Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andy Farmer by chtěl napsat knihu. Přestěhuje se kvůli tomu do provinčního městečka. Potřebuje totiž klid, k němuž by měla přispět i jeho manželka Elizabeth. Stará se nejenom o Andyho, ale také o dům a zahradu. Nemá sice čas, ale stačí jí krátké chvilky, aby dokončila úspěšnou knihu pro děti. Naopak Andy má tvůrčí krizi, takže není divu, že se oba dostanou do sporu, který může vyřešit pouze rozvod. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (56)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

𝗺𝗮𝗻𝘇𝗲𝗹𝗲 𝗳𝗮𝗿𝗺𝗲𝗿𝗼𝘃𝗶 𝘀𝗲 𝗼𝗱𝘀𝘁𝗲𝗵𝗼𝘃𝗮𝗹𝗶 𝗻𝗮 𝘃𝗲𝗻𝗸𝗼𝘃, 𝗮𝗹𝗲 𝗻𝗶𝗰 𝗻𝗲𝗻𝗶 𝘁𝗮𝗸𝗼𝘃𝗲, 𝗷𝗮𝗸 𝘀𝗶 𝗽𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗮𝘃𝗼𝘃𝗮𝗹𝗶. prvni noc se vyspi na zemi, pak na zahrade objevi mrtvolu, seznami se s agresivnim postakem a s serifem bez ridicaku, setkaji se s obyvateli mestecka redbud, kteri az moc rybari a hrajou baseball - a nakonec se budou chtit rozvest…. ale kdo by si nezamiloval pratelske prostredi a krasny dum s rybnikem? — nebylo tam moc vtipnych prihod, ale libila se mi atmosfera a super herci. — uplne jsem zblbla z true crime pribehu a tak kdyz elizabeth rekla andymu o ty jeji knizce, tak jsem se bala, ze ji bude chtit uskrtit a zakopat na zahrade. neudelal to, nybrz vypadal jako kdyby se na to chystal. || ❝𝐁𝐞𝐢𝐧𝐠 𝐚 𝐟𝐚𝐤𝐞 𝐢𝐬 𝐰𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐝𝐨 𝐛𝐞𝐬𝐭.❞ 🦆🐿 ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, jež nabídne několik humorných scén, z nichž některé sice působí trochu nuceně, přesto jsem se upřímně zasmál. Pobavili mě zejména stěhováci a potrhlý pošťák. Děj není moc výrazný a působil na mě neuceleným dějem. Ovšem díky těm humorně laděným výstupům a scénám určitě nelituju, že jsem se na film podíval. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nie práve najvydarenejšia komédia, ktorá strašne nevyužíva svoj potenciál. Buranstvo nie je takmer využité, rovnako ako pohodová vidlácka atmosféra. Teda až na záverečnú skvostnú polhodinku, ktorá ak by bola roztiahnutá na celý film, bolo by to skvelé. Ostatok hodnotenia zahŕňa charizma Chevyho Chasea ... a Sarah Michelle Gellar som si nevšimol a to som ju hľadal, kde sa dalo :( ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

George Roy Hill kdysi natočil Butche a Sundance, Správnou dívku, Podraz, Jatka č.5, Svět podle Garpa... Co film, to hravý ornament v mozaice zábavných žánrů. Může se zdát, že nějaká spotřební osmdesátková komedie s Chevym Chasem je hodně trudná tečka za skomírající kariérou, ale věřte, že je to optický klam. Blázinec nevyniká žádnou zjevnou originalitou - městský manželský pár se stěhuje na venkov a tváří v tvář tamějším nástrahám postupně slevuje z představ o tiché idyle. Nic nového pod sluncem. Ten pravý šmak filmu je ve způsobu podání. Rozmyslně vystavěné situace, pointy načasované do míst, kde už je nečekáte, úsporné dialogy bez zbytečného žvanění. Hodinářská práce. Divím se, že se všichni až na woodyho tak vzácně shodli na třech hvězdičkách. Pro mě je Blázinec, připomínající dějem něco mezi filmy Vysněný dům pana Blandingse (1948) a Burani ve městě (1969), snad nejlepší komedií s Chevym Chasem. O chlup jedné vycpané veverky lepší než skvělé Vánoční prázdniny. 100% ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Na konci osmdesátých let byl Chevy Chase na vrcholu své komediální herecké kariéry a objevil se v několika nezapomenutelných taškařicích, mezi které tato rozhodně nepatří, naopak se jedná o jednu z jeho nejnudnějších komedií, kde celou dobu čekáte alespoň na jeden vydařený fór, ale on nepřijde až do závěrečných titulků. Moje hodnocení 30%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení si Chevy Chase stěžoval na kameramana Miroslava Ondříčka, že na záběrech vypadá příliš tlustý, protože je zabírán pořád zezdola. Ondříček reagoval: "Charlie, aby si nikdo nevšiml podbradku, existuje jediný způsob, a to točit z nadhledu, ale jestli jsou v domě stropy vysoké dva metry, kam se mám s kamerou postavit?" (ClimbVibe)
  • Film bol natáčaný v priebehu mesiacov august, september, október a november roku 1987.
    (misterz)

Reklama

Reklama