Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 2

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh to opět bez mrknutí oka dokázal. Opět se mu totiž podařilo spláchnout mé dvě hodiny života nekompromisně do hajzlu. A já jako nepoučitelný trotl ty jeho filmy budu asi pořád sledovat a pořád se u nich trápit. Minimálně ale oceňuji, jak široký žánrový záběr má, jen tedy škoda, že je to v jeho případě úplně k ničemu. Tentokrát si tedy odskočil k jakémusi pokusu o gangsterku, no výsledkem je tristní nuda, kde se nepovedlo vůbec, vůbec nic. Především tedy zápletka je jedno dlouhé, nezáživné, otravné peklo, kde se tak chytračilo a chytračilo, až se pan režisér s panem scénáristou navzájem přechytračili, chytrý z toho nicméně nevzešel nikdo. Zde ani výraz překombinovaný zdaleka nevystihuje tu totálně šílenou zašmodrchanost, do které zde byly jednotlivé postavy uvrženy, jen mlely a mlely a mlely, jeden na druhého, a druhý na třetího, lavinovitým způsobem boudy na sebe šily, aby v závěrečném super žalostně upachtěném finále z toho vzešlo, že vše co se dělo, smysl nemělo, vše co se událo, smysl nedávalo, prostě utrpení! Navíc veškeré ony postavy, samozřejmě i díky bídnému obsazení, plného hereckých, dávno zapadlých kreatur, působily nesympaticky a nezajímavě, k tomu nutno připočítat nulové napětí, dramatizace a emocí minimum, atmosféra nefunkční, zkrátka v Soderberghově filmografii zaujímá snímek No Sudden Move úplné dno, na druhou stranu se na tom dně, vzhledem k sračkovitosti i jeho ostatních počinů, nebude cítit ale ani zdaleka osamocen. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je libo totální mišmaš? Pak jste tady správně. Osobně si myslím, že naplácat do filmu úplně všechno, co mě ve chvíli jeho zrodu právě napadne, neznamená, že to bude o to lepší. Není to pravda. Jako scénárista jsem nejen autor, ale taky čtenář a čtu to po sobě desetkrát, a stokrát, a možná tisíckrát a konzultuju a rozebírám to se spoustou lidí a pak není možný, abych tomu sám nerozuměl. Ale aby tohle někdo pobral na první dobrou? No chance! A podruhé na to koukat nechci. Proč bych to dělal? Abych to líp pochopil..? Srát na to. Chci k tomu něco načmárat na ČSFD a jít od toho pali. Takže sorry, Stevene. I kdyby to měl být po důkladné pitvě nejchytřejší, nejlepší biják na světě, tak já to už nikdy nezjistím. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerná kriminálka, v ktorej mi na začiatku chýbalo viac akcie, ale začalo sa to dosť zaujímavo. Tými dialógmi to akoby posúvalo dej do niečoho zaujímavého. Druhá polovica ale trocha sklamala. Nie výlučne, ale predsa len po tom rozbehu v ústrety nejakému noiru alebo možno aj gangsterke sa to ustálilo na bode, kedy film akoby nevedel, čo chce vlastne povedať. A to tu máme naozaj dobrých hercov, ktorí však miestami vyzerali znudene. Ale vlastne u Benicia to je už životný štýl. A chýbalo mi tiež trocha viac napätia, ktoré smerom ku koncu úplne mizne. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Skvele obsazena kriminalka, u ktere Soderbergh radne zamotal ustredni heist. Bavilo me to cele dve hodiny a ma to fajn dobovou atmosku. Nekdo by mohl asi rict, ze tu je postav jak na orloji, ze je to prekombinovane. Ale ja se orientoval celou dobu i bez kresleni diagramu a hlavne jsem se celou dobu bavil. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Warner Bros. | No Sudden Move je dobrý film. Prvá cca hodina ma neuveriteľne vtiahla, interakcie medzi postavami a hutnosť atmosféry z prebiehajúcej situácie konfrontovania Davida Harboura a jeho rodinu ma veľmi prekvapili a tešil som sa, čo bude ďalej. Lenže na konci nie úplne sviežeho príbehu je odhalená séria zvratov, ktoré ma zväčša vôbec neuspokojili. Prišlo mi to všetko unáhlené a nezábavné. Tak či tak sa jedná o príjemnú gangsterku, ktorá si určite nájde svoje publikum. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v michiganskom meste Detroit a trvalo od 28. septembra 2020 do 12. novembra 2020. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno