Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 1

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sodenbergha mám hodně rád a jeho filmografie se u mě většinou dělí na skvělé filmy a na ty divné/nudné. No Sudden Move je opět takový malý film, tentokrát s parádní retro atmosférou 60. let minulého století. Jedná se o nenápadnou kriminálku, která vypadá a působí jako klasické filmy noir. Seznamujeme se s hlavními hrdiny o kterých nevíme prakticky nic ale vychutnáváme si herecké kreace všech zúčastněných, (hodně mě potěšil v menší roli Brendan Fraser) kteří nijak nevyčnívají, ale naprosto si své postavy vychutnávají. Zápletka není nijak výrazně vysvětlena, jen je dán jasný úkol a jak to tak bývá vše se podělá. Bohužel ve chvíli, kdy film přejde do své druhé půlky a měl by se rozjíždět, začal jsem o něj ztrácet zájem a měl pocit, že v něm nejde o nic závažného, i když zde několik postav zemře. Film tak začne vyznívat do prázdna a nijak to nezmění závěr ani přítomnost Matta Damona. Ze začátku jsem si to opravdu vychutnával a měl velkou radost z filmu, kde jsou tak parádní herci, ale scénáristicky je film obyčejnější, než by se mohlo zdát. Jako výlet do minulosti ale funguje dobře. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Soderbergh se konečně vrací k točení filmů. A i tentokrát si přizval výborné herce. Výsledek je nicméně pouze lehce nadprůměrný, nikoliv strhující. Snad příště, nicméně i tak Hbo max originály platí za vyšší kvalitu než ty od Netflixu. Těšil jsem se a toho času nelituji, ale vím, že byli lidi zklamáni i víc. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Retro, potažmo (neo)noiry já rád. Měl bych rád i toto dílko, kdyby skončilo cca 10 min. před tím než naběhnou titulky. Tu prima formu, dobrý herce, neblbej příběh  hodí závěr ,který je kostrbatý a tak nuceně jakože šokantní až blivno do nejen pocitovýho průměru TV vyprávěnek o zlých monopolech, proradných ženách, ,,poctivých" poldech a gangsterům kterým se dá věřit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RÁD JSEM VÁS OBA POZNAL. JSTE INDIVIDUALISTÉ. POPÍRAČI PRAVIDEL. DVA MUŽI, KTEŘÍ SE NAVZDORY VŠEMU POTKALI NA TOMTÉŽ MÍSTĚ, I KDYŽ JICH MĚLI NA VÝBĚR SPOUSTU. PŘEJI VÁM ÚSPĚCH PÁNOVÉ...“   Ze začátku to vypadá jako další gangsterská hříčka z dílny G. Ritchieho. Hříčka s postavama zvláštních charakterů a zvláštním úkolem. Jenže postupně je vidět ten rozdíl… Soderbergh totiž nechává ty svý hlavní postavy zbytečně moc mluvit a konat věci, který nejsou k věci. Často to ti dva „sympaťáci“ (DelToro a Cheadle) zachraňujou sami sebou. Naštěstí jim to kecání život nijak nezpříjemňuje, takže se z těch svejch sraček musej vylízat sami. A sami si zase způsoběj další… a tak furt dokola. Takže to nějakej dějovej náboj má! Navíc tady máme morálního vítěze, což se často u takovejhle příběhů nestává….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hraju mimo svojí ligu. 2.) Zajímaj mě počátky katalyzátoru v USA. /// Thx za titule „saurix“.   PŘÍBĚH ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh natočil prakticky za poslední 3 roky 5 filmů. Aby to s ním časem nedopadlo, nějak podobně jako s Belmondovým Merlinem, že se za svým dílem ohlídne a uzná, že toho sice natočil hodně, ale každej film obsahuje slušných 5 minut. Začínám mít ten pocit, že točit spoustu průměrných záležitostí, bych od člověka, který má svědomí třeba Dannyho parťáky asi nechtěl. Koho minou No Sudden Move, ten určitě o nic extra nepříjde. 55% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Okrem réžie sa Soderbergh na filme podieľal pod pseudonymami zároveň aj ako strihač a kameraman. (rowdys)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama