Reklama

Reklama

Sucho

Trailer 2

Agent Aaron Falk (Eric Bana) se po dlouhých dvaceti letech vrací do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu dávného přítele z dětství Luka, který údajně zabil svou ženu a dítě a poté si vzal život. Zřejmě se stal obětí šílenství, které sužovalo místní obyvatele po více než desetiletí strašného sucha. Falk neochotně přislíbí, že se na chvíli zdrží, aby případ vyšetřil. Jeho návrat však otevře staré rány a odhalí temná tajemství odlehlého městečka, například nevysvětlitelnou smrt sedmnáctileté Ellie Deaconové. Falk má podezření, že spolu obě tragické události nějak souvisejí, přestože je od sebe dělí desítky let. Snaží se dokázat svou i Lukovu nevinu a naráží přitom na hradbu předsudků a nahromaděný vztek vyděšené komunity. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

Antek 

všechny recenze uživatele

Návrat do rodného městečka je hodně nosné téma. Ti největší (nejen filmoví) vypravěči to ví velmi dobře. Například takový Stephen King na tom (mistrovsky) postavil velkou část své spisovatelské dráhy. „Sucho“ je dalším zástupcem tohoto (možná by se dalo i říci) subžánru „Návratu domů“. Zástupcem, kde expozice probíhá podle zavedených pravidel: dávná láska, nevyřešená tragédie a klíč k dospělosti. Všechny tyto ingredience jsou pak postupně rozváděny až k potřebné katarzi, která umožní, aby spodní proudy lidských vášní byly po několika desetiletích konečně vyvrhnuty na povrch. Na stránkách knihy to zřejmě fungovalo daleko lépe – nicméně v podobě filmu nemá ten příběh možnost nabídnout něco nového. A tak se jenom se pomalu vleče, aniž bychom investovali do postav tolik potřebné emoce, které nám pak umožní prožít tíženou katarzi zároveň s nimi. Ale chápu, jednalo se o australský (i mezinárodní) bestseller, a ten museli Australané jako správní patrioti zfilmovat. Každý národ by zřejmě udělal to samé. Jsem přesvědčen o tom, že každý příběh stojí za vyprávění (a každý si najde svého posluchače), ale ne každý je určen k tomu, aby byl vyprávěn více než jen jedním médiem. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Malý příběh, málo stop a mraky flashbacků. Ani nevím, jestli to bylo kriminální drama s několika výbornými okamžiky, nebo úmorné ploužení po malém městečku, kde nikdo nikomu nevěří. Eric Bana byl dobrej, moc nemachroval a pěkně do příběhu zapadl. Je to přesně mezi třema a čtyřma hvězdama, ale dám jen tři, čekal jsem víc napětí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nijak převratná detektivka, která úplně kašle na nějaké zásady vyšetřování a Erica Baneho, kterého jinak mám docela rád, čistě vhodí do australského maloměsta a nechá ho tam tak nějak působit. A děj se na něj postupně nabaluje. Pravda, má to pár světlých momentů, ale ty přichází hlavně se závěrem filmu, ke kterému je třeba se řádně protrpět. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Sebetrýzeň je hrozná věc, není na tom nic pěknýho a tady to prostupuje celým filmem, přičemž jsem měl dost podobnej pocit v průběhu sledování. Komorní drama, pomalý tempo, pár herců, prostředí venkova, kde si lidi pamatujou starý křivdy a nebojí se to použít i po dvaceti letech. Trošku škoda je, že furt čekáte na nějakej super twist, ale když pak v závěru přijde to správný info, satisfakce se nedostaví. Mrzí mě to, slzy v koutku oka se dají zamáčknout, ale všechno to zůstane tak nějak na půl slzy, ehm teda cesty. Je to škoda, mělo to fakt dobře našlápnuto, nicméně to chtělo víc. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Hodnotím dost příznivě, protože dobrých detektivek je málo a tahle dobrá je. Mluví se tam málo, ale neřekl bych, že děj plyne pomalu. Prostě to na nás nekřičí, jak vyšetřování pokračuje. Nic mi nepřipadlo pitomé. --- Vždycky když vidím film z Austrálie, tak se nestačím divit, jak klidně se tam Australané pohybují, když tam přece na každém kroku číhá smečka smrtelně jedovatých hadů! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Pieseň, ktorú počas filmu spieva postava Ellie Deacon (Bebe Bettencourt) a v jej podaní zaznie aj počas záverečných titulkov, sa volá "Under the Milky Way" a pôvodným autorom je austrálska skupina The Church. (Trip)
  • Film byl natočený podle stejnojmenného bestselleru jedné z nejúspěšnějších současných australských spisovatelek Jane Harperové a v roce 2021 patřil v Austrálii k nejnavštěvovanějším filmům. (Aussie & Kiwi Film Fest)

Reklama

Reklama