Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Recenze uživatele Carlito1 k tomuto seriálu (2)

1899 (2022) 

Baran bo Odar a Jantje Friese se vrací po dvou letech po dokončení geniálního sci-fi počinu Dark s novým tajemným seriálem 1899. Nebudu to okecávat jako filmfanouch, jdeme rovnou k věci! 1. série - Rád bych se vyjádřil, že vy, co tady píšete recenze typu "viděl jsem 2 epizody a pak jsem to vzdal", přicházíte fakt o hodně. Má to i svoje mínusy, ale ty jsou tak malé a přehlédnutelné, že ty plusy je zašlápnou a vy na ně zapomenete. První polovina seriálu je rozjezd obrovského projektu zauzlení a druhá polovina je geniální rozuzlení příběhu s pár plot twisty jako třešnička na dortu. V druhé polovině je tolik emocí a tolik věcí, co vám nakouří mozek, až je to tak neskutečně zajímavý, že neodvrátíte zrak. Němcům se to opravdu zase povedlo! Ale když už jsme u těch němců, jeden menší problém jsem v seriálu našel. Jedná se totiž o multilinguální seriál, kde se mluví asi 5 nebo 6 jazyky. Což je supr, vážně supr, protože co mě ve filmu dokáže iritovat je to, když jsou postavy jiných národností a všechny zázračně mluví anglicky. Ale občas se v tomhle seriálu stane, že postavy, které mluví jiným jazykem si prostě rozumí, což je takové bezhlavé a lehce nedomyšlené. ()

Bouře (2022) (E07) 

Jedinečná epizoda. Tolik emocí nacpané v jediné epizodě jsem ještě nezažil. Bravo. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama