Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké romantické drama vypráví o Natalii, studentce z dobré rodiny, do jejíhož světa vpadne tajemný Keith. Dívka podléhá jeho kouzlu, ale poté, co zmizí, odhalí temné tajemství. Americké romantické drama vypráví milostný příběh Natalie, která má všechno, po čem ostatní dívky touží - je skvělá studentka z dobré rodiny, hvězda atletiky a královna střední školy, do níž chodí. Od dětství každý její krok bedlivě střeží ambiciózní rodiče a zdá se, že do dívčiny budoucnosti nemůže nic zasáhnout. Jenže pak se objeví Keith, svobodomyslný, tajemný a problematický mladík, který nemá co ztratit. A i když Natalie rozumem ví, že by si ho měla držet od těla, srdci poručit nedokáže. Keith ji zatáhne do řady podivných dobrodružství a ona se stále víc snaží zjistit, kdo doopravdy je. Když mladík najednou zmizí, Nataliin svět se rozpadne. A poté, co odhalí jeho temné tajemství, se život dvojice jednou provždy změní. V režii Todda Kesslera hrají Elisabeth Harnoisová a Jesse McCartney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (230)

nunka 

všechny recenze uživatele

Napriek silnému emočnému a originálnemu rozmeru má film niečo, kvôli čomu nemôžem povedať, že bol skvelý...V prvom rade sú to nevyrovnané herecké výkony. Postava Keitha bola definovaná tajomnosťou, záhadnosťou, vnútorným napätím, ktorú Jesse McCartney jednoducho nedokázal vyprofilovať úplne vierohodne, ale aspoň sa k tomu priblížil. Natalie je celý čas preafektovaná, čo mi celkovej atmosfére filmu neladilo už od začiatku. Myšlienka nie je povrchná, páčil sa mi hlavne "teen pohľad" na všetky životné záležitosti, ktoré film rieši (od hodnôt osobných, rodinných až po celkovú kvalitu života). To, čo podľa mňa vo filme rovnako nefunguje sú dialógy - nesúvislé a miestami neautentické, dvaja mladí ľudia sa takto v živote nerozprávajú. V celku je to však zaujímavý filmový nápad - ako dať teen romantickej dráme aj patričnú hĺbku a pointu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

80% jenom proto, že nelze dát 70%. Mnohokrát omšelé spoléhání na emotivní jiskření mezi láskou a smrtí. Příběh je veden dosti originálně, zejména zpočátku, kdy se tváří jako variace na první pubertální miliskování kořeněné dávkou recese. Všechno dost zachraňují herci, zejména pak stěžejní dvě hlavní postavy. V závěru však všechno sklouzává do stokrát ohraného klišé, které mnohým opakováním již přestává působit. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Osobně nevím, co na tom tihle 5 a 4 hvězdičkoví hodnotitelé vidí? Jesse McCartneye jako rafinovaného otrapu s fatalisticky definovaným přístupem k životu či velice líbivou Elisabeth Harnois? Herecké výkony nejsou nikterak nadprůměrné (co se týče hlavních rolí), spíše lehce podprůměrné (všichni ostatní). Je tam dojemná pointa, dlouhé tokání a námluvy s několika nedorozuměními a zápletkou. Z odstupu je Ketih vlastně docela parchant, který je sice nadprůměrně inteligentní, ale hraje dobře na psychiku a citové vydírání, a svou fatální indispozicí, pečlivě a záměrně tajenou, nakonec vráží finální podpásovku do břicha romantického srdce až vám následně melancholie vystříkne i nosem. Osobně mám romantické komedie a lehká romantická dramata rád, ale tohle je jasné průměrné béčko (což už předesílá osoba režiséra, který se v kinematografii de facto objevil a zase zmizel), které si zuby nehty dere alespoň na pedestal kultovních a indie záležitostí. Není to špatné pokoukání, ale tahle snaha je přímo iritující. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Keith balancuje na hranici prosté teen romance a zadumaného dramatu, přičemž se s přibývajícími minutami naklání stále více k té romanci, které sice nejsou zaběhnutá žánrová klišé a předvídatelný vývoj děje vůbec cizí, ale citlivě napsané i zahrané postavy, které na rozdíl od těch z ostatních filmů podobného ražení působí opravdu živě a jejichž chování většinou dává smysl, dělají z této melancholické romance něco víc, než jen další slaďárnu ve sbírce patnáctileté dívky. Největšími klady filmu jsou právě ty postavy a jejich dialogy, které si až na pár vyjímek drží laťku výš, než bych od filmu o mladých a jejich lásce čekal. Nejedná se sice o žádné žánrové obrození, ale i tak je Keith solidním filmem, který udává ten správný směr, jakým by se měly filmy o mladých ubírat. Úplný závěr filmu ale svojí klišovitostí a patosem výsledný dojem z filmu poněkud kazí. 70% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Romantické, trýznivé, depresivní × neujasněné, americké, přehnaně teenagerovské. Nebylo to vůbec špatný, ale něco tomu chybělo. Vyústění filmu je podobné jako v mnoha dalších amerických filmech, např. A Walk to remember. Samotnou postavu Keitha bych ufackovala za to, jak se choval, mladou slečnu Natalii bych profackovala za to, že je tak nesnesitelná americká blondýna. Film měl ovšem i přes to všechno své kouzlo, jen ten konec na autobusovém terminálu. Nějak jsem nepochopila o co jde, nenáviděl jí, nebo se do ní fakt zamiloval? Asi jsem natvrdlá. Romantický film z prostředí amerických vysokoškoláků je vhodný pro většinu diváků. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film je inspirován krátkým příběhem "Keith" z knihy "The Hotel Eden", kterou napsal Ron Carlson. (Pumiiix)
  • V sedmé minutě radí otec Natálii (Elisabeth Harnois) že její soupeřka v nadcházejícím zápase je levačka, ale ve filmu je pak vidět, že podává pravou rukou. (Gyl)
  • Když se Natalie (Elisabeth Harnois) baví s profesorem o nepřítomnosti Keitha (Jesse McCartney), má část vlasů i přes pravé rameno, při dalším pohledu ne a pak zase ano. (Reesam)

Reklama

Reklama