Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (41)

Ať to stojí, co to stojí

Ať to stojí, co to stojí (2000)

Ashley (Jodi Lyn O'Keefe) je školní kočka po které touží všichni kluci včetně Ryana (Shane West). Ryan má kamarádku Maggie (Marla Sokoloff), se kterou vyrůstal a dokonale se znají. O Maggie projevuje zájem playboy Chris (James Franco), ta však o podobných frajerech nechce ani slyšet. Chris však chce dosáhnout svého. Protože Ashley je jeho sestřenice, tak nabídne Ryanovi, že mu k ní dopomůže pokud on mu trošku zvedne mínění o něm u Maggie. Začne série našeptávání milostných slov a společné výlety. Navíc se začne blížit maturitní ples. Těsně před ním však Ryanovi dojde povrchnost jeho, Chrisova i Ashleyina chování. Rozhodne se Maggie "zachránit", ať to stojí, co to stojí...

Diktátor

Diktátor (1940)

Po skončení války se vrací židovský holič do svého holičství, které sídlí v židovském ghettu hlídaném policií diktátora Hynkela, který tvrdou rukou vládne své zemi Tománii. Hynkel má zájem na tom, aby nakonec všichni židé byli zlikvidováni. Ještě před tím však nachystá expanzi do Osterlichu, o který má však zájem taky druhý diktátor Napoloni, který vládne zemi Baktérii. Mezitím se v židovském ghettu začínají objevovat vzpurné hlasy, které mají zájem na odstranění Hynkela. Do tohoto hnutí je shodou náhod zapleten i holič a jeho přítelkyně Hana.

Eurotrip

Eurotrip (2004)

Scott právě odpromoval, ale ten samý den se s ním rozešla jeho přítelkyně Fiona. Na promoční párty se Scott opil a poslal ne zrovna lichotivý e-mail svému německému kamarádovi, se kterým si píše nějakou dobu. Pak zjistí, že Mike je vlastně Mika, která vypadá jako pořádná sexbomba, která chtěla za Scottem přijet. Po nelichotivém e-mailu se však Mika naštvala a nemá zájem Scotta ještě někdy vidět. Scott se rozhodne zachránit tento vztah za každou cenu. A tak se vydává napříč Evropou společně se svým kamarádem Cooperem a dvojčaty Jamiem a Jenny. Začíná strastiplná cesta do Berlína, která vede přes fotbalový Londýn, romantickou Paříž, město volné zábavy Amsterodam, papežský Vatikán ale taky přes Bratislavu, která vypadá jako sousední město Černobylu až do Berlína. Bude však mít Mika zájem Scotta ještě někdy vidět?

Expres foto

Expres foto (2002)

Seymour Parrish pracoval několik let ve fotolaboratoři v SavMartu. Znal každého zákazníka a měl je rád. Úplně nejraději však měl Ninu Yorkinovou, jejího manžela Willa a jejich syna Jaka. Osud jejich rodiny znal z fotek nazpaměť. Měl je rád všechny. Jenomže pak viděl fotky, které možná ani vidět nechtěl. Co udělat s krutou pravdou? Komu ji povědět? A nebo zkusit vzít spravedlnost do svých rukou?

Geriho hra

Geriho hra (1997)

Do parku přichází stařík. Nese si šachy. Rozloží desku, pečlivě rozestaví figurky, chvíli čeká a pak začne hrát... sám proti sobě. Film z dílny studia Pixar napsal a zrežíroval český rodák Jan Pinkava, který byl za tento krátký filmeček oceněn Oscarem.

Hitler: Vzestup zla

Hitler: Vzestup zla (2003) (TV film)

Tento film z kanadské televizní produkce se snaží o rekonstrukci mládí, studia a vzestup diktátora Adolfa Hitlera, který vstoupil do dějin tím, že rozpoutal 2. sv. válku a díky jeho plánům "konečného řešení" se mu podařilo zabít miliony židů. Film zachycuje i jeho nejbližší spolupracovníky Rudolfa Hesse, Ernsta Röhma, ale i jeho neteř Geli nebo seznámení s jeho přítelkyní Evou Braunovou. Film se natáčel z velké části v Česku.

Horizont události

Horizont události (1997)

V roce 2040 se vydala moderní kosmická loď Horizont události prozkoumat hranice naší sluneční soustavy. Za planetou Neptun zmizela beze stopy. Po sedmi letech však opět vydala signál ze kterého se podařilo vyluštit dvě slova, která zněla jako "spaste mě...", nebo jako "spaste se...". Na průzkumně - záchranou misi se vydává kosmická loď Louis and Clarke vedená kapitánem Millerem (Laurence Fishburne). Na palubu je přibrán i konstruktér Horizontu události dr. Weir (Sam Neill), který však posádce nepodává moc přesvědčivé vysvětlení o původu a stavbě lodi. Po příletu k lodi se začnou dít podivné věci z nichž první je, že při ofocení lodi bioscanerem se celá loď ukáže jako biologicky aktivní. Brzy posádku čeká hrůzné zjištění, kde loď celých sedm let pobývala. Tam, kde končí lidský rozum a začínají už jenom paranoidní dohady...

Celkový vzhled filmu pokazili producenti, kteří vzali režisérovu verzi a dosti silným střihem filmu uškodili. Režisér slíbil vydání režisérského sestřihu, kterého jsme se však zatím ještě nedočkali.

Killer

Killer (1989)

Jeff pracuje jako nájemný zabiják. Při jedné ze svých zakázek způsobil téměř úplnou slepotu barové zpěvačce Jenny. Cítí nad ní lítost a proto se rozhodne, že jí zaplatí oční transplantaci. Vezme proto poslední zakázku, při které má zabít drogového magnáta Tonyho Wenga. Po této akci však po něm začíná jít policejní inspektor Lee, který je ve značné neoblibě u svých nadřízených pro své pochybné praktiky při vyšetřování. Zpočátku nepřátele na život a na smrt k sobě po čase začne táhnout zvláštní pouto. Co však může vzejít z přátelství nájemného zabijáka a policisty? A co když po Jeffovi jdou jeho bývalí chlebodárci?

Klub sráčů

Klub sráčů (2000)

Kevin a Perry jsou totální outsideři na poli jak sexuálním, tak i DJ'-ském. Pak se jim ale naskytne příležitost jak by se konečně mohli zbavit panictví a zároveň světu dokázat, že jsou špičkový DJ'-ové. Jejich rodiče souhlasí pouze pod jednou podmínkou a to tou, že na Ibizu kde se koná sjezd DJ'-ů a tím pádem i krásných holek, pojedou s nimi. Po příletu na Ibizu se na letišti setkávájí se slavným, ale arogantním DJ'-em Paulem Bulvou, který však dokáže dvěma klukům zajistit popularitu tím, že zremixuje jejich nahrávku a tu pustí v klubu. Brzy poté Kevin s Perrym potkávají dívky svých snů, díky kterým se snad vyřeší problém jejich stálého panictví.

Kostka

Kostka (1997)

Děláte rutinní činost jako je třeba čištění zubů a pak najednou tma. Otevřete oči a zjistíte, že jste se ocitli v místnosti krychlového tvaru, jejíž stěny mají na sobě další dveře do podobně stavěných místností, ale pouze s jinou barvou. Zvídavost je u lidí celkem normální vlastnost a proto se vydáte prozkoumávat další místnosti. V podobném problému se ocitla skupinka šesti lidí, kteří si k sobě našli postupně cestu. Nezbývá jim nic jiného, než se pokusit o nalezení cesty ven. Bohužel však ne každá místnost lze projít s jistotou, protože v některých z nich se skrývají opravdu důmyslné pasti, takže cesta vede stylem "pokus - omyl". Skupina se postupně zmenšuje a nikdo z nich nedokáže najít opravdu uspokojivou odpověď na otázku, co vlastně v té Kostce dělají a kdo je tam dostal.

Kostka 0

Kostka 0 (2004)

V místnostech tvaru kostky se probouzejí další a další lidé. O své minulosti si nic nepamatují. Snaží se přijít na způsob, jakým se z bludiště dalších a dalších kostek dostat ven. Ne všechny kostky však jdou projít bezpečně a tak se stane, že někdo z nich občas zemře strašlivou smrtí. Někdo je však pozoruje. Wynn s Doddem pracují v pozorovacím centru a mají za úkol zaznamenávat chování "objektů" uvnitř Kostky. Wynn však zjistí, že jeden z objektů není v Kostce dobrovolně. A navíc ho na Rains něco přitahuje. Ač se ho Dodd snaží všemožně varovat, tak přesto se vydává do bludiště, aby skupince v níž je i Rains pomohl. To se však nelíbí tajemnému "vládci" celého komlexu, který do pozorovacího centra posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky, kteří mají jeden úkol: Zlikvidovat Wynna i celou skupinu. Je na Wynnovi jestli dokáže použít své skvělé matematické schopnosti k tomu, aby skupinu zachránil. Ale Jax v podobných situacích nikdy nezklamal a nehodlá selhat ani teď.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Derek Vinyard (Edward Norton) byl šťastným člověkem. Rodina držela pohromadě a ve škole patřil k nejlepším. Pak ale přišel zlom jeho života, když mu jeho otce, který byl profesionálním hasičem zastřelili při práci v černosšském ghettu. To Dereka přesvědčilo o tom, aby se stal neonacistickým stoupencem. V této skupině stoupal výš a výš, až se dostal na velící post pod největšího šéfa Camerona (Stacy Keach), který všechny své rozkazy ze strachu před policií vydával přes Dereka. Když se mu v noci skupina černochů snažila ukrást auto, tak dva z nich zastřelil. Dostal se na tři roky do vězení, kde konečně pochopil i záporné stránky této organizace. Po návratu z vězení však na něj čekalo další nemilé překvapení. Neonacistické názory začal vyznávat i jeho mladší šestnáctiletý bratr Danny (Edward Furlong). Derek začíná chápat, že návrat do normálního života nebude žádná slast, zvláště pokud mu jeho staré ideály připomíná i spousta tetování.

Nátačení filmu bylo celou dobu provázeno spory mezi Edwardem Nortonem a režisérem Tonym Kayem, který se o něm po nátačení vyjádřil jako o narcistním hajzlovi. Spory se však přenesly i do střižny, kde se režisér trápil více než půldruhého roku. V konečném efektu však film vynesl Edwardu Nortonovi nominaci na Oscara za hlavní roli.

Mifune

Mifune (1999)

Kresten se čerstvě oženil s dcerou svého šéfa. Hned ráno po svatební noci však musí odjet na venkov, kde žije jeho otec s mentálně postiženým bratrem. Kresten s nimi deset let nemluvil. Otec však umřel a před Krestenem stojí problém, jak se postarat o bratra. Jako hospydně k nim přichází Liva, která pracuje jako prostitutka v lepší společnosti a teď jí telefonicky obtěžuje nějaký úchyl. Na velkém statku se setkávají tři úplně jiné povahové charaktery, takže konflikt je téměř nevyhnutelný. Zvláště pokud si celou situaci špatně vyloží Krestenova žena a přijede taky mladší bratr Livy, Bjarke.

Mise Kašmír

Mise Kašmír (2000)

Bojovníci za nezávislost Kašmíru vydali fatwu, podle níž nesmí žádný lékař ošetřit policejního velitele pro oblast Kašmíru Khan-al-Saaba, ani jeho rodinu. Když kvůli tomu zemře Khanův syn Irfan, který vypadl z okna, rozhodne se Khan jednat. Vyhledá teroristy, kteří se zatím ukryli v rodině Nazira Hassana proti jeho vůli. Khanova jednotka vtrhne do domu a postřílí všechny v místnosti. Jediný, kdo přežil byl Nazirův syn Altaaf. Khanova manželka přinutí Khana, aby si Altaafa vzali k sobě domů. Khan je proti, i když měl na sobě kuklu, která mu zakrývala obličej. Nakonec však souhlasí, jenomže Altaafa v noci budí sen, ve kterém se mu zdá o očích, které mu zabily rodinu. Když najde Khanovu kuklu, tak na Khana zaútočí pistolí a uprchne. Po deseti letech se Altaaf vrací, tentokrát skvěle vycvičený Afgháncem Hamidem, který se proslavil bojem proti Sovětům, aby navždy pomstil smrt své rodiny. Zároveň však potkává svou dávnou lásku z dětsví Sufi, ze které se stala televizní hvězda. Produkt z dílny Bollywoodu, jak se přezdívá indické "továrně na sny", nepostrádá jeho typické znaky, které se v Bollywoodu nosí: příběh často ustupuje tanečním číslům a pěveckým projevům, které tvoří podstatnou část filmu.

Mládí v trapu

Mládí v trapu (2003)

Tři přátelé Mitch (Luke Wilson), Frank (Will Ferrell) a Beanie (Vince Vaughn) stojí na prahu třicítky. Mitch se právě rozešel s manželkou, protože při jeho služebních cestách pořádala doma gruppen-sexové orgie. Frank se čerstvě oženil, ale začíná zjišťovat, že manželství není zrovna ten pravý vztah, který mu vyhovuje. A Beanie je vcelku šťastně ženatý, má dvě děti a snaží se nějak dohlédnout na své přátele. Ze stereotypu každodenního života se rozhodne Beanie vycouvat tím, že společně s Mitchem a Frankem založí spolek, ve kterém se začnou sdružovat chlapi, kteří jsou ochotni "dělat něco se svým životem". Oficiálně jsou schváleni jako studentský spolek. To však nejde pod nos děkanovi, a bývalému spolužákovi těchto tří, místní univerztiy, který se rozhodne tento spolek zlikvidovat za každou cenu.

Nebezpečný kód

Nebezpečný kód (2000)

Když byl Kevin Mitnick mladý, tak se hackováním bavil do té doby než jej chytila FBI a on dostal podmínku. Ještě během podmínky se však dostal k systému S. A. S., díky kterému se mohl připojit na jakoukoliv linku. Systém se zdál nezlomný, ale Mitnick jej překonal a začal krást informace v hodnotách, které se pohybovaly v milionech. Dva roky po něm marně pátrala FBI. Pak najali Tsotumu Shikomura. Experta, který je placen vládou a velkými firmami k tomu, aby byl před hackery vždy o krok napřed. Teď se však zdá, že našel v Mitnickovi úplně nového protivníka a souboj se brzy přenese z klávesnice i do reálu.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Neil McCauley (Robert de Niro) dělá to, co umí nejlépe. Živí se jako profesionální lupič. Společně se svou bandou ukradl dluhopisy peněžního magnáta Rogera van Zanta (William Fichtner). Akce však nedopadla zrovna nejlépe, protože jeden ze členů bandy, Waingro (Kevin Gage) postřílel celou posádku obrněného vozu. Když chtěl McCauley posléze Waingro oddělat, tak mu utekl a zmizel. Po stopách celé bandy se vydává detektiv Vincent Hanna (Al Pacino). Hanna podobně jako McCauley taky dělá to co umí nejlépe, ale je na opačné straně zákona. Navíc se mu hroutí už třetí manželství, protože své práci obětuje všechen svůj čas. Začíná souboj dvou mužů, kteří vzájemně tuší každý krok toho druhého, a oba mají plán jak toho druhého dostat.

Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu (1996)

Bratři Seth a Richie Geckovi vykradli banku a prchají do Mexika. Jako rukojmí sebou měli úřednici Gloriii Hillovou. Při zastávce v motelu se Glorie stala obětí sexuální zvrhlosti Richieho. Jako nové rukojmí berou rodinu pastora Jacoba Fullera. Po přejezdu mexických hranic se mají setkat s mají setkat s místními převaděči v baru Titty Twister. Všechno jde hladce (alespoň z pohledu Setha s Richiem), dokud se tanečnice, vyhazovači i s barmanem nezmění v upíry, kteří mají chuť na čerstvou krev.

Odplata

Odplata (1999)

Není nic horšího, než když vás zradí parťák a s ním i vaše žena. A přesně tohle se stalo Porterovi. Když za ním Val přišel, že potřebuje peníze na splacení dluhu syndikátu, tak souhlasil a společně ukradli čínské mafii 140 tisíc dolarů. Peníze si měli rozdělit půl na půl, ale Valovi jeho podíl nestačil a tak Portera střelil a společně s jeho manželkou ujel. Porter přežil, ale trvalo mu pět měsíců než se dal znovu dohromady. Mezitím Val splatil dluh syndikátu a stal se z něj chráněnec svých mafiánských bossů. Porter se vrací pro své peníze, ale získat je zpátky bude problém, zvlášť pokud si o určitý podíl řekne i párek zkorumpovaných policistů.

Ong-bak

Ong-bak (2003)

Bak Don ukradl v malé thajské vesnici Ban Nong Pradoo hlavu ze sochy Ong-Baka. Do Bangkoku se pro ni vydává mladý Ai Bak Tim, který se má brzy stát mnichem. Ve městě se snaží najít Bak Hum Laea, který vesnici před lety opustil a teď se věnuje hazardu. Bak Hum nemá chuť Ai Bakovi pomáhat, protože by se tím zapletl s mafií, se kterou už má i tak dost vážné problémy a chce před ní ochránit i svou dívku Muey. Ve snaze najít ukradenou hlavu se Ai Bak dostává do světa, kterému vládne mafie, stává se nechtěným účastníkem zápasů v thajském boxu a častých honiček, protože po něm začínají jít Bak Donovi lidé. Jeho bojové umění thajského boxu je však neomylné a vesnici slíbil hlavu přinést.

Reklama