Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 1

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štýlová retro gangsterka, ktorá začína ako home invasion a pokračuje a končí ako značne prekombinovaná záležitosť. Solomonov scenár zmysel dávať bude, ale asi sa treba obrátiť na niekoho, kto si robil graf, prípadne si pozrieť film znova, ak vás skutočne zaujíma, ako to celé vlastne bolo. Máme tu tak klasické podrazové schémy na druhú, keď sú dvaja zdanlivo spolupracovníci, potom parťáci jedného začnú mieriť zbraňou na toho druhého, aby vzápätí zase všetci obrátili zbraň na toho prvého a nakoniec sa tešil ako posledný niektor tretí, v tomto prípade skôr piaty alebo siedmy. Je to nakrútené klasicky excelentne a ide aj o jeden z najvhviezdnejšie obsadených Soderberghových filmov. Komerčný príliš nie je, absentuje čierny alebo akýkoľvek humor, takže nič čistokrvne oddychové v štýle Dannyho parťákov a pod. neočakávajte. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Retro, potažmo (neo)noiry já rád. Měl bych rád i toto dílko, kdyby skončilo cca 10 min. před tím než naběhnou titulky. Tu prima formu, dobrý herce, neblbej příběh  hodí závěr ,který je kostrbatý a tak nuceně jakože šokantní až blivno do nejen pocitovýho průměru TV vyprávěnek o zlých monopolech, proradných ženách, ,,poctivých" poldech a gangsterům kterým se dá věřit. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jak tenká je hranice mezi zapamatovatelným a zapomenutelným filmem? Soderbergh rozhodně umí (alespoň v minulosti uměl) točit skvělé pohodové filmy a většinou k tomu nepotřeboval áčkové herce. Dokonce i vedlejší postavy ztvárněné ne-tak-známými herci měly tunu charismatu a děj utíkal závratným tempem, protože sem se jako divák náramně bavil. No Sudden Move je pomalý ve špatném slova smyslu, bez jakékoliv invence nebo snahy vybočit z řady. Při sledování jsem často myslel na Ritchieho, který by stejnou látku pozvedl na úroveň legendární podívané. Soderbergh mezitím jen rozestaví kamery a nechá herce hrát, což by nebylo samo o sobě nič špatného, ale kluci tady nemají co hrát. Další naprosto zapomenutý film roku 2021, který právem pohořel v kinech a nedočkal se dokonce ani uvedení v USA a prakticky od začátku šel rovnou na HBO Max. Za měsíc nebudu vůbec vědět, že jsem se na film kdy díval. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Soderbergh se konečně vrací k točení filmů. A i tentokrát si přizval výborné herce. Výsledek je nicméně pouze lehce nadprůměrný, nikoliv strhující. Snad příště, nicméně i tak Hbo max originály platí za vyšší kvalitu než ty od Netflixu. Těšil jsem se a toho času nelituji, ale vím, že byli lidi zklamáni i víc. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Steven Soderbergh měl obrovské štěstí v tom, že naverboval na svůj snímek takové hvězdy. Bez nich by byla tahle gangsterka úplně bez života. Takhle tomu nefungovala "jenom" jedna plíce. Těšil jsem se na pořádnou, špinavou a temnou jízdu. Místo toho jsem dostal docela ustrašenou a celý film jsem nepocítil žádný ostrý náboj. Takže to chudáci museli zachraňovat herci, z nichž se mi v paměti nejvíce obtiskl rozhodně Brendan Fraser, který hlásí herecký comeback. Tady to byla docela zaměnitelná postava, ale svou proměnou mě herec šokoval. Steven tady prostě šlápnul vedle. Mělo to svoje kouzlo, hudba byla ucházející a přicházely i docela nečekané zvraty. Chyběla tomu ale nějaká jiskra. Koneckonců když vám tu pomyslnou jiskru nevykřeše ani Matt Damon, tak už je něco hodně špatně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V některých scénách (například v čase 1:26:38) si může pozorný divák všimnout podivně zakřiveného obrazu podél okrajů, kterého Steven Soderbergh docílil nasazením anamorfního objektivu značky Kowa – který sám o sobě značně zaobluje obraz po stranách – na předimenzovaný digitální senzor. Touto technikou chtěl režisér replikovat nedokonalosti tehdejších filmových objektivů. Film má ve skutečnosti neobvyklý poměr stran 2.16:1, protože Soderbergh původně počítal s mnohem tradičnějším anamorfním formátem 2.40:1, který však zkresloval okraje filmu do takové míry, že byly při sledování velmi rušivé. Soderbergh byl nucen přeformátovat film od začátku do konce a rozšířit jej z horní a dolní strany, aby odvedl pozornost diváka. (HellFire)
  • Okrem réžie sa Soderbergh na filme podieľal pod pseudonymami zároveň aj ako strihač a kameraman. (rowdys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama