Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romanťárna v pohádkovém kabátku a v rámci žánru při opakování dávám plnou palbu, mladinká Audrey Hepburnová je tu nádherná, podmanivá, prostě úžasná.. Humphrey Bogart i William Holden jsou charismatičtí chlapíci a mně se na ně moc hezky koukalo.. A zas mám po čase na rtech takový ten přiblblý úsměv a vůbec mi nevadí, že od rána prší i sněží... (3x) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn v roztomilé romanci, která pod režijní taktovkou mistra Billyho Wildera vznikla podle divadelní hry Samuela Taylora. Laskavý příběh prosté dcery řidiče, která je slepě zamilována do syna otcova bohatého zaměstnavatele. Po studiích v Paříži však přijíždí elegantní dáma, která dozrála do krásy a nehodlá se svých snů jen tak vzdát!! Snad jediné, co zrovna nefunguje, je chemie mezi Hepburn a omšelým Humphrey Bogartem, který se jí na „přání“ rodiny začne dvořit!! ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Audrey je provždy okouzlující! A to i v rohatém kloboučku, ve kterém připomíná čertíka. Ale Bogart nejenom, že je dost starý a ošklivý, ale ani jsem nepochopila, proč by se do něj měla zamilovat. Chyběly mi scény, kdy by ji - přes svůj vzhled - uměl okouzlit. Jen tak vedle ní seděl a bručel jako medvěd. ____ Řekla bych, že Audry nemá konkurenci, ale je velká škoda, že vedle ní nehrál H. Ford z pozdější verze. /1. 10. 12./ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pri záverečných titulkoch som si mimovoľne spomenul na Čapkovu rozprávku o tom, ako pejsek a kočička piekli dortu. Tiež tam dali samé dobré veci a výsledok nebol bohvieaký. Audrey Hepburn je na vrchole môjho rebríčka najlepších herečiek, Humprey Bogart mal charizmy na pohľadanie a ani Billy Wilder nechýba v mojej Top ten najlepších režisérov. Pridajte k tomu jednoduchý a mnohokrát stvárnený dej a pozrite na výsledok. Audrey je stále očarujúca, nekonečne milá a prirodzená. Obsadenie Bogarta považujem za omyl, William Holden ma zaujal málokedy a scenár filmu nepomohol, skôr naopak. Takže som z tohto 60-ročného filmu mal pocit jednohubky. Videl som, chvíľami ma aj zaujal, dokonca aj rozosmial a po mesiaci už si nebudem vedieť bez nahliadnutia do tejto databázy vybaviť o čom vlastne bol. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Humphrey Bogart na poslední chvíli nahradil Caryho Granta. (Kulmon)
  • Bogartův honorář byl 300000 dolarů, zatímco Holden dostal jen polovinu a Audrey Hepburn pouhých 15000! (Kulmon)
  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)

Reklama

Reklama