foto

Hau-keung Lo

Biografie

Čínský herec, kaskadér a akční režisér Hau-keung Lo, je známější pod jménem Law Keung. K Shaw Brothers přišel ke konci 60.let a často si ho fandové kung fu zaměňují s Jacky Chen Shao-lungem a Billy Chanem. Law Keung, měl ve své kariéře především vedlejší role a často bojoval extra.

První menší roli získal v šermířině Have Sword, Will Travel (1969) režiséra Cheh Changa, který Hau-keunga Lo, během 70.let obsazoval víc, než často do vedlejších rolí thugů, studentů, vojáků a fighterů. Z těch známějších kung fu snímků stojí za zmínku The Chinese Boxer (1970) s Wangem Yu, The New One-Armed Swordsman (1971) s Ti Lungem a Daividem Changem, dvojicí se kterou se ve své kariéře setkával nejčastěji. Dále Boxer from Shantung (1972) s Kuan Tai Chanem, Fist of Fury (1972) s Brucem Lee, Shaolin Martial Arts (1974), The Sentimental Swordsman (1977), Drunken Master (1978) s Jackie Chanem, The Game of Death (1978), Flying Guillotine 2 (1978), The 36th Chamber of Shaolin (1978), Odd Couple (1979), nebo Knockabout (1979). 

V 80.letech začíná režírovat i akční choreografii. Jako herec neměl problém zahrát si i v kontroverzním subžánru bruceploitation. Z těch lepších počinů stojí ještě za vzpomínku určitě Tower of Death (1981) a Profile in Anger (1984). Law Kueng, má na svém kontě 150 filmů, nikdy však neměl hlavní roli. Jeho malé role a extra fajty rozpoznají jen pozorní fandové a bystrá oka lovců stuntů.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2011 Život bez zásad
2010 The Fantastic Water Babes
2009 Nemilosrdný
2008 Vrabčák
2006 Fengkuang de shitou
Hak se wui yi wo wai kwai
1993 Zou lao wei long
1985 Těžko na cvičišti
Xiao nian Su Qi Er
1984 Wu ming huo
1981 Hra smrti 2
Xie ying wu
1980 Carry on Wise Guy
Král kung-fu
Potomci Bruce Lee
The Convict Killer
The Swift Sword
1979 Bo ming chan dao duo ming qiang
Du ji
Hao xia
Jie Quan ying zhua gong
Kong que wang chao
Kung-fu bratři
Liang shan guai zhao
Potulní bojovníci
Učitel Kung Fu
Yi dan er li san gong fu
Yuan yue wan dao
1978 36. komnata Shaolinu
Bu ze shou duan
Can ku da ci sha
Duch meče
Edge of Fury
Gui ma gong fu
Gui ma kuang chao
Hra smrti
Lang tzu yi chao
Lao hu tian ji
Mistrův syn
Nan yang tang ren jie
She nu yu chao
Shi zi mo hou shou
Výkřik žlutého orla
Xiao ao jiang hu
Xiao shi yi lang
Xiu hua da dao
Xue fu rong
Yan bao fu
Zui jia bo sha
Škola hada
1977 Duo qing jian ke wu qing jian
Hong Xi Guan
Jue sha ling
Ming yue dao xue ye jian chou
Po jie
Qiao tan nu jiao wa
Ren ce
San de huo shang yu chong mi liu
Si da men pai
Soul Brothers of Kung Fu
The Amsterdam Kill
Tian long ba bu
Tie quan xiao zi
Wan huo de ren
Xing xing wang
1976 Ba guo lian jun
Jiang hu zi di
Liu A-Cai yu Huang Fei-Hong
Lung men bei chi
Sha dan ying
Si qiu
You gui zi
1975 Chu jia ren
Hou sheng
Qi mian ren
Shen da
Stoupenci Šaolinu
Všichni muži jsou bratři
1974 Chong tian pao
Dian dan che
Dva hrdinové
Hu dou hu
Na Zha
Peng you
Pět mistrů Shaolinu
Sedm zlatých upírů
Shao Lin zi di
Shatter
Wu da han
Wu hu jiang
Yi wang da shu
Šaolin: Škola bojových umění
1973 Bambusový lágr
Da dao wang wu
Da zhang fu yu sao gua fu
Dao bing fu
Fen nu qing nian
Hei lu
Jing cha
Meng han
Mladý tygr
Pan ni
Shuang quan do
Tu fei
Xiao ba wang
1972 Chou lian hu an
Da sha shou
E ke
He qi dao
Kuai huo lin
Kung-fu: Úder smrti
Luo ye fei dao
Ma yong zhen
Nian qing ren
Pěst plná hněvu
Shan Dong xiang ma
Si qi shi
Vodní hranice
Železná dlaň
1971 Da jue dou
Feng kuang sha shou
Jednoruký šermíř 2
Quan ji
Shuang xia
Wu ming ying xiong
Xie jiu tian lao
1970 Jiang hu san nu xia
Long hu dou
Msta
Shi san tai bao
Xiao sha xing
1969 Putování meče

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace