Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Nigel je dospívající kluk a rozhodně to nemá lehké. Ve škole mu nutí mlíko, doma toasty. Když se skamarádí se sympatickým zahradníkem, tak ho rodiče vymění za "dědka". Maminka umírá a zanedlouho se doma objeví jiná žena. A navíc se chce otec přestěhovat... Skvělý film, výborný Freddie Highmore i Oscar Kennedy, úžasná hudba. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slibné retro postupně ztrácelo kouzlo, skoro jako by nemělo víc co říct a točilo se už jen za vlastním ocasem, jestli ono to nebude námětem Nigela Slatera (jenž si na samém konci i zahrál), v jehož životě se zase nestalo tolik zajímavostí, aby vystačily na celovečerní film a malou fantazií scénáristy, který nedokázal látku rozvinout a na konci zase hezky složit, aby divák nezůstal jaksi neuspokojený ... Ovšem pro Helenu Bonham Carter - Řád zlaté vařečky :-) ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt Heleny Bonham Carter v jedné z hlavních rolí, nejspíš bych na tenhle film nikdy nepřišla a kdyby přece jen, tak bych si ho asi nepustila. Ale byla jsem překvapená, že se mi to docela líbilo. I když, nedivím se, že Nigel byl tak trochu jinej, v životě to opravdu neměl jednoduchý, matka byla divná, otec naprostej magor. HBC mě znovu ujistila v tom, že ty role šílenejch ženskejch (prosím, moc prosím, neobsazujte jí nikdo do ničeho normálního) jsou jí jako šitý na tělo a kvůli rolím jako je tahle, jí zbožňuju. Jediné, čeho jsem litovala, bylo, že se mi tam nedostalo více Freddieho Highmora jako "dospělejšího" Nigela, já ho pořád vidím jako Karlíka a on už vyrostl a je z něj docela pěknej kluk. 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné retro. Akorát jsem čekala, že konečně uvidím Helenu Bonham Carterovou v nějaké normální roli. Tahle role samozřejmě nepatří do ranku těch bláznivých, ale úplně normální taky není. Její uklízečka je taková svéráznější postavička na jehlách a s věčnou cigaretou v ruce. Myslím, že si ji ale Helana pěkně užila, protože jí propůjčila takový zvláštní a nezaměnitelný šarm. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Britská tvorba mi akosi zachutila a toto nebola výnimka. Pani herečka Carterová bola ako obvykle skvelá a keď sa k tomu primieša naozaj zaujímavý príbeh inšpirovaný skutočnosťou je z toho naozaj chutné sústo, ktoré som si vychutnával kúsok po kúsku až do úplného prasknutia. Možno by to chcelo ešte trochu osoliť a bolo by to aj za 5 piškótiek :) (80%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)
  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)

Reklama

Reklama