Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ohromujúca ukážka akčného žánru. Štýl Johna Woo je tu síce málo badateľný, jeho hollywoodsky kabát mu však sedí ako uliaty. John Travolta tu opäť dokazuje, že sa hodí skôr do úloh frajerských hajzlov, ako milých chlapíkov. Zvyšok je už len sympatický doplnok. Hudobný skladateľ Hans Zimmer, do filmu stvoril najlepší akčný soundtrack v histórii a pre mňa osobne je to jeho najvydarenejšie dielo, až takpovediac s mystickým nádychom. Film je svižný, v akčných scénach správne bombastický a nenudí ani sekundu. Jednoducho, 90. roky akčnému žánru priali. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film. Travolta jako padouch je výborný a Slater mu hodně dobře sekunduje. Perfektní akční scény (hlavně ta konečná na vlaku) a hlavně skvělá zábava. Akorát bych vůbec nepoznal, že je to film Johna Woo. Vůbec jsem tam nepoznal jeho rukopis (žádný zpomalený přestřelky, stovky mrtvol). I tak skvělý snímek. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiste, Woo ma lepsi kousky a to i mezi americkejma filmama, ale Zlomeny sip se s nicim nesere, jde o jednoduchej akcnak, ale spojenej dostacujicim pribeh a diky tomu mel Woo prostor se predvest a misty to paradne vyuzil. Film je totiz v podstate nepretrzita jizda v paradnim prostredi, na prestrelky, vybuchy a honicky neni nouze a jsou tu prakticky celou dobu filmu. K tomu si pripoctete paradni hudbu a uzasnyho psychopatickyho Travoltu. Slater se sice tvari furt stejne a vypada mezi ostatnima jak chlapecek, ale nijak zvlast film nerusi, az teda na to, ze jsem fandil Travoltovi, ale zaroven mi stejne bylo jasny, jak to dopadne. Proste solidni akcni narez. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak průměrná ukázka své doby a toho, co v devadesátých letech představoval akční film. John Woo zde není tak odvázaný jako jindy (hlavně ne jako ve své domovině) a snímek není vlastně ani tak cool, ani tak drsný. Pořád je to ale celkem úspěšně zvládnutá jízda, která vás dovede až do klasického konce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Preboha to bola blbosť. Keď som videl Broken Arrow, nevedel som, kto je John Woo a nevidel som žiaden z jeho filmov. Bude asi aj jeho naslabším, podľa toho, čo som doteraz od neho videl. Travolta sa vezie na vlne svojho veľkého návratu vďaka Pulp fiction a Slater je zase neskutočne nesympatický. Ich úlohy mali byť opačné, aspoň by som mohol držať palce kladnému hrdinovi. VIDENÉ ZNOVA 6/2019: Tak nič, na svojom komentári nemusím nič meniť, snáď len to, že som už od majstra toho videl viac a tým pádom ani nemám chuť zvyšovať na tri hviezdy, ktoré by si BA z nejakého toho objektívneho hľadiska tento čistý výplach snáď i zaslúžil. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vic Deakins (John Travolta) má v lietadle pištoľ Beretta 92FS so záverom z nehrdzavejúcej ocele. Vo vlaku potom používa automatickú Berettu 93R a v bani pušku Ruger AC-556K. Kelly (Howie Long) používa vo filme pištoľ Beretta 92FS, samopal HK94 a brokovnicu Mossberg 590. Riley Hale (Christian Slater) používa vo filme pištole Beretta 92FS, SIG-Sauer P226, SIG-Sauer P228 a revolver Smith & Wesson Model 66 so 4-palcovou hlavňou, ktorý vzal strážkyni parku (Samantha Mathis). V bani taktiež používa samopal Beretta Model 12, vo vrtuľníku útočnú pušku M727 s granátometom M203. (ČSFD)

Reklama

Reklama