Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zpráva o smrti Lorda Neda Starka, pobočníka krále Roberta se šíří po všech Sedmi Královstvích. Vazalové, kteří mu v minulosti přísahali věrnost, prohlásí za svého krále a krále Sedmi Království mladého Robba Starka. Jon se pokusí opustit Zeď, aby pomstil smrt svého otce, ale přátelé jej přesvědčí, aby zůstal s nimi a připojil se k výpravě Noční hlídky za Zeď. Protože Jaime Lannister byl zajat vojskem Starků, udělal Tywin Lannister z Tyriona králova pobočníka, má přitom kontrolovat nezkušeného Joffreyho a jeho matku Cersei. Daenerys ke svému smutku zjistí, že její nenarozený syn je mrtvý a manžel Drogo zůstal odsouzen k nedůstojnému životu v bezvědomí. Rozhodne se, že nejistou budoucnost vezme do svých rukou... (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už som mal dojem, že ide o najlepšiu časť celej prvej série, keď zrazu skončila asi tak o desať minút skôr, ako som čakal. Na konci nás čaká udalosť, ktorá sa tvári nadprirodzene, pričom nemám na mysli vyliahnutie drakov. Snáď nám bude vysvetlené, o čo išlo. Inak asi ma prvá polovica s mladou dcérou Neda Starka bavila viac, než všetky ostatné politické pletky medzi dospelákmi, i keď aj tu sú dialógy napísané skvostne. ()

vinnetou500 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznal, tak prostě nesdílím opěvování svých přátel, kteří GoT žerou a nedaj na ně dopustit. Dokonce musím říci, že první lajna byla chvílemi až nudná. Ale nedá se upřít skvělé finále v podobě ohňové show a přeživší khaleesi. Mimochodem její prsa a všechny ostatní sexuální scény mi lezou na nervy už od prvního dílu. Je to jeden z důvodů, který u mě zhoršuje hodnocení. Už se těším na draky v druhý řadě. A jestli tam nebudou, tak se vážně ******. ()

Reklama

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný závěr s draky slouží jako neskutečné nahození chuti si okamžitě pustit další sérii. Toto je však jeden z posledních dílů na dlouhou dobu, kde je Daenerys ještě pořád sympatická postava, pak to půjde až do šesté série výrazně z kopce. Naopak začíná cesta vykoupení pro postavu Králokata, který si od této epizody začal postupně získávat moje sympatie. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koniec serie prinasa zaciatky. Zaciatok Aryinej cesty, Robbovho tazenia, Sansinho utrpenia, Tyrionovho vladnutia, Jonovej vypravy za Stenu a novej ery drakov. A samozrejme zaciatok pomerne dlhej doby pocas ktorej Shae asi vsetkym pojde na nervy. V tomto dieli bol prvy moment kedy som si povedal ze uz by mohla umriet. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále jednoznačně na 5 hvězdiček, i když intenzity předchozích tato epizoda nedosahuje. Není se čemu divit, tento díl je totiž o kontrastu. První polovina epizody poklidnou formou popisuje události odehrávající se v Západozemí a vytváří tak půdu pro přechod k té druhé, jež kompletně patří Daenerys, která nejdříve zjišťuje, jak vysokou cenu zaplatila za záchranu života svého milého, aby se následně v opravdu velkolepém vyvrcholení celé série znovuzrodila jako Matka draků. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Táto epizóda spôsobila aj jeden kuriózny škandál. V jednej scéne je možné medzi hlavami napichnutými na hradbách vidieť jednu, ktorá profilom nápadne pripomína Georgea Busha. Tvorcovia seriálu Benioff a Weiss uviedli, že im rozhodne nešlo o vyjadrenie politického stanoviska, a že na podobnosť umelej hlavy s bývalým americkým prezidentom boli upozornení až po dotočení inkriminovanej scény. HBO sa Bushovi ospravedlnilo. (Macejko)

Reklama

Reklama