Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policisté z oddělení majora Špalka mají za úkol hlídat bezpečnost sovětské vojenské delegace, která přijela na inspekci západního vojenského okruhu. Napětí i nervozita stoupají, protože celou akci sledují i tajné služby, včetně československé StB. (Česká televize)

Recenze (41)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Kriminální případy u kterých je zápletka i rozuzlení jasný od chvíle, kdy najdou u "brigádnice" zapalovač mě prostě nebaví. A i ty lehce komediální fórky kapitána a Květoslava jsou už přežvýkaný z předchozích dílů. A Zachovi toho tvrďáka od tajný policie prostě nevěřím, i kdyby měl vousy ještě delší. Za mně nejslabší a nejnudnější díl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Na tenhle okres spadlo hodně velký hovno a je jenom otázka, komu zůstane na uniformě." Je příjemné, když v tomto případě nenaslouchá nepřítel, ale naslouchají přátelé a nejdůležitější je, aby nespadl hotel se sovětskou delegací. Tentokrát zkrátka řádili všichni - náčelník v rámci rekognoskace objektu ztratil přehled o výskytu manželky, Slávek namaloval skvělý plán objektu, Plachý si zašpásoval se zamořením ovzduší dolového území kouřem z cigaret a Filipovy hrátky s STB mě tentokrát taky rozesmály. Parazit jeden záškodnická. Snad jen Klementovo soudružství tentokrát nebylo dostatečně uvědomělé. ()

Reklama

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesto, že nikdo si tady střelbu nepřeje, a to ani Varšavská smlouva, tak přesto se střílelo - nejdříve do hotelových zdí, pak rovnou do generála. A teď je třeba to nějak zaonačit, aby to obrovské páchnoucí hovno nezůstalo zrovna na vaší hlavě. A opravdu by mě zajímalo, c o se vlastně stalo v hotelu Rjazaň v 79? Moc dobrý díl... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Druhá polovina seriálu se evidentně zaměřila na „boj“ s Klementem a Šejbičem. Nejspíš tedy nějakým způsobem souviseli s osudem Marvanovy rodiny. Na druhou stranu je zvláštní, že se z příběhu úplně stáhli Marvanovi rodiče a dědeček Kartouz. Na konci dílu prohodil Ivan Trojan na první pohled nevinnou větu: „Kapitán Klíma si pořád myslí, že se tady na okrese pohybuje špion. Co si o tom myslíš?“ Já si myslím, že to bylo naopak klíčové a že v té větě je naznačena pointa. A taky není úplně jasná role Martina Plachého v příběhu. Nechce se mi věřit, že je pouhým Marvanovým mentorem a přítelem. Asi bude potřeba dát si na něj trochu pozor. Tak se necháme překvapit. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavý a svým specifickým způsobem zábavný díl, který v sérii asi stojí tak trochu sám o sobě, ale nesmírně mě bavil a s ostatními se shodnu, že dokonce patří k vrcholům. Naslouchající sovětští přátelé byli prostě výborní. Znovu připomínám, že mi dost vadí obsazování herců, kteří neumí mluvit. na konci jsem si každou Trojanovu větu musel přetočit několikrát (a dvěma větám jsem stejně nerozuměl). Jak tohle může být uznávaný a oceňovaný herec, v životě nepochopím bez ohledu na to, že ostatní složky herectví má celkem v pořádku, pokud má vhodnou roli. Takový Leoš Suchařípa míval všechny myslitelné vady řeči, ale přesto mu vždy bylo rozumět excelentně. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Praze a Liberci. (M.B)
  • Kratěnovi bydlí na adrese Na Hanspaulce 43 v Dejvicích. (sator)

Reklama

Reklama