foto

Wayne Brady

  • nar. 2.7.1972 (45 let)
    Columbus, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento americký herec, zpěvák a komik se narodil ve městě Columbus, ve státě Georgia, ale vyrůstal v Orlandu na Floridě.

V 16 letech se Wayne rozhodl pro vojenskou kariéru. V té době také začíná hrát ve školních představeních na střední škole. Pomocí hraní překonává svoji vrozenou koktavost a ostych. Brzy se stává nepostradatelným členem Floridského divadelního spolku a jeho plány stát se profesionálním vojákem vzaly za své. Po dostudování se Wayne stěhuje do Las Vegas respektive do Los Angeles, kde se začíná naplno projevovat jeho komediální talent jak v televizi, tak i v divadle.

Nejznámější rolí se pro něj stalo účinkování v legendární improvizační komediální televizní sérii – WHOSE LINE IS IT ANYWAY. U nás a na Slovensku vznikl podle této série pořad PARTIČKA. Čeští diváci JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU budou Wayna nejspíše znát jako Barneyho homosexuálního bratra Jamese.

V roce 2008 vydal svoje debutové album – A long time coming, které obsahovalo píseň – A change is gonna come, za kterou byl nominován na Grammy v kategorii Nejlepší tradiční R & B pěvecký výkon.

V současné době účinkuje jako epizodní herec. Je dvakrát rozvedený a má jednu dceru Maile.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Herecká filmografie

Filmy

2014 Nebojácné pastelky
Phineas a Ferb: Star Wars (TV film)
Sofie První: Kletba princezny Ivy (TV film)
2013 Scooby-Doo! Tréma před vystoupením
Sofia the First: Holiday In Enchancia (TV film)
Sofie První: Plovoucí zámek (TV film)
1982
2012 Foodfight!
It Has Begun: Bananapocalypse
Sofie První: Byla nebyla jedna princezna (TV film)
2007 Seznam
2006 Adventures of Brer Rabbit, The
Crossover
2005 Myšák Stuart Little 3
Roll bounce
Tohle u nás neděláme (TV film)
2004 Cliffordovo neobyčejné dobrodružství
Motown 45 (TV film)
Uvidíme na žíněnce (TV film)
2003 Electric Piper, The (TV film)
2000 Geppetto (TV film)
1994 On Promised Land (TV film)

TV seriály

2016 Aftermath (TV seriál)
Madame Sosostris (E06)
A Clatter and a Chatter (E05)
Hlasiťákovi (TV seriál)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
2014 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
U oltáře (S09E22)
Gary Blauman (S09E21)
2013 Sofie První (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) - herec, a.z.
Hledá se basák (S09E13) - a.z.
Nácvik večeře (S09E12)
Máma s tátou (S09E10)
další epizody (7)
2011 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Parťákrodiče (S07E11)
Noretta (S07E07)
2010 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Úklid před vlastním prahem (S06E02)
2009 The Fresh Beat Band (TV seriál)
2007 Dirt (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Nervy (S03E10)
2006 Getting Along Famously (TV seriál)
Shorty McShorts' Shorts (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Barneyho bratr (S02E10)
2005 Everybody Hates Chris (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Byl jednou jeden král (S08E13)
2004 Higglytown Heroes (TV seriál)
Kevin Hill (TV seriál)
2003 Chappelle's Show (TV seriál)
Reno 911! (TV seriál)
2002 American Dreams (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
1998 Vinyl Justice (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1991 Clarissa vám to vysvětlí (TV seriál)
Horký vítr z jihu (TV seriál)
1988 In the Heat of the Night (TV seriál)
Superboy (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Dokumentární

2017 Behind the Curtain: Todrick Hall
2016 Through the Eyes of Faith

TV pořady

2014 The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2012 Comedy Central Roast of Roseanne (TV pořad)
Jeff Probst Show, The (TV pořad)
Trust Us with Your Life (TV pořad)
2011 Fast and Loose (TV pořad)
The 38th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
The 37th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2009 Evening of Stars: Tribute to Patti LaBelle, An (TV pořad)
2008 The Doctors (TV pořad)
TV Guide Live at the Emmy Awards (TV pořad)
Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2006 Celebrity Duets (TV pořad)
Comic Relief 2006 (TV pořad)
2005 Nick Cannon Presents Wild 'N Out (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
The 30th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 Anna Nicole Show, The (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 The Cindy Margolis Show (TV pořad)
The 52nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Whose Line Is It Anyway? (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Luther Vandross - Dance With My Father (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2003 The 30th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace