Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hasiči najdou při zásahu v hořícím domě zaměstnaneckou legitimaci na jméno Eugen Delon, novinové výstřižky a jakousi mapu. Dovtípí se, že legitimace patří muži, který se potácel v ohni, mluvil něco o svědomí a nečekaně skočil do plamenů, v nichž zahynul. Vince a Don si prostudují materiály a shodnou se na tom, že se týkají 50 let staré loupeže. Mapa zřejmě znázorňuje místo, kde jsou schované vzácné řecké církevní relikvie, ukradené v katolickém kostele Sv. Antonína. Vince cítí životní příležitost a přemluví Dona, aby se vydali do staré, dnes už polorozpadlé továrny bratří Orgillových v St. Louis, kde Eugen pracoval a kde podle záznamů také lup ukryl, a aby se pokusili poklad v hodnotě kolem milionu dolarů najít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to stejně nablblé, jak kdysi. :-) Ne že by se na to nedalo koukat, ale jednou za dvacet, třicet let možná stačí. Začátek je přitom docela slušný, ale jak se to zvrhne v motherfucker vyřvávání osmi černošských gangsta proti dvěma bílým, kterým nejsou štonc za celou dobu zkřivit vlásek na hlavě, jde to do kopru a začne to být čím dál větší nuda. Jako je fajn vidět vedle sebe Ict T.ho a Ice Cubea, jen to měl točit třeba Spike Lee, a ne country man Walter Hill v produkci Zemeckise. A ten bílý hasič, který se celou dobu chová docela chytře, tak najednou je fakt takový blbec, že nevidí pytel? No ale nic, je to oddechovka, dobré, stačilo. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Další jednoduchá zápletka, která slouží především k tomu, jak poslat pár lidí do boje o život proti přesile v neznámém prostředí. Kolikrát už to v Hillových filmech bylo? - Warriors, Jižanská pohostinost, a dílem i v mnoha jeho dalších kouscích - Psanci, Poslední zůstává, atd. A i když se může zdát, že je to všechno na jedno brdo a mění se jen doba, motiv a kostýmy, stejně se mu to i v Trespass povedlo udělat jinak, dobře, originálně. Jako bonus zrádné zlato a zopakování ohraného hesla "negři to vždycky poserou". Velmi slabé čtyři. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si,že když je pod filmem podepsaný Walter Hill a diriguje pány Paxtona, Sadlera, Ice-T a Ice Cuba,tak by to mohlo být aspoň cool. Bohužel,není. Je to obyčejný thriller o dvou buranech co přišli hledat poklad a narazili na partu negrů,co si zrovna vyřizovali účty. Aspoň kdyby ta akce byla pěkně nasnímaná,ale tohle byla bohužel fakt nuda ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sam doma: Lunik 9 story. Dvaja bieli dobraci, ktori chceli prist k bohatstvu su cely cas uzavrety v jednej budove a snazia sa odrazat utoky bandy negrov s letlampou, kliestami a kopou dalsich zbrani. Technicka stranka je kvalitna, takze tych par akcnych scen je ok, ale väcsinu filmu to je aj tak strasna nuda. Hlavnym problemom su imbecilne postavy, ktorym som nemal chut fandit. Bolo mi uplne jedno, ci vyhraju bieli dobraci (Paxton, Sadler) alebo kopa zlych negrov medzi ktorymi je mnoho znamych xichtov. Potesil ma akurat zaver ohladom toho ako spravodlivo vsetci skoncili a to aj vratane stastlivca, ktory ziskal zlato. Vysledok je klasicky Hill. Kompetentne natoceny nezazivny film. Len mi je zahadou, ze scenar napisal Zemeckis. 4/10. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Svižná, zábavná oddychovka a asi prvý film, ktorý si dokážem vybaviť, s absolutnou absenciou ženského pohlavia. To ale vôbec nie je na škodu, práve naopak. Paxton so Sadlerom na jednej strane a banda extratough niggas na strane druhej mi bohate stačili. Walter Hill si týmto získal moju pozornosť a teším sa na ďalšie stretnutia. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Původně měl snímek nést název Looters čili Kořistníci, ale díky občanským nepokojům v Los Angeles z roku 1992 se distribuce rozhodla pro změnu názvu právě na Trespass, tedy Lotři. (Terva)
  • Autor scénáře Robert Zemeckis napsal příběh filmu ještě před natočením filmové série Návrat do budoucnosti. (Terva)

Reklama

Reklama