Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea (Mé nové Já z produkce HBO), se odehrává v luxusním havajském letovisku. Seriál, jehož protagonisty jsou Murray Bartlett, Connie Brittonová, Jennifer Coolidgeová, Alexandra Daddariová, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O‘Gradyová, Natasha Rothwellová, Sydney Sweeneyová a Steve Zahn, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. S každým dalším dnem však vychází najevo, že tito zdánlivě dokonalí turisté, usměvaví zaměstnanci hotelu i samotný idylický resort mají i svou temnější stránku. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

k212 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je satirickým pohledem na střetávání odlišných kultur, socio-ekonomických bublin a excentrických individualit. Vyvedená je téměř k audiovizuální dokonalosti, herecky nesmírně povedená. Mike White ukazuje svět svojí optikou, která vlastně více než posuzuje jen hezky ukazuje. Trochu mi tu chybělo větší propracování postav, ale jinak super 80%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký fenomén v určitých kruzích, který přesně zapadá ke značce HBO a jsem rád, že jsem i já jej konečně dohnal. Výborně napsaná prosluněná (leč s divně vyblitými barvami) sonda do duší jedné sorty lidí, kde si asi každý najde svého oblíbence a nebude to obecně jedna klíčová rodina. Jedno z nejlepších současných dramat. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To čím je the Bear pro kuchyň je Bílý Lotos pro hotely. Oboje je za mne z oboru, takže rozhodně jde o záležitost, která je mi velmi blízká, navíc se to celé odehrává na Hawai  a je to hezky exotické. Je to však spíš drama než komedie, byť některé černohumorné vtípky zde jsou a zabaví. Herecká sestava je super / Souboj hollywoodských koziček Daddario/Sweeney oku lahodící, ředitel byl mega šílený, potěší zvraty i hezky vyhrocené vztahy na všech stranách a kdo je nakonec v té Rakvi jsem opravdu nečekal. Čekal jsem sice bizárnější výběr postav, přece jen z hotelu vím, že tam člověk narazí na všelijaké podivíny a tihle oproti realitě byli ještě ok a mohli více poukázat na stížnosti hostů, ale jinak jsem spoko, utíká to velmi fajn. 75% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrce Mike White zaslouží pochvalu i poklonu, tohle je trefa do černého a využívá k tomu vše, co mi sedí,  satiru, černý humor, pichlavý kritický osten a závěrečné vyznění s hořkostí v podstatě až k pláči... Nastoupila jsem zcela nepřipravená, ovšem hned po prvním dílu jsem měla naladěno a vtáhlo mě to mocnou silou, nedokázala jsem od toho odejít... Všechny postavy jsou svým způsobem zajímavé, některé parádně odporné, jiné k politování, nejvíce mě zaujala Belinda a zcela pochopitelně Armond... Skvěle natočené, úchvatně zahrané, krásně napsané.. Věcička k zastavení a zamyšlení.. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Týdenní dovolená na Havaji? Co by se tady mohlo pokazit? Prakticky úplně všechno. Satira o toxicitě peněz, v které si každá postava projde určitým zhroucením se a jakousi katarzí, aby se nakonec všichni, s jednou čestnou vyjímkou, vrátili znovu na úplný začátek bez jakéhokoliv ponaučení. Slušná noční můra. Bolehlav a kocovina. Hlavně buďme šťastní. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Natočené v hoteli Four Seasons na Maui. Herci a štáb boli prvými ľuďmi, ktorí sa v hoteli ubytovali od prvého uzavretia v marci 2020. (molcan2)
  • Mike White napísal úlohu Tanyi špeciálne s ohľadom na Jennifer Coolidge. Herečka úlohu takmer odmietla, pretože bola z pandémie v depresii a nevedela sa prinútiť pracovať. Čoskoro zmenila názor, keď si prečítala celý scenár. (molcan2)
  • To nie je skutočný penis Steva Zahna, ktorý vidíme v epizóde, je to protéza, ktorú "nosí" jeho dablér. Jej aplikácia trvala 2 hodiny a Zahn ju musel najprv schváliť. Herec bol z celej procedúry veľmi rozpačitý, keďže sa pravidelne objavuje nahý (zozadu) vo filmoch ako Jazda do pekiel (2001) a televíznych seriáloch ako Treme (od r. 2010). (molcan2)

Reklama

Reklama