Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Rozpolcený, ale odvážný Dračí rytíř musí využít sílu draka, kterou v sobě nosí, aby porazil zabijáckého démona. Výpravná fantasy podle online hry. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (36)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím říct, že vůbec netuším, co DOTA je a seriál jsem si pustil jen na základě doporučení. Nic jsem nečekal, líbilo se mi to, ale nějak extra ohromenej zase nejsem. Krátká stopáž mi vyhovovala. Chválím dobrý vizuál, eRkové souboje a zajímavé postavy. Pokud bude další řada, budu rád. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Já, svého času LoLkař a Dotou prakticky nepolíbený, jsem taková polocílovka. Anime mě nikdy nebralo, u MOBA her jsem kdysi strávil ehmm.. stovky hodin, a přestože to bylo u barevnější konkurence, tak mě lore Doty oslovil. Postavy jsou super a tvůrci si s nimi mohou skutečně vyhrát, protože mají pouze jejich hrubý vzhled a základní charakteristiky a tedy vystavění jejich charakterů a příběhů je zcela na seriálu. Fantasy prvky jsou výborné, příběh a celková výstavba světa funguje nadočekávání dobře a anime styl seriálu nakonec opravdu sluší. Po dávce prvních osmi dílů jsem spokojený a rád budu pokračovat. Edit po 2. sérii: Druhá série mi přišla překvapivě o něco zmatenější, než první a trochu jsem se ztrácel, přestože jsem první knihu viděl teprve před necelým rokem. Každopádně tento neduh je vyvážen zajímavými novými postavami, brutalitou a nečekaným množstvím šokujících smrtí. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Porovnávam to dosť často a možno nie úplne fér, ale oproti takej Castlevanii je Dota proste slabšia. Na druhej strane, také Blood of Zeus, ktoré je príbehovo asi bližšie, u mňa obstálo horšie. Hneď od začiatku vidieť veľké ambície do budúcna, väčšinu dejových liniek som si obľúbil, občas som sa ale strácal a pár vecí ma nebavilo že vôbec. Animácia je pekná a pri brutálnejších scénach sa tu s tým vyhrali. Seriál má viac epické súboje ako som čakal, no veľa krát (hlavne zo začiatku) som poriadne nevedel kto je kto a aké má miesto v príbehu. Postavy často spravia niečo čo neviem prečo spravili ale aspoň k tým hlavným som si vedel nájsť cestu. Každa epizóda je krátka a všetko pôsobí energicky a pútavo. Fanúšikovia hry budú ale asi o dosť spokojnejší a hlavne zorientovanejší.  1.séria 7/10   2.séria 7/10  3.séria  8/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak počkat, počkat chvilku.....chcete mi říct že hry Dota 1 a 2, sou z větší části stejný jako League of Legends ? Tak jak to že tenhle seriál, je ve všech ohledech a směrech lepší než Arcane ? Ať už jde o uvedení postav, světa, děje a nebo základních pravidel, jak celý svět, vesmír a věci v něm fungují. Tady by někteří mohli mít kritiku, jelikož všechno okolo pilířů, dračích esencí a přetváření světa, občas může působit chaoticky, ale ve skutečnosti, je to jenom propracovaný lore, což je naprosot skvělý. A pak je to Davion, s Davionem je ten problém, že je čestný a rovný hrdina, což je nezvyk, většinou hlavní hrdinové mívají nějakého toho kostlivce ve skříni, ale Davion zde funguje jako gigachad, byl to nezvyk, ale jako super. Ale osobně ani z těch věcí neberu jako kritiku, je fajn, že si zde tvůrci dali práci s tím vším vysvětlení, co a jak funguje a proč to tak je a taky je fajn, že hlavní hrdina je borec. Zatímco první série, je o hledání pravdy a přijmutí zodpovědnosti a nebo toho že ve vás bydlí drak, který odmítá se chovat slušně. Tak Druhá série, je plná intrik, zrady a politiky, druhá serie v tomhle připomíná Dragon Age a zároveň druhá série je víc Dragon Age než samotný seriál, který sem nedávno viděl. A třetí série, má slušnou připravu na bitvu a samotná bitva je tedy naprosto luxusní a po ní následuje kosmická depresivní apokalypsa, při které přeživší musí přijmout svět jaký je, néjaký by měl být podle nich. Seriál si občas pro sebe krade Troy Baker, který tady až moc podezřele připomíná Joela, zatímco Tony Todd co by Slyrak je občas děsivý. Když do toho přidáte skvělou akci, která je v každém díle a skvělé provedení schopností u postav, zbraní, či brnění, tak tenhle seriál spňuje všechny požadavky, proto aby si mohl říkat skvělé RPG. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne silný zážitok, seriálová adaptácia Doty sa jednoducho podarila! Seriál obsiahol takmer všetko, čo od slušného fantasy očakávam. Malo to pútavý priebeh, duchaplný námet, epické bitky, dobrodružný nádych, dobovú atmosféru, temný tón, intrigy a správne vycibrený humor, ktorý bol prostredníctvom podarených hlášiek skvelo dávkovaný. Tiež nesmiem zabudnúť na drakov, a elfov, ale i mnohé iné fantasy elementy. Samotný fantazijný svet oplýva bohatou históriou a zaujímavým loreom. Nemám problém nazvať tento seriál grimdark fantasy, keďže perfektne zachytáva prvky fantasy reailzmu. A čo sa týka postáv, tie sú báječne prekreslené a dá sa do nich úžasne vcítiť. A páči sa mi práca i so symbolikou, meteforami, kontrastom a paralelami, ktoré dokonale zasievajú pocit, že i sebamenší človek môže mať zásadný vplyv na konflikt kozmických hráčov. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Jde o adaptaci úspěšné videoherní série ze žánru MOBA. (Mahriz)

Reklama

Reklama