Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku se protnou osudy, když se v chudé rybářské vesnici vyplaví na břeh barbarská loď. V Ósace je mezitím lord Toranaga přechytračen svými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (52)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přečkali mor, spoustu bouří, obstáli v boji s hladem, kdy museli okusovat telecí kůži z lan. Dvanáct námořních tuláků, kteří připlouvají roku 1600 v zuboženém vraku k břehům Japonska. Vřelé uvítání to rozhodně není, protože na pevnině se politikaří, tahá za nitky a především bojuje o moc. A pochopitelně se v tom všem rovněž najde prostor na věčný náboženský konflikt. Navíc drzost a nerozum anglického lodivoda Blackthornea ničemu napomáhá, nerozumí ani slovo, chrlí nadávky a věří v následující rána. Zatím je to i z mé strany takové oťukávání, protože ač jsou kulisy či kostýmy skvostné, stejně jako výprava, tak orientace mezi postavami je lehce obtížnější a samotné dialogy nestrhnou. Tempo krapet rozjímající. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro po všech stránkách vynikající dramatizace obrovsky rozsáhlé (a dle mého laického názoru vlastně nezfilmovatelné) literární předlohy. Musí se toho stihnout odvyprávět hodně, takže se logicky ztratilo především podrobné psychologické prokreslení některých postav a jejich motivací. Z čehož nejhůř bohužel vychází právě sám Andžin, jehož obsazení necharismatickým a výrazově plochým Cosmo Jarvisem zatím vypadá jako těžký miscast. ()

Reklama

Super8martiN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, kdy naposled jsem viděl, takhle krásně uhlazený kousek. Ale nenechte se zmást, hnusu, špíny a krve je tu dost i tak a to se mi sakra líbí. Hodina utekla jako nic, herci jsou absolutně bezchybní a obsazení je na tom zatím snad to nejlepší. Po dlouhé době se opět zamilovávám do nějakého seriálu! ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepopieram, určite zaujalo. Vo veľkej miere sa tu stavilo na vizuálny zážitok asi zo všetkých strán, či už výprava ako taká, prostredie, alebo v súčasnosti veľmi populárne citlivejšie momenty (vraždy, sex, mučenie...) zobrazené v raw štýle. Na mňa ale až príliš veľký wow efekt a nie som úplne fanúšik takéhoto nasýtenia očí. Nestačí mi to. Asi by som to zhrnula slovami: mnoho a zároveň málo. Hlavne, čo sa dejových a charakterových informácií týka. Ale zvedavosť smerom k ďalším častiam vzbudená, čo asi tiež bol zámer. ()

jergy 

všechny recenze uživatele

Japonský svet v epickom podaní zvuku, hudby a dominantného obrazu zatiaľ jednoznačne spĺňa očakávania. Kinematograficky našľapaný úvod seriálu ktorý sa odohráva v nádhernom prostredí. Len sa to zatiaľ možno trošku vlečie, je to predsa len prvá epizóda, dej postupne bude určite naberať na kvalite a teším sa čo bude ďalej zatiaľ tejto časti slušných 8/10. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama