Reklama

Reklama

Eso v rukávu

  • USA Ace in the Hole (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh neúspěšného novináře, který začne pracovat pro okresní noviny v Novém Mexiku, protože už ho jinde nechtějí. Když náhodou objeví ve skalním indiánském sídlišti zasypaného člověka, ucítí velkou příležitost k návratu mezi žurnalistickou elitu. Věrný heslům "dobrá zpráva, žádná zpráva" a "špatná zpráva se prodává nejlíp" zorganizuje záchrannou akci takovým způsobem, aby mohl exkluzivními materiály co nejdéle zásobovat lačné noviny. Na opuštěném místě staré indiánské památky vypukne obrovský mediální cirkus s podporou tisíců čumilů, kteří se přijedou podívat i s rodinami na cizí neštěstí a hrdinskou práci záchranářů a tisku". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Mrzký to život honičů senzací. Svižná dvouhodinovka z pohraničního prdelova mapující napříč věkem i pohlavím nejryzejší dekadenci lidského ducha. Kirk Douglas arogantně škubá za nitky celé mašinérie, podmazává státní pracovníky a nestydatě lže do objektivu celému světu. Až sám osud mu podkopne nohy a zabrnká na strunky dosud neslýchané, strunky u nás na jihu nazývané svědomí. Jenomže ani sebelítostivé zvolávání "VY KURVY!!" pokřivený vlas nenarovná, neboť strůjcem všeho neštěstí je sám hlavní hrdina. Zkrátka nesmírně odvážný, nadčasový, perfektně zahraný a bravurně vygradovaný snímek, jenž právoplatně čpí nesmrtelností. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Network Sidneyho Lumeta nám sprostredkúva bežnú prax praktík televíznych staníc, Ace in the Hole rozoberá dopobrobna eticky kódex novinára. A pôsobnosť príbehu. Príbehu tak premysleného, zušľachteného, pútavého, aby prilákal čo najväčšie množstvo ľudí, generujúci profit úzkej skupiny špekulantov - bez ohľadu na možné dopady. Lenže ako každý, i ten najpremyslenejší má isté vady, ktoré za onou hranou ziskuchtivosti poodhalia temné zákutia ľudskej duše. Jej chamtivosti, strachu z následkov, adrenalínu z odhalenia, balans medzi životom a kariérou. Človek, na ktorého sa dívate z očí do očí, na ktorom staviate osud celej riskantnej operácie, ale ktorý vo vás nevedomky vidí obetavého záchrancu... ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Excelentni scenar bravurne zpracovany Billy Wilderem a Kirk Douglas jako slizky novinarsky frontman. Duo k pohledani, zatim jsem nevidel spatny film ani jednoho z nich. Ace in the Hole je velmi chytry a originalni drama o hyenismu v novinarske branzi, ve ktere je clanek nadevse. Dnes jsou sice noviny uz totalne pase, ale o to zajimavejsi byl tenhle krasne retrospektivni pohled do doby, kdy byla novinarska sfera jeste v plne forme a exklusivni clanek mel hodnotu zlata. 8/10 ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas vchází do vydavatelství novin, které má na zdi pověšený slogan "psát pravdu". Ta se ovšem ve skutečném světě, a v tom novinářském obzvlášť, dávno neností. A prachy ten charakter přeci taky zas tak moc nekazí. A tak když dojde k medializaci nešťastného závalu, který pohřbil muže, na místo se jako hladoví supi sjíždějí lidé i média z blízkého i širokého okolí. Tenhle snímek dost ostře kritizuje pokrytectví a hyenismus, s jakým se k sobě (i nevědomky) můžou lidé chovat. Z místa neštěstí se stává atrakce, na níž chtějí profitovat hamižní jedinci a senzacechtivý tisk. Záchrana uvězněného nebožáka je totiž v čase, kdy se peníze jen hrnou, až na druhém místě. 85% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jelikož Wilderův počin není řazený do žánru sci-fi, lze usuzovat, že se společnost potýkala se lží a korupcí již v 50tých letech. Příběh se tak stává poněkud nadčasovým a symbolickým. Billy sice rozhodně natočil lepší kousky, nicméně vyšší princip tohoto snímku zvyšuje jeho hodnotu minimálně o hvězdu výše. 7/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Billy Wilder tento film označil za jeden z najlepších filmov, aké kedy natočil. (westerns)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama