Reklama

Reklama

Na cestě vlakem do Londýna se slečna Marplová dozví od neznámé spolujezdkyně Lavinie Pinkertonové, že ve vesnici Wychwood došlo ke dvěma vraždám. Když Pinkertonová krátce potom zahyne při údajné nehodě na eskalátoru, Marplová se rozhodne Wychwood navštívit. Podle ní má každá anglická vesnice svoje tajemství a tato není výjimkou. První obětí je zde Florie Gibbsová, která se navzdory svým zkušenostem měla otrávit nasbíranými houbami. Druhým nešťastníkem je vikář, jenž si zapomněl vzít na hlavu kuklu, když šel ke včelím úhlům. Mladá žena, která vypila barvu místo svojí medicíny také dopadla tragicky. Byly to všechno jen náhody? Zkušená slečna Marplová si to nemyslí a pátrá po motivu. Někdo je evidentně schopný udělat cokoliv, aby na světlo nevyšlo jedno tajemství. Zvídavá dáma dokáže brilantně využít toho, že se jí lidé rádi svěřují i toho, že ji někteří podceňují. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Klasika, Agatha Christie. Kdysi jsem toho přečetla kýbl. Na tenhle kousek jsem narazila až nedávno a jelikož ho má ve fimografii Benedict, skočila jsem po tom jako tygr po koulouškovi. Ach ano, koloušek Benedict:)) Hlavní to devíza filmu, nicméně film jako takový se mi líbil taky, bavilo mě, že se už už nechytám a pak najednou zase jo..pořád mi něco unikalo a já to vždycky ještě stihla chytit za ocásek... a tak jsem nakonec byla v obraze, což mě nemálo potěšilo, protože moc na velký komplikace a složitosti nejsem :)) Moc milá záležitost. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knižná predloha je jedným z najlepších diel kráľovnej zločinu ale hlavne je o niečom úplne inom...aspoň, čo si pamätám. To by až tak nevadilo, nejaká tá vlastná invencia nebýva na škodu, lenže tento film je bohužial strašne chaotický, zmätený a nudný. ...takže pokiaľ toto čítate, tentokrát sa vykašlite na film a radšej siahnite po knihe, oplatí sa! ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Idylické venkovské prostředí skrývá pomalu více vražd, než kdejaký "vyvražďovací" horor. Vraždit v knize je totiž tak nesmírně snadné... Postavy jednoduše mizí ze scény a skládačka do sebe postupně zapadá... Přestože je film opět značně přepracovanou verzí knižní předlohy, přestože se v ní slečna Marplová vůbec nevyskytuje, přestože ve filmu slečnu Marplovou nehraje Geraldina McEwan, přestože je zde "postav jak na orloji", přesto všechno jde rozhodně o slušně natočenou detektivku. Problém s orientací v tom, "kdo s kým a proč" divák samozřejmě má, neboť jednotlivých postav je opravdu hodně, ovšem nelze tvrdit, že by se v nich ztratil úplně. Ostatně, to "ztrácení se" je vlastně příznačné. Podstatné je, že na konci se celá skládačka lidských vztahů bezpečně složi dohromady. Samozřejmě by bylo možné vytýkat příběhu notné "přitažení za vlasy", ale to už je rys pro "anglickou detektivku" příznačný. Vytýkat jej je podobné, jako rozčilovat se nad tím, že jednotlivé postavy v opeře zpívají... Celkový dojem: 80% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidieť postavu geniálneho Shelocka v roli Watsona ako druhé husle pri staršej dáme je naozaj neobvyklé. Tentokrát je príbeh značne rozháraný, postavy sa počas pol filmu iba predstavujú a neprichádza žiadny poriadny podozrivý ani motív. Rozuzlenie je nakoniec nečakané, aj s vedľajšími vetvami, ale nenapraví slabý dojem z celého filmu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička za "bývalého plukovníka" Bennyho Cumberbatche a jeho menšího pre-Sherlocka a Russella Toveyho, který si vedle něj poté zahrál i v Sherlockovi. Vyřešení série vražd a odhalení všech skrytých tajemství minulosti sice dost připomíná melodramatické a plačtivé scény z telenovel, ale jinak se mi tento "případ" líbil. Slečna Marplová nepatří mezi předmět mého zájmu, dívala jsem se hlavně kvůli Benedictovi a nebyla jsem zklamána:) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Kostyméri a maskéri museli Julii McKenzie (Slečna Marplová) pridať zopár rokov navyše. Na svoj nový výzor si zvykala len veľmi ťažko, dokonca priznala, že potrebovala pomoc psychiatra, aby sa dokázala pozrieť na seba do zrkadla. (krasomama)

Reklama

Reklama