Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (91)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kvalitné béčko, akých v osemdesiatych rokoch vzniklo habadej. Stan Winston na režisérskej stoličke prináša hutnú atmosféru a úžasné masky na jednej strane a mizerný strih, nezvládnuté vedenie hercov a smiešny scenár na strane druhej. Jedno s druhým sa ale bravúrne dopĺňa a výsledok je kvalitná 80s hororová zábava. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, které dnes neurazí ani nenadchne. Film se může pyšnit skvělým lookem hlavního záporáka a slušným tempem, ale na vyšší hodnocení mi chybělo gore, či nějaký wow moment, který by stál k zapamatování. Vidět film před 15 lety, určitě bych šel s hodnocením výše, dnes však pouze fajn troječka. 60% ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Stan Winston, expert na masky, ktorý ma presvedčil s maskou Pumpkinheada, pretože v tom novom filme 2007 vyzerá Pumpkinhead ako z gumy, kdežto tu vyzerá vynikajúco a strašidelnejšie. Lance henriksen znovu dokazuje, že vie zahrať hocijakú úlohu. K tomu tu máme čarodejnicu, ktorá vyvolá démona pomsty a ten začne kruto zabíjať, a splňať všetko zlo, čo si prial Ed Harley ( Lance Henriksen) a to krutú pomstu za smrť svojho syna 80 percent. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Keep away from Pumpkinhead, unless youˈre tired of living. His enemies are mostly dead, heˈs mean and unforgiving..“ Zlákala mě jména Henriksen a Winston. První jakožto truchlící prodavač smíšeného zboží smíšené pocity nenabídl a při vendetě, co se vymkla z rukou, byl standardně dobrý. Guru masek a animatronických modelů ve své disciplíně nezklamal a jako debutující režisér přišel se zajímavou oranžovo-černou vizualizací, kterou pak možná trochu okoukal Fincher do vetřelce na třetí. Problém je, že když se manikúru odmítající „Mrtvolák“ odhalí v celé své kráse a začne motokrosovou mládež vytahávat za vlasy, projeví se v plné nahotě dvě věci. Dobou dané limity triků a tristní scénář, který poslední půlhodině věnoval maximálně pět stránek textu.. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok vyznel celkom dosť strašidelne. Ako zomrel ten chlapec a všetko tým súvisiace bolo, ale zas úplne primitívne. Cítil som súcit k otcovi a zomretému synovi. Lenže veľa vecí tu nedávalo zmysel, herecké prejavy boli katastrofálne a scenár bol predvídateľný a v niektorých pasážach zmetený. Pripomínalo mi to cintorín domácich zvierat, ale tento film je starší o jeden rok. Les, stúpajúca hmla a okolo samé zvuky a sila noci spravili to čo mali silnú atmosféru, ktorej sekundoval všade prítomný strach. Práve v tomto má film veľkú úroveň, ale ako celok je to len priemerný snímok. Postavy sa chovali presne tak ako nemali a preto aj zomreli. Mordovačky boli slušné a praktické. Príbeh nebol originálny, ale monštrum bolo parádne prepracované. A aj keď sú tu negatíva, tak pozitíva prevládajú. Tak silne 3*, ale rozhodne si film ešte niekedy budem chcieť pozrieť a hádam ma aj presvedčí o kvalite. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Dve deti režiséra Stana Winstona možno vidieť medzi členmi Winstonovho klanu. (8HitBoy)
  • Když je Billy v bezvědomí, mrkne. (StrYke)
  • Kostým, ktorý nosila Florence Schauffer pri svojej úlohe čarodejnice Haggis, vážil približne 30 kg. (8HitBoy)

Reklama

Reklama