravdu půl na půl. Co je fajn po celou dobu, to je rozhodně hudba. Stejně jako některé zpívající scény - at´ už to byla třeba ta, kde Johnny Depp brnká na kytaru při večerním vystoupení a zatáhne do toho i svou skoro holku, číslo ve vězení, anebo samotný „souboj“ na konci. Atmosféra let padesatých (ne, že bych pamatoval, to spíš jen coby škvrně a cucák tipuju), všude ty famózní starý bouráky a káry (a to říká člověk bez papírů) - i tomu hážu plus. Sotva ale dojede úvod, začne to v první polovině, kde to pro mě nedrželo až moc pohromadě, docela váznout. Jasně, ok Depp, ok hudba, ale dál? Dál je to nějak zmatek, pokud to nechci stavět celý na tom, že „tu jsou skvělý písničky, co chtít víc?“. Svět „Cry-Baby“ jako takový, ten je ujetý a plný bizardních postav až po okraj, což mi vůbec nevadilo. Akorát jsem si mezi všechny ty „sekáče“ a „suchary“ nenašel cestu. Když už to ale časově bylo zhruba v polovině, nakonec se to překvapivě i pro mě částečně zlomilo a postavy mě tou svou bizardností začaly bavit (to když se objeví třeba šílení rodiče Wandy). No a úspěšně to dorazil finální souboj! (neprozradím dál, abych to chystajícím koukajícím nekazil). Jen se prokousat tou první polovinou ... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama