Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (52)

misterz 

všechny recenze uživatele

Držať sa svojho sna sa obyčajne vypláca... Helena Bohnham Carter v postave nebezpečne "vražednej" macochy predviedla, aká veľká herečka to je. A ako sa hovorí, všetko zlé je aj na niečo dobré a keď ťa dokáže nakopnúť nepriateľ tak to je už úplne najlepšie... Milé a príjemné pozeranie ovenčené nádherným soundtrackom. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Britská tvorba mi akosi zachutila a toto nebola výnimka. Pani herečka Carterová bola ako obvykle skvelá a keď sa k tomu primieša naozaj zaujímavý príbeh inšpirovaný skutočnosťou je z toho naozaj chutné sústo, ktoré som si vychutnával kúsok po kúsku až do úplného prasknutia. Možno by to chcelo ešte trochu osoliť a bolo by to aj za 5 piškótiek :) (80%) ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Nigel je dospívající kluk a rozhodně to nemá lehké. Ve škole mu nutí mlíko, doma toasty. Když se skamarádí se sympatickým zahradníkem, tak ho rodiče vymění za "dědka". Maminka umírá a zanedlouho se doma objeví jiná žena. A navíc se chce otec přestěhovat... Skvělý film, výborný Freddie Highmore i Oscar Kennedy, úžasná hudba. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekala až se to rozjede, a pak přišly závěrečné titulky. Film je sice retro vymazlený, ale co z toho, když tempo je příliš rozvláčné? Přestože v příběhu dochází k různým zvratům, emocionálně vše působí chladně. Jen trochu soucitu vzbudilo neustálé ubíjení jakékoliv radosti, kterou si ten nebohý chlapec našel. /24. 6. 13./ ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Do konce filmu jsme se nedozvěděli co bylo příčinou psychopatického jednání postavy, kterou ztvárnila Helena Bonham Carter. Freddie Highmore tam hraje všeho všudy dvacet minut a že by předvedl něco, z čeho bych se měl posadit na zadek se říct nedá (hlavním hrdinou je bezesporu ten klučina, co hrál jeho mladší verzi). Ten film není ani komedie, ani drama, je to takový připálený pork pie (tedy něco, co už podle názvu zní odpudivě). Konzumovat pouze na vlastní odpovědnost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)
  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)

Reklama

Reklama