foto

Stephen Collins

  • nar. 1.10.1947 (72 let)
    Des Moines, Iowa, USA

Biografie

Celým jménem Stephen Weaver Collins. Jméno Weaver zdědil po svém praprapradědečkovi, generálu Jamesi B. Weaverovi, který byl jedním z kandidátů na prezidenta USA v roce 1892.

Získal mnoho zkušeností na Brodwayi a na New Yorkské scéně. U nás je znám ze seriálu SEDMÉ NEBE, hrál také kapitána Willarda Deckera ve STAR TREK:FILM. Dvakrát si zahrál po boku Diane Keaton, ve filmech: KLUB ODLOŽENÝCH ŽEN a ve filmu VDÁŠ SE, A BASTA!

Jeho manželkou je od roku 1985 herečka Faye Grant, se kterou má dceru. Stephen se věnuje psaní, vydal již dvě knihy. Skládá také písně a příležitostně hraje v kapele na kytaru. Má rád klasickou rockovou muziku. Je praktikujícím členem Episkopální církve, což je americká odnož Anglikánské komunity a věnuje se transcedentní meditaci.

rumbiq

Herecká filmografie

Filmy

2012 Tři moulové
2008 Every Second Counts (TV film)
Hole in the Paper Sky
2007 Vdáš se, a basta!
2006 Krvavý diamant
2003 Commission, The
1999 Než se čas naplní (TV film)
Šílená jízda
1998 Cena lásky (TV film)
1996 Klub odložených žen
Náhradní matka (TV film)
On Seventh Avenue (TV film)
Rozdělená rodina (TV film)
Sama na lásku (TV film)
Správná rodina (TV film)
1993 Muž bez tváře (TV film)
Zmizení Nory (TV film)
1992 A Woman Scorned: The Betty Broderick Story (TV film)
Her Final Fury: Betty Broderick, the Last Chapter (TV film)
Můj nový revolver
1990 Stella
1989 Velkofilm
1988 Víkendová válka (TV film)
1987 Dvě paní Grenvillové (TV film)
1986 Jumpin' Jack Flash
Nebezpečné území
Udržet sen (TV film)
1985 Brewsterovy milióny
1984 Temné zrcadlo (TV film)
Threesome (TV film)
1982 Inside the Third Reich (TV film)
Tales of the Gold Monkey (TV film)
1981 Letní slunovrat (TV film)
Looking Back (TV film)
Sherlock Holmes (TV film)
1980 Henderson Monster, The (TV film)
Milující páry
1979 Slib
Star Trek: Film
1978 Fedora
1977 Between the Lines
1976 Velká loupež ve firmě Brinks (TV film)
Všichni prezidentovi muži

TV seriály

2014 Revoluce (TV seriál)
Vyhlašení nezávislosti (S02E22)
Den obětí války (S02E21)
Země zítřka (S02E20)
další epizody (10)
2013 Devious Maids (TV seriál)
Totally Clean (S01E13)
Getting Out the Blood (S01E12)
Cleaning Out the Closet (S01E11)
další epizody (6)
The Fosters (TV seriál)
I Do (S01E10)
Revoluce (TV seriál)
Pan Horn (S02E08)
Vlastenecký čin (S02E07)
Mrtvý muž přichází (S02E06)
další epizody (7)
Falling Skies (TV seriál)
The Pickett Line (S03E07)
At All Costs (S03E04)
2012 Skandál (TV seriál)
Happy Birthday, Mr. President (S02E08)
2011 Taková nenormální rodinka (TV seriál)
No Ordinary Beginning (E20)
No Ordinary Animal (E18)
No Ordinary Love (E17)
další epizody (8)
Private Practice (TV seriál)
Home Again (S04E14)
Kancl (TV seriál)
Garden Party (S08E04)
2010 Taková nenormální rodinka (TV seriál)
No Ordinary Sidekick (E10)
No Ordinary Anniversary (E09)
No Ordinary Accident (E08)
další epizody (8)
Bratři a sestry (TV seriál)
Správný polibek (S05E04)
2009 Private Practice (TV seriál)
Blowups (S03E10)
The Parent Trap (S03E09)
Sins of the Father (S03E08)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Trade (S09E18)
2007 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Dennis and Dee's Mom Is Dead (S03E03)
2006 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Dennis and Dee Get a New Dad (S02E10)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1994 Scarlett (TV seriál)
1991 A Woman Named Jackie (TV seriál)
Sisters (TV seriál)
1990 Working It Out (TV seriál)
1988 Tattingers (TV seriál)
1983 Policejní šéfové z Delana (TV seriál)
1982 Tales of the Gold Monkey (TV seriál)
1977 Rhinemann Exchange, The (TV seriál)

Dokumentární

2016 Classic Hollywood Cinemas
1999 Celebrity Profile: Marilu Henner (TV film)

Host