Reklama

Reklama

Pěsti smrti

  • Hongkong Shao Lin men (více)

Šaolinský klášter, kde se bojovníci učili bojovému umění, ovládli členové dynastie Ching. Přeživší mniši se rozhodli klášter opustit a zachovat učení šaolinu. Jeden z nich začal ale nepříteli pomáhat - Shih Shao - Feng. Tušíc, že má mnoho nepřátel, si vycvičil osm osobních strážců. Po deseti letech je vyslán nejlepší bojovník šaolinu Yun Fei zpět do kláštera, aby Shih Shao – Fenga zabil. Nejdříve ale musí najít Zhanga, jednoho z mužů, kteří se chystají svrhnout vládu. Ten by měl mít u sebe mapu hlavních vojenských základen... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Buch, prásk, buch, buch, buch, prásk, prásk ala Kung-fu hadr v taktovce Johna Woo s tehdá mladičkým Jackie Chanem. Tenhle styl zrovna v lásce nemám, ale film jsem vidět chtěl, i když jsem čekal, že se u toho zas tak nepobavím. Oni to všecko berou děsně moc vážně, ale na svojí dobu to má docela zásadní boje, a to se šlechtí. Jackie Chan je frajer, divím se, že to po tom všem takhle rozdejchal, když si uvědomim, kolik kaskaderskejch kousků zvládnul, kolikrát se zranil a kolikrát to dotáčel se zlomeným žebrem, kotníkem a tak dále. Toho si musí člověk šlechtit jak to jenom jde, včetně tohoto filmu. Pro kungfufily to bude určitě parádní film, ale mě jaksi ničím nedokázal zaujmout, jen a pouze tím, že na tom spolupracoval Woo s Chanem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dlalsi suboj shaolin vs manchu. John Woo sa pri tomto diele nechal ocividne inspirovat dva roky starsim filmom Changa Cheh - Five Shaolin Masters. Cela zapletka, vyvoj, postavy a kopec drobnosti (zbrane, dorozumievacie sa rebelske gesto) su az prilis podobne. To ze Johna Woo praca s Changom velmi obvplyvnila je jasne, no toto skor ako pocta majstrovi vyzera ako vykradacka. Zato vsak vyborne natocena a zabavna. Talent sa Johnovi Woo uz i v jeho rannych pocinoch upriet neda a preukazal cit pre reziu a pracu s charaktermi (sermiar, ktory po strate svojej milovanej odlozil mec a zo smutku zacal hrat na flaute - mnam). A aj preto som sa napriek pocitu deja-vu, ze toto som uz raz a lepsie spracovane videl, dobre bavil. Potesil aj Jackie Chan, ktory ztvarnil jednu zo svojich nehumornych uloh a slo mu to velmi dobre aj tak. (7.5/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi chaotický dějový bordel převáží nad vynikajícími kung-fu bitkami. Psat mezi hlavní postavy Jackieho Chana je jeden z největších podvodů na filmové diváky všech dob. Jestli tady stráví nevýrazných 10 minut celkem tak je to ještě hodně. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli TKD šampión Tan Tao Liang, Jackie Chan má jen menší roli a ve vedlejší roli se předvede expert na JKD, TKD, Hapkido, Eagle Claws legendární Wah Yuen, který si to rozdá s kopím proti Liangovi v 44. minutě. Nejdrsnější je Sammo Hung, který hraje diktátorského vůdce s šíleným předkusem. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan hraje sice vedlejší roli, ale jeho postava má v příběhu důležitou roli a nevedl si vůbec špatně. Sammo Hung Kam-Bo si nejen ve filmu zahrál, ale byl i koordinátorem kaskadérů. Biao Yuen má ve filmu malinkatou roličku a působil také jako kaskadér. Je to takové symbolické první setkání "Tří bratrů" nebo též "Tří draků" v jednom filmu i když pouze ve vedlejších rolích. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pakliže Last Hurrah for Chivalry je šermovací generálkou na Lepší zítřek, tohle je rozcvička na Last Hurrah for Chivalry (a jak už zmínili jiní, tak trochu vykrádačka Five Shaolin Masters). Ale *jaká*. Pominu-li trochu rozpačitý úvod, Hand of Death je úžasná oldschoolová jízda s dostatkem solidní akce a kultivovaně amorálním padouchem. (A nechybí ani ten typicky Woo-ovský smutný hrdina s vláčným krokem, šrámy na duši a manuálem "jak být za všech okolností cool" v malíku.) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal jen díky tomu, že jsem fanda Johna Woo a zajímalo mě jak si vedl v začátcích své dobré kariéry. Pěsti smrti, ale nakonec byla jen tupá chaotická mlátička s nevýrazným Chanem. Docela se až divím, že jsem film dokoukal bez toho aniž bych usnul. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvý filmík Johna Woo sa drží toho čo v tých dobách vedeli číňania najlepšie a to filmy o bojových umeniach a o bojovníkoch šaolinu. V celku obyčajný príbeh o zrade a priateľstve, pomste a odvahe. Lenže Johnny to skrátka vie. Charaktery síce sú priveľmi priamočiare a vzhľadom na dobu svojho vzniku sme ukrátený o prekvapivé zvraty, ktoré by sme ale o dvatsať rokov skôr vnímali ako niečo nové. Veľmi ma potešila úloha jackieho chana. Pompézna hudba, pompézne súboje a správna dávka pompéznosti je daná aj rôznorodými charaktermi , ktoré sa stretnú aby zabili zradcu šaolinu, ktorý terorizuje obyčajný ľud. Woo sa vyžíva v týchto súbojoch a sú natočené naozaj geniálne doslova balet lietajúcich tiel a končatín. Strieda s úmernosťou tie rýchle so spomalenými zábermi a už tu sa dá bádať jeho štýl. Kamera je veľmi zvláštna, dokonca som dakedy nemal ani tušenia čo zaberá kým sa nepohla. O to bola myslím zaujímavejšia. Aj napriek súbojom sa nezabúda na scenár a nie je poznačený neskorším pátosom. Každá prenesená veta má svoj význam a je podaná vierohodne. Rozhodne veľmi slušný bojový film, vzdávajúci hold klasickým filmom Brucea leeho a filmom z prostredia šaolinu. Pre fanúšikov povinosť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy dodnes celkom pozeratelny film s Jackiem vo väcsej ulohe. Ale plagat je klasicky podfuk. Jackie tu hra tretieho hlavneho kladneho hrdinu. Sammo Hung pre zmenu zase druheho hlavneho zaporaka s komickym predkusom. Väcsinu filmu ale sledujeme sympataka Doriana Tana, ktoremu ide samozrejme o pomstu za vyvrazdenie klastora Shaolin. Lenže John Woo sa snazil tento obohraty priamociary namet podat trochu komplikovaniejsie a tak polovicu filmu trva kym do seba zapadnu jednotlive linie a flashbacky troch hlavnych postav z ktorych sa kazda chce pomstit dvom ustrednym zaporakom zo svojich vlastnych dôvodov. Takze prva polovica filmu je dost nezazivna. A to vratane subojov, ktore su strasne pomale a choreograficky nudne. Sem tam Dorian Tan predvedie nejake dynamickejsie kopy alebo Sammo Hung rychlejsie udery, ale väcsinou to dnes uz fakt neobstoji. Jackie tu ma najmenej priestoru jak v deji tak v bitkach. James Tien ako hlavny zaporak je podla mna v bitkach najslabsi. Vlastne si nespominam na ziadny film v ktorom by v bitkach nieco poriadne predviedol. Kladom je na dobu vzniku normalna kamera bez sialenych zoomov, film sa väcsinou odohrava v exterieroch a nie v namalovanych kulisach. A pochvalu si zasluzi aj pekny ustredny skoro az westernovy hudobny motiv. Pozornejsi divak si v pozadi vsimne este par dalsich buducich hviezd. Vysledkom je dnes uz prilis zastaraly kung-fu film, ktory sa Woo snazil modernizovat po dejovej stranke, ale v tom najdôlezitejsom, cize bitkach, nevybocuje z dobovej slabej konkurencie. 5/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Yun Fei, žák Šaolinu, se vydává na cestu, aby splnil nelehký úkol. Musí zabít nelítostného tyrana Shih Shao-Fenga, který chce zničit všechny muže Šaolinu. Zpočátku se může spolehnout jen sám na sebe, ale pak potká dva muže, kováře a bojovníka přezdívaného Tulák. Společně vymyslí plán a vydají se do boje, ve kterém jsou odhodláni zemřít. Scénář : John Woo. Kamera : Yung-Chi Liang. Hudba : Joseph Koo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Hudební postupy Josepha Kooa (zejména titulková sekvence a pak tréninková montáž) jasně ukazují, že spolupráce s Johnem Woo přinese ještě "lepší zítřky". Zároveň je film neklamným důkazem toho, jak důležitá je v hongkongských akčních filmech zvuková složka. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Standardní, ničím nevybočující mlátička poplatná své době. Díky stáří filmu a tím pádem i mladosti herců, mi chvíli trvalo, než jsem zde poznal Jackie Chana, Sammo Hunga i samotného režiséra Johna Woo, který tu má na režiséra velký part pana Zhanga. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nikoliv plnohodnotný film jako spíše baletní přetstavení jménem kung-fu. A rozhodně se mi líbí o dost více než princ v namodralém trikotu obklopený labutími tanečnicemi v bělostných sukýnkách. Kung fu je tanec a stejně jako u muzikálu nehodnotíte děj, ale zda zpívají či bojují mistři svého oboru. A to tento film splňuje. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Film, který je doslova narván akcí a je to typický John Woo. Spousta soubojů, zpomalených záběrů, opakovaček, jen ty holubice chybějí. Potkají se zde zároveň J.Chan. S.Hung a Biao Yuen, což posléze dost ovlivní jejich kariéry. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

John Woo se rozhodně prát umí, Jackie tam bojoval sice jen chvíli, ale taky parádní. Ovšem dějová struktura je úplně na hovno (v kung-fu většinou bývá, ale tady je to totálně vylízanina). Po rozhodování 3-4 se přikláním ke 4*, protože to byly začátky Johna Woo, natočen to bylo skvěle, hudba dobrá a choreografie výborná. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Rád se podívám na tyto staré kung fu filmy, i když vím, že to není nic skvělého. Během několika dnů jsem viděl společně s tímto filmem ještě Hra smrti 1 a 2. Na tento film jsem se chtěl podívat hlavně kvůli Jackiemu Chanovi a Johnovi Woo. A v porovnání s Hrou smrti Bruce Lee se mi tento film líbil více a tak dávám 2 hvězdy. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

John Woo se často vrací k tvorbě svého mistra Changa Cheh a navazuje na jeho kultovní snímky. V tomto filmu se opřel o Five Shaolin Masters, které nepřekonal, ale naznačil hodně aspektů své budoucí tvorby. Nejde o jeho debut, jak tu bylo řečeno, ale o jeho pátý režijní počin, stejně je to ale raný Woo se všemi nedostatky, které časem odbrousil.(jeho debut byl film The Young Dragons). Dorian Tan Tao Liang v hlavní roli je typický výběr Sammo Hunga, který v té době obohatil své skvělé choreografie o prvek vysokých efektních kopů vypadajících dobře na plátně. Pro efektní kopy ale potřeboval kickboxery a mistry teakwonda, kteří splňovali jeho představy (Hwang Jang Lee, Casanova Wong nebo právě Dorian Tan). Ale i když je choreografie Sammova, souboje jsou docela ve Woo stylu, s dlouhými záběry na oči soupeřů, krůpějemi potu a nevyřčenými dialogy. Woo, který si tu zahrál poměrně legrační, takřka mlčenlivou postavičku tu herce studia Golden Harvest postavil do dost netypických rolí. Dramaticky vyznívající Jackie Chan a záporný mandžu v podání Sammo Hunga, to se jen tak nevidí. Jackie Chan položí doslova život za svého režiséra a to mně dost pobavilo, swordsman s flétnou byl doopravdy hodně Wooovský.Jako srdcař pro Johna nemůžu dát míň, než čtyři, ale co se jeho ranné tvorby týče, Last Hurrrah for Chivalry tohle prostě není. ()

Reklama

Reklama