Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekat nic a dostat velmi mnoho. Tak bych shrnul své dojmy z filmu, o kterém jsem nevěděl nic kromě jmen několika herců, a dokázal mě jednoduše a velmi rychle uchvátit. Bojové prostředí je odjakživa velmi zajímavým místem pro film, avšak v provedením, v kterém ho ukazuje David Mamet jsem ho nikdy neviděl. Naivní a slušný učitel ve škole Ju Jitsu nemá peníze na rozdávání, přesto se snaží udržet fungující školu svého milovaného bojového umění. Jednoho dne se připlete do rvačky filmové hvězdy s několika dalšími muži a nahlédne do světa, který by raději nikdy neviděl. Sonda do vesmíru, kde vládnou peníze, jakékoliv ctnosti se prodávají za pár dolarů a kdejaký boháč může koupit celý váš život. Tento film působí jako probuzení ze sna, který byl životem do reality, kterou člověk vidět nechce. Rozjezd je jemný a po chvíli vám dojde jak je důležitý. Během celého filmu se tempo stupňuje přesně podle divákova divákova úžasu, který mu film přináší. Chiwetel Ejiofor odvádí fantastický výkon, který mě v závěru, také díky velmi příjemné režii a skvělé atmosféře dotvářené jemnou hudbou, dokonale pohladil po duši. Vedle něj září i další známí herci, ale on je prostě jedinečný a jeho talent se prokazuje v každém jeho snímku. Konečně už by z něj měla být hvězda, kterou v mých očích je. Nejzajímavější film o bojových sportech, v kterém nikdo neumře a vy si po něm ještě řeknete, že třeba stále existují lidé, pro které nejsou peníze první a poslední věcí na tomto světě... PS: možná si tento snímek 5* nezaslouží, ale moje pocity po jeho dokoukání se nedají srovnat s mnoha filmy, kterým jsem dal 4*... ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s komentářem uživatele Lichty. V první půlce skvěle rozjeté drama ústí ve zmatený guláš místy zbytečných postav a mravních ponaučení... a to ani nemluvím o tom, že Redbelt zdaleka nevyužívá svůj potenciál, který leží úplně jinde než výsledný snímek. Na povrch se dostávají jisté klady (Chiwetel Ejiofor, prostředí, příjemná muzika), ale těch záporných kopanců je zde o poznání víc (nesympatická Emily Mortimer, nulová závěrečná pointa nebo celková nepospolitost). Bezprostředně po skončení jsem měl dobrý pocit, který ale postupem času přerostl v pachuť a já tu jednu hvězdu prostě sundat musím. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na začátku byly tři kuličky. Ne zase až tak obyčejné kuličky. Dvě bílé a jedna černá...Ve škole bojových umění Jiu-Jitsu, kterou vede podle čistých nezkažených morálních zásad Mike Terry (výtečný Chiwetel Ejiofor) znamenají mnoho. Bílé jsou v nastávajícím zápase jakousi propustkou, černá ale znamená handycap. A o tom to celé je. Dnešním hnusným a zkaženým světem neposkrvněný Mike dostává souhrou (ne)šťastných náhod životní lekci z níž může a nemusí vyjít čistý a nezkažený. Pokud ale přijme pravidla okolního světa představovaná promotéry, kteří jsou za vidinou tučného zisku schopni udělat cokoliv, může být bohatý ale.. A počátkem všeho byly tři nevinné kuličky...a zásady jednoho muže, který měl jen svůj sen! ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ten film je jako Lego. Kdyby ho někdo dal dohromady a postavil z něj domek, bylo by to ideální. Ale tohle Lego je rozházený po pokoji a pár dílů dkonce skončilo na chodbě. Myšlenka čistýho boje a nepletení se do byznysu je sice hezká, ale to ztvárnění je strašný. Ten film vůbec nebere v potaz nějaký časy, měsíc sem, patnáct minut tam, divák je přece debil a nebude to řešit. Drama má bejt drama a ne, že se budu celej film nudit. Kdyby to vzal do ruky někdo, kdo rozumí režisérství a boji, dopadlo by to určitě líp. Tři hvězdy jenom za myšlenku filmu, pár fajtů a Alici Bragu. A to mam dneska dobrou náladu. A ten konec? To bylo jako co? To jim došel materiál nebo jim vypli proud? Zavolat si mikrák, nic neříct a pak převzít dva pásy? Jako bych si přines jídlo a pak ho hodil do koše. Ach bože. Já se ptám proč, ty vole... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem chtěl dát čtyři, den poté ve mně ale zůstal jen opar toho včerejšího, takže za tři. Byl to film o dobrém člověku, který chtěl být dobrým za všech okolností. Cením si toho a vůbec si nemyslím, že je to, třebaže vzhledem k dnešní době, hloupost. Film byl také o tom, jak jsou jiní lidé schopni této dobroty využít ke svým účelům. Je to hnus, ale bohužel je to tak. Ze svých dosavadních životních zkušeností vím, že čím je člověk hodnější, tím více s ním lidé mávají a dokonce i ti, kteří špatní nejsou. Prostě dobro přitahuje zlo jako magnet a navíc probouzí v protějšku to zlé, možno říci to agresivnější. Nakonec jsme ale mohli vidět, že každý pohár přeteče. Spíše to ale bylo zapřičiněno okolnostmi a faktem, že hlavní hrdina neměl už skutečně co ztratit. Po celou dobu si ale zachoval svou tvář, což je velmi důležité. Mohli jsme si také všimnout jedné nezanedbatelné věci a to, že ikdyž jste jakýkoli světec, právníci z vás mohou udělat křiváka mávnutím jediného papíru. Jinak zápasnické scény až tak nic moc. Film ale nebyl zrovna o akci, třebaže se tak celou dobu tvářil. Hodnocení tedy tři a půl a to je myslím si bolest csfd, že není škála desetihvězdičková. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Kalifornii. (reich)
  • Když se do záběru na začátku turnaje dostane moderátor, který se představí jako Mike Goldberg a dělá rozhovor s Joshem Raffertym, jedná se o skutečného komentátora zápasů UFC Mike Goldberga a zápasníka MMA Raffertyho, který se objevil i v reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005). (JardaBauer)
  • Mamet študoval Ju-Jitsu 6 rokov predtým, ako začal pracovať na filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama