foto

Ladislav Kolář

  • nar. 1.12.1950 (66 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Především divadelní herec Ladislav Kolář je známý hlavně divákům z brněnských divadel, od počátku devadesátých let se ale zviditelňuje i před televizní a filmovou kamerou. Ladislav Kolář je rodákem z Brna, kde také vystudoval herectví na konzervatoři, první profesionální angažmá měl v Divadle Oldřicha Stibora v Olomouci (1970-1971). Návrat do rodného Brna spojil s krátkým působením v operetním souboru Státního divadla (1972-1973), později na delší dobu zakotvil ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti (1977-1990).

Mezitím získal i první zkušenosti s kamerou díky filmům natáčeným na Moravě (O MORAVSKÉ ZEMI, 1977), v roce 1990 se vrátil do Brna a od té doby působí v tamním Městském divadle. Z desítek odehraných rolí Kolář osobně rád vzpomíná na představení Pygmalion, Muž z kraje La Mancha, Dalskabáty, hříšná ves, Zkrocení zlé ženy nebo Smrt obchodního cestujícího. Teprve v 90. letech se začal častěji objevovat i před kamerou, především v brněnské televizní produkci, hlavně v inscenacích, vidět jsme jej mohli také v oblíbených televizních seriálech jako HŘÍŠNÍ LIDÉ MĚSTA BRNĚNSKÉHO (1998) nebo ČETNICKÉ HUMORESKY 3 (2007). Televizní kamera jej zaznamenala i v přenosu divadelního představení slavné hry BROUK V HLAVĚ (1998). Ve filmu se objevuje jen výjimečně (DVOJROLE, 1999), zatím naposledy hrál Ladislav Kolář psychiatra v televizním filmu VELKÁ NEVĚRA (2010) z cyklu VETŘELCI A LOVCI.

Na jevišti brněnského Městského divadla se Ladislav Kolář v poslední době objevil v muzikálech Divá Bára nebo Jekyll a Hyde, na repertoáru řadu let zůstává například již zmíněný Brouk v hlavě. Kromě divadla a příležitostného natáčení v televizi se věnuje také práci pro rozhlas a dabing.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2014 Divá Bára (divadelní záznam)
Pohádkář
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
2012 Sejít z cesty (TV film)
Setkání s hvězdou: Boleslav Polívka (TV film)
2011 Škola základ života (divadelní záznam)
Vetřelci a lovci: Krutá nevěra (TV film)
2009 Dům U Zlatého úsvitu (TV film)
Ocas ještěrky
2008 Smrt Pavla I. (divadelní záznam)
2007 Cesta do Vídně a zpátky (TV film)
2006 Znamení kříže (divadelní záznam)
2005 Kamenný klíč (TV film)
2003 Parazit (divadelní záznam)
1999 Dvojrole
1998 Brouk v hlavě (divadelní záznam)
1994 Noční stráž (TV film)
1993 Případ Auffenberg (TV film)
Sny noci svatojánské (divadelní záznam)
1992 Dáma a smrt (TV film)
Případ s černým vzadu (TV film)
1991 Peer Gynt (divadelní záznam)
Pravda visí na vlásku (TV film)
Svlékání kůže (TV film)
1985 Skleníková Venuša
1984 Všichni mají talent
1980 Požáry a spáleniště
1977 O moravské zemi

TV seriály

2017 Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Udavač (E11)
Zpěvačka (E08)
další epizody (4)
2016 Polda (TV seriál)
Fotbal nemá logiku (S01E06)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Čertův mlýn (S01E10)
2014 První republika (TV seriál)
Sbohem a odpusťte (S01E21)
Eskamotér (S01E20)
Bratrská láska (S01E16)
další epizody (4)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
Přešlapy (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Rýhonosec řepný (S03E02)
1999 Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Beáta (S01E04)

Dokumentární

2016 Případ vraha - Uspávačka (TV film)

TV pořady

2016 S Hubertem do lesa (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace