Reklama

Reklama

UFO

(seriál)
Velká Británie, (1970–1973), 20 h 42 min (Minutáž: 47–49 min)

Hudba:

Barry Gray

Hrají:

Ed Bishop, Dolores Mantez, Michael Billington, Wanda Ventham, Vladek Sheybal, Harry Baird, Shakira Caine, Jean Marsh, Stephanie Beacham, Philip Latham (více)
(další profese)

Epizody(26)

Mise Nejvyššího velitelství organizace mimozemské obrany, která brání Zemi před mimozemskými hrozbami. (sator)

Recenze (11)

anderson 

všechny recenze uživatele

Túto britskú sci-fi sériu som ako dieťa každé prázdniny "hltal" na ORF, napriek tomu, že nepatrím medzi sci-fistov či podobných čudákov. Neviem ako by na mňa pôsobila dnes, ale v tej dobe to bolo čosi netradičné a odlišné tak od Spielberga a jeho "láskavých" ítiov, ako aj od mutantsky pojatých "mimoušov" invazívno-startrekovského druhu. Dej bol zasadený do blízkej budúcnosti, keď ľudstvo vybudovalo prvú mesačnú základňu a započalo tak fyzickú kolonizáciu vesmíru. Narazilo však na neznámu, zato nám až príliš podobnú civilizáciu, ktorá by zasa rada kolonizovala modrú planétu. Príslušníci tejto civilizácie sú podobní ľuďom, používajú skfandre ako naši kozmonauti (s tým rozdielom, že tie ich schránky sú naplnené akousi zelenou tekutinou a po jej vypustení mimozemšťan zanikne), technicky sú na veľmi podobnej úrovni ako my a aj ostatné ich črty sú až desivo paralelné s pozemskými jedincami. Pre mňa najzaujímavejší prvok ale predstavuje nejednoznačné kategorizovanie "ufónov". Hoci proti nim organizácia SHADO bojuje a má na to možno pádne dôvody, vôbec nie je dokázané či sú mimozemšťania jednoznačne zlí alebo dobrí. Možno ich plánom iba zle rozumieme. Nakoľko sa táto séria často interperetovala aj ako paralela studenej vojny, nikdy nebola odvysielaná u nás. Podobný, ale už ideologicky nezaťažený námet má aj nasledovná séria. MORE INFO (11.7.2005) ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Absolutní kult, i když je to dnes hezky naivní. Přesto slintám blahem nad těmi skvělými rozpory, které mi tenkrát vůbec divné nepřišly ... Proč mají na měsíci fialové vlasy, ale jen slezou na zem, už ne? Proč jen ženy? A tak podobně. A to, že na DVD jsou originální nesestřihané epizody, velice oceňuji. Po shlédnutí celého seriálu bez sestřihu a s vynechanými 9 epizodami jen vrtím hlavou nad tehdejší politikou německé i rakouské televize. Vysekali vše, co mělo osobní rozměr, co jen trochu internacionálně zavánělo. Nechali jen studený soupis bojůvek s cizáky, jakoukoli kritiku neunesli. Asi se lidství nenosilo. A zejména nechápu, proč padla poslední epizoda. ()

Reklama

Giskard 

všechny recenze uživatele

"Alarm! Alarm! Eine UFO drei million kilometer!" Tak to si pamatuji dodnes ze svého dětství, kdy jsem tento seriál sledoval na ORF. Stejně tak jako skluzavky k záchytným stíhačkám na měsíci... Bohužel jsem nepochopil co měl tento seriál divákům říci, a dnes by už jistě neobstál ani jako rarita v pozdních nočních hodinách. Přesto ho označím v jistém smyslu za "kultovní" ()

sator

všechny recenze uživatele

Mise Nejvyššího velitelství organizace mimozemské obrany, která brání Zemi před mimozemskými hrozbami. ()

Galerie (138)

Reklama

Reklama