Reklama

Reklama

V zemi

Trailer

Vědec, který zkoumá složení půdy, vyrazí do pralesa hledat kolegyni. Cestou ale odhalí nečekaně temnou stránku matky přírody a brzy se nad ním začnou stahovat mračna. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě byl fakt tvrdý oříšek na rozkousání. Ben Wheatley mi poslední dobou přijde jako ten, co se oficiálně řadí už jen k rozporuplným režisérům a sama jsem byla naposled paf akorát ze Sightseers. In the Earth je ale naprosto jiná liga. Tzv. ekohoror je něco, co se teď začíná hojně objevovat a v tomhle podání jsem to fakt těžko pobírala. Hlavním problémem pro mě byli už extrémně nesympatičtí herci a dalším kamenem úrazu byl scénář, který na mě prostě působil jako fraška a to nemluvím o tom finále. To finále by se snad ještě pochopit a možná i ocenit dalo, ale cesta k němu byla náročná a trnitá. Efekty, hudba a vizuál je spíš na pochvalu, ale nezachrání to to veškeré podivno a nesmyslno, co to provázelo. Celkem challenge tohle dokoukat a lituji i pana titulkáře. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film príliš zaujímavý na to, aby som ho ohodnotil ako zlý, no neskutočne divný a neviem čo si z neho mám vo finále zobrať. Na "In The Earth" som bol veľmi zvedavý a dúfal som, že Ben Wheatley prinesie celkom dobrý nádych hororu a mystérie. No realita je taká, že strašidelných momentov tu dokopy môžeme narátať na prstoch jednej ruky a zvyšok je len absolútne príbehové tápanie. Nie som jasný z toho čo sa vlastne deje. Nerozumiem ani Olivii ani Zachovi a čo sa vlastne snažia svojimi metódami docieliť. Scénky so Zachom majú v sebe možno aspoň nejakú dávku napätia, nakoľko sa správa celkom zvláštne, no keď sa presunieme k Olivii, tak atmosféra je absolútne niekde mimo a dokopy ako divák som absolútne prestal chápať. No na druhú stranu nemôžem povedať, že veci predtým boli spracované veľmi zrozumiteľne. Film pôsobí, ako keby ho napísal niekto podľa svojich snov, alebo niečoho podobného. Ak by som bol na tripe s lysohlávkami alebo na LSD, tak možno by som ten film dokázal pochopiť lepšie, no za triezva je to maximálne divné. Ale súčasne aj celkom zaujímavé sledovať. Ale dúfal som v niečo viac atmosférické. A to tento film nedáva. Hodnotenie: B- ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, na co že se to vlastně dívám, tedy na jaký žánr. Na horror určitě ne. Tak na nějaké postapo scífko? Na nějakou mysteriózní new age ptákovinu? Na psychedelický thriller? Na ekologicko-epidemiologickou agitku, napsanou nějakým covidiotským přizdisráčem? Došlo mi to bohužel dost pozdě na to, abych "to" stopnul a vyhodil, a z povinnosti jsem "to" už dorazil. Ale vám to prozradím předem, jako varování: jedná se o extrémně nezáživnou pseudomysteriózní krávovinu, jejíž děj jsem vlastně ani pořádně nepochopil. Snad něco o jakési nelidské entitě, o duchu lesa nebo přírody nebo o kom, o tajemném kameni s tajemnými znaky, který ani pořádně neuvidíte, stejně jako tajemnou čarodějnou knihu, o psychotropních/halucinogenních spórách, o více nebo méně pošahaných vědcích, kteří se s entitou snaží komunikovat pazvuky, stroboskopem a lidskými oběťmi, to vše natočeno s hereckými ochotníky, epileptickou kamerou a nepřitažlivou amatérskou formou... Zaujme-li "to" někoho, tak mu tímto gratuluju. Já dávám slabou jednu za hezkou Indku (nebo Indiánku?), sekání prstů sekerou, stanový kolík v oku a závěrečné titulky, které byly z celého filmu to nejpovedenější. A zkritizuju aspoň dva scénáristické kiksy: 1.Ukradne-li mi někdo přes noc pod širákem boty a všude kolem se válí mraky všelijakých látek (stan, spacák, oblečení), jistě dál nepůjdu lesem bosý, abych si zrasil chodidla, ale lehce si vyrobím provizorní ovinovačky. 2.Pokud mi nějaký pošuk usekne prsty a chystá se mě zjevně později zabít, tak v případě, že se dostanu z pout, nepraštím ho jen něčím po hlavě a nezačnu utíkat, ale budu ho mašlovat do šišky tak dlouho, dokud neuvidím mozek, abych měl jistotu, že už po mně nepůjde, to je snad jasný jak facka. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley vyrazil za lockdownu do lesa na houbičky a natočil při tom biják obestřený dvěma paradoxy. Tím prvním je, že se nedokáže oprostit od rámce pandemie, ačkoli mu to vůbec nic nepřidává, ba naopak to vyznívá naprosto zbytečně. Druhý a o poznání tragičtější spočívá v tom, že "In the Earth" je vrcholně senzorické dílo, které může naplno zapůsobit pouze v kině, kde dojde k absolutnímu možnému odevzdání se jeho vjemům, ale nikdo ho v kině pořádně vidět nemohl. ()

Reverse01 

všechny recenze uživatele

HUDBA- Clint Mansell 1) Return To The Green. Film začínal ako dokumentárny film dvoch ľudí, ktorí sa vybrali do lesa niečo skúmať. Neskôr prišla snaha o niečo mysteriózne a vy sa budete snažiť zapojiť všetky svoje schopnosti na pochopenie legendy, prečo? pretože tomu chcete veriť. Celý príbeh však od začiatku zlyháva, nebolo to vôbec tajomné ako pán režisér zamýšľal, približne v strede filmu príde ďalšia snaha a to o horor/thriller, čo tiež nevyjde možno na pár minút, kde ste v napätí, keď týpek chodí po lese zo sekerou v ruke (malý spoiler), ale to je všetko. Potom tu máme nezmyselné LSD scény, ktoré sa objavujú častejšie ako v akomkoľvek filme o drogách, jedine čo bolo vtipné bola postava Martina. Tento človek mal nešťastné zranenie nohy, ktorú mu tam vylepšovali asi 3x, ďalší kandidát na Ježiša. V neposlednom rade tu máme herecké výkony, tu by som spomenul asi "výkon" Ellora Torchia, ktorá to zahrala hrozne, mňa by vážne zaujímalo kto z tých ľudí povedal: "hráš to dobre, berieme ťa do tohto filmu". Čo môžem pochváliť sú zábery z lesa, kde je počuť spev vtákov a proste máte pocit akoby ste v tom lese reálne boli, a teraz zniem ako totálny lesofil ale snažil som sa nájsť niečo pozitívne okrem hudby. Bohužiaľ ani Clint sa tu síce nepredviedol akoby som si želal 40% ()

Reklama

Reklama