Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policisté z oddělení majora Špalka mají za úkol hlídat bezpečnost sovětské vojenské delegace, která přijela na inspekci západního vojenského okruhu. Napětí i nervozita stoupají, protože celou akci sledují i tajné služby, včetně československé StB. (Česká televize)

Recenze (41)

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Druhá polovina seriálu se evidentně zaměřila na „boj“ s Klementem a Šejbičem. Nejspíš tedy nějakým způsobem souviseli s osudem Marvanovy rodiny. Na druhou stranu je zvláštní, že se z příběhu úplně stáhli Marvanovi rodiče a dědeček Kartouz. Na konci dílu prohodil Ivan Trojan na první pohled nevinnou větu: „Kapitán Klíma si pořád myslí, že se tady na okrese pohybuje špion. Co si o tom myslíš?“ Já si myslím, že to bylo naopak klíčové a že v té větě je naznačena pointa. A taky není úplně jasná role Martina Plachého v příběhu. Nechce se mi věřit, že je pouhým Marvanovým mentorem a přítelem. Asi bude potřeba dát si na něj trochu pozor. Tak se necháme překvapit. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesto, že nikdo si tady střelbu nepřeje, a to ani Varšavská smlouva, tak přesto se střílelo - nejdříve do hotelových zdí, pak rovnou do generála. A teď je třeba to nějak zaonačit, aby to obrovské páchnoucí hovno nezůstalo zrovna na vaší hlavě. A opravdu by mě zajímalo, c o se vlastně stalo v hotelu Rjazaň v 79? Moc dobrý díl... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu se čtvrtou epizodou byl pro mě tento díl zatím tím nejlepším ze seriálu. Tuzemská špionážní hra za účasti soudruhů ze země, kde zítra znamená včera, mě bavila, poprvé mě nenudil ani Filip Marvan, Martin Plachý hláškoval, co to šlo a major Špalek dával Klementovi pěkně vyžrat obkladačky, takže jsem byl úplně spokojený. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatý díl. Od začátku si nikdo není ničím jist, dokonce i Klement, i když najde silného spojence. Konečně žádné pátrání po rodičích a zaplétání se kolem své matky. Pořádný případ nastává ve chvíli, kdy sovětský generál přijíždí na chlastačku do Československa. A když je na honě zastřelen, začnou se dít věci. Prozatím nejlepší díl série. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do křece vyhnané situace o nepochopitelném špionovi, který si jen tak plul vzduchopázdnem s materiàly, které ho mohly kdyklov usvědčit, ale protože dělal špiona jen tak sám pro sebe, neměl je komu předat. Scénář s zřejmě vyklubal z pachu probdělé noci plné alkoholového opojení. Naštěstí se v tom dílu objeví několik dobrých hlášek a herci opět vytahují film z bažin nepoužitelnosti. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • V závěrečných titulcích je chyba způsobená patrně opravou překlepu v nějakém editoru. V sekci použitá hudba je u písně „K tanci soudruhům“ místo slova „interpret“ slovo „internet“. (grovik.net)
  • Sovětská delegace byla ubytována v loveckém zámečku ve Strašicích. (sator)

Reklama

Reklama