Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé jsem od Danteho viděl nějaký vážně se beroucí nerodinný film a dopadlo to celkem blbě. I přes pár zajímavých prvků a dobrých nápadů v rámci žánru mě to za celou dobu neoslovilo, nebavilo, žádnou silnější atmosféru jsem tam taky necítil, scénář mi přijde chatrný, postavy mi byly úplně ukradené... Zvlášť první polovina mě vůbec nebavila, ta druhá na tom byla o něco líp a jen kvůli ní se to u mě vyšplhalo na ty dvě hvězdy, ale jinak mě to zklamalo a to jsem od toho ani moc nečekal. 2* ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke solídne odvedené remeslo s dobrou atmosférou. K tomu feeling 80. rokov a krehká Dee Wallace čo viac si priať. Predovšetkým kvalitnejší scenár ktorý nebude obsahovať otrepané žánrové klišé. Vlkodlačie premeny boli doslova trápne. Prvá polovica filmu OK, druhá pre mňa znamenala stratu záujmu čo sa u Danteho stáva pravidlom + ten príšerný koniec v priamom prenose bŕrrrrrrrr. 50% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nevím čím si Kvílení vysloužilo tolik pokračování, protože jde o zcela průměrný béčkový horror, u kterého se člověk téměř ukouše nudou než se konečně začne něco dít, a to to něco není navíc nic úžasného. Jen vlkodlačí rutina, která navíc jakoby si nebyla jistá zda krev, sex a solidní masky stačí, a tak se to všechno pokouší ještě pojistit snahou o humor. Podobně to ve stejném roce zkusil také Landis, a nutno uznat, že jeho Americkému vlkodlakovi v Londýně to vyšlo, po všech stránkách, mnohem lépe. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Škoda tej prvej polovici ktorá je neúprosne nudná dal by som aj 5. Ale ináč Howling od režiséra Joe Danteho je skvelá ukážka dobrého hororu ktorý si buduje napätie už od začiatku a dáva nám najavo očom vtomto filme pôjde. Maska vlkodlaka vyzerá dobre a tá premena je dobre spravená a herecké výkony sú taktiež dobré 80 percent. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A docela škoda tohleto! Celý film se tvářil hodně povedeně, ale za vyvrcholení teda moc chválit nemůžu. Z pohledu příběhového se tři čtvrtiny stopáže odehrávají ve skvěle seriózním jakoby krimi duchu s postupným odhalováním mysteriózní zápletky. Ano, je to vlkodlak! To by ještě bylo úplně OK, kdyby v závěru nedošlo na vklodlačí cirkus, kterej už, v tomto případě bohužel, spadl do klasického béčka, navíc hned s několika trapnými třešničkami v úplném závěru. Samozřejmě je nutné počítat s efektama příslušného roku, kterých se ale v té době nebáli, takže divák dostane i pár, dnes už dosti močopudných, proměn. Průměr oldschool. 60% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • V anketě Bravo, 100 Scariest Movie Moments, byl film zařazen na 81. místo. (Chatterer)
  • Obrázek vlka napadajícího stádo ovcí můžeme vidět nad postelí Billa a Karen. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama