Reklama

Reklama

V zemi

Trailer

Vědec, který zkoumá složení půdy, vyrazí do pralesa hledat kolegyni. Cestou ale odhalí nečekaně temnou stránku matky přírody a brzy se nad ním začnou stahovat mračna. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

okkac 

všechny recenze uživatele

Filmy Bena Wheatleyho vždy nějak divně očekávám a pustím si je co nejdříve, ale nikdy mne úplně neusadily na zadek. In The Earth je během lockdownu natočený psychedelický horor s pár postavama v lese. Na ty podmínky a rozpočet to má velmi dobrou kameru a vizuál a skvělou atmosféru navazující hudbu od Clinta Mansella, ale je to stále takový menší mindfuck (ale né zas takový jako Field in England), kde se odpovědí nedočkáte a v závěru, pokud si nešlehnete LSD, z té vší stroboskopie a barviček vás akorát bude bolet hlava. Opravdu to není dobrý film na dívání se v tmavé místnosti na 65 palcové TV uprostřed noci.  6/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley vyrazil za lockdownu do lesa na houbičky a natočil při tom biják obestřený dvěma paradoxy. Tím prvním je, že se nedokáže oprostit od rámce pandemie, ačkoli mu to vůbec nic nepřidává, ba naopak to vyznívá naprosto zbytečně. Druhý a o poznání tragičtější spočívá v tom, že "In the Earth" je vrcholně senzorické dílo, které může naplno zapůsobit pouze v kině, kde dojde k absolutnímu možnému odevzdání se jeho vjemům, ale nikdo ho v kině pořádně vidět nemohl. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Film príliš zaujímavý na to, aby som ho ohodnotil ako zlý, no neskutočne divný a neviem čo si z neho mám vo finále zobrať. Na "In The Earth" som bol veľmi zvedavý a dúfal som, že Ben Wheatley prinesie celkom dobrý nádych hororu a mystérie. No realita je taká, že strašidelných momentov tu dokopy môžeme narátať na prstoch jednej ruky a zvyšok je len absolútne príbehové tápanie. Nie som jasný z toho čo sa vlastne deje. Nerozumiem ani Olivii ani Zachovi a čo sa vlastne snažia svojimi metódami docieliť. Scénky so Zachom majú v sebe možno aspoň nejakú dávku napätia, nakoľko sa správa celkom zvláštne, no keď sa presunieme k Olivii, tak atmosféra je absolútne niekde mimo a dokopy ako divák som absolútne prestal chápať. No na druhú stranu nemôžem povedať, že veci predtým boli spracované veľmi zrozumiteľne. Film pôsobí, ako keby ho napísal niekto podľa svojich snov, alebo niečoho podobného. Ak by som bol na tripe s lysohlávkami alebo na LSD, tak možno by som ten film dokázal pochopiť lepšie, no za triezva je to maximálne divné. Ale súčasne aj celkom zaujímavé sledovať. Ale dúfal som v niečo viac atmosférické. A to tento film nedáva. Hodnotenie: B- ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal film kdyby ho natočila Greta s voliči Pirátů.  Tak, že na světě je epidemie a chlápek jde do lesa  do jakési výzkumné stanice tam nabere ženskou a jdou do lesa (nečekaně kam jinam) navštívit jinou ženskou co se tam čemusi věnuje. Po cestě narazí na prázdný stan a jednoho magora co zde zabíjí lidi, aby je obětoval jakémusi kameni tak je chce oba zabít  tak mu utečou a narazí na tu ženskou následuje plot twist i ta ženská je magor akorát ona je hodnější ona chce zabít jen toho chlapa. Pak tu máme halucinogenní záběry kde jde vidět úplné hovno a les jich nechce pustit zpět , aby si to z ničeho nic rozmyslel a nakonec je pustil   a konec . Jinak ten chlap co zde vystupuje je ostuda mužského pokolení větší sračku nenajdete momentálně v hororech kdyby tam bylo malé mimino a plazilo se tam celý film předvedlo by více a bylo by to zážitnější.  P.s. tento režisér točí za 2 roky Mega 2 už nyní se bojím. Ty 4 a 5 hvězdičkové komentáře jsou nejspíše od uživatelů co si předtím něco vzaly. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Délka je neúnosná a jen silou vůle jsem film dokoukal. Folk horor asi ne, spíš halucinogenní přírodovědecká psychóza v lese, z něhož hráblo i samotným vědcům. Do závěru mě u filmu udržela myšlenka lesního vědomí (Avatar), ale tvůrci ji nevyužili a nerozvedli tak, abych se na In the Earth zpětně rozpomínal. ()

Reklama

Reklama